Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!

Премиерът упрекна, че доверието в системата е ниско, иска резултати
182
Борисов към МВР: Ще кажат, че сме се уплашили, но не ми пречите!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов заяви, че полицаите трябва да са мотивирани, но очаква резултати от тях срещу обещаните днес още 100 млн. лв. за заплати.

"В момента, в който заговорим за МВР, че ще повишим заплатите, ще кажат всички, че както в здравеопазването, в нереформирана система се продължава да се наливат пари, това ще бъде основният упрек към мене. Второто, което ще кажат – заради европредседателството се уплашиха. Вие изобщо не ми пречите, че ще има протест", се обръща премиерът към синдикатите на днешната среща в Министерския съвет.

Още по темата
В началото й Борисов започва с упреци към униформените, че доверието в системата е ниско.

"Викат ме в парламента да ме питат защо имаме престъпления. Що ме викат мене, това не е ли работа на полицията и на службите?! Нормално ли е да имаме толкова ниско одобрение полицията, която винаги е била обичана - и армията, и полицията. Нормално ли е във всяка група, която задържаме, дали митничари, дали граничари, да има и полицай? Не е нормално", коментира той във видеото, разпространено от правителствената пресслужба.

На срещата присъстват представители на седемте синдикални организации към МВР, както и професионалното и политическото ръководство на ведомството.

"Изборите като дойдат, политическите партии правят програми и излизат с обещания и приоритети. Нашите приоритети са били образованието, инфраструктурата, здравеопазването, никой от нас не е обещал да вдига полицейски заплати. В същото време светът става лош и още по-лош ще става“, заяви Борисов и допълни, че обществото очаква резултати и повишаване на доверието в МВР.

"В края на краищата тези момчета са ни важни за държавата, те самите трябва да са мотивирани, да разбират това, което прави един полицай, се гледа под лупа от обществото“, каза още министър-председателят.

Борисов даде пример, че недоверието по принцип към полицията е наложило МВР и прокуратурата да се обясняват вчера за шесторното убийство в Нови Искър, макар че са се справили прекрасно – "че не сме го самоубили, че не са го скалъпили".

"Ако това правителство удържи, при тези темпове на растеж, за 2019-а 10% мога да поема увеличение на заплатите", обещава премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Отговор 13Да де, ама се обяснява като вдовица .. колко не се е уплашил.
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам защо, но програмата на Гроб много прилича на програмата на партията на Путин в РФ.Там също най-големи са повишенията на заплатите на учителите.Един явно им прави политическите програми.Като се има предвид и, че като заплати и пенсии сме на някакви равни нива...Отделно и там и тук няма лустрация.РФ вини във всичко България, но не и в корупция.Нали се сещате защо? Ами как без корупция ще съществува такова нещо като "Лукойл"? 10 г. не плащат данъци, били работили на загуба.
12
5
 
27
 
! Отговори
БАН-Ботанич.Институт преди 6 години
От Института по Ботаника към БАН е постъпила декларация на лабораторията по зеленчуците, че българските Тикви се чувстват жестоко обидени че ги наричат Бойко, Картуните -Цецик, Ръпоните - ОтЦачалкова.Института се е обърнал към медиите да се запази чисто името и названията на Българските зеленчуци.Политиците идват и си отиват, а зеленчуците остват, както се казва в комюникето подписано от всички академици, професори, доценти и н.с.-ци на Института по Ботаника.
11
2
 
31
 
! Отговори
евридей сейм шит преди 6 години
"В същото време светът става лош и още по-лош ще става_____________________________________________________________Тежка е съдбата на обикновения българин тук.
10
15
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 7 Боко е премиер а не говорител на МВР.
9
4
 
24
 
! Отговори
Петко преди 6 години
ТОЙ можел да поеме увеличение !!!#дасинагъл #дасипроС #самовинету
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бе, не се е уплашил и за какви резултати плямпа нали щеше рИформи да прави. Онова недоразумение Бъчварова ни проглуши ушите как аха, аха и всичко ще е по мед и масло с едни грандиозни реформи и какво стана, нищо. Та и резултатите са като "реформите" дето направи.
7
15
 
13
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Борисов поясни че става въпрос за обещани а не за дадени пари.Сега си седнете на задниците а след евпредседателството ще видим. Умно!
6
5
 
20
 
! Отговори
Следва ли арест преди 6 години
точно тези които не ГО плашели ще го арестуват, после Държавното обвинение ще си каже дебелата дума, а от БСП ще му дадът безплатно еднопосочно билетче за еднополовата гъсто населена институция с еднополови суджуци...ще мляскЪ до кът деписето хортуват 'машълъ гисин пръцайдател-ефенди-ханъм, майна"
5
6
 
50
 
! Отговори
Високо кръвно преди 6 години
Боко е един клоун.Една много глупа.ва мижиту.рка.......гну.сна марионетка.Мишокккккк
4
3
 
39
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Е не е ли да бягаш от отговорност малко а Баце... Кой е шеф на полицията - Министъра, кой е шеф на министъра - премиера. Е накарай си министъра да реформира МВР-то и готово. Постави му условия да повиши ефикастноста, пък като не стане - да влезе следващия. А сега да се хокат синдикалистите е смешно, при условие че от Б.Б зависи колко да са ефективни....
3
5
 
43
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Защо си мисля, че този ще изкара още едни мандат и вече ще се откаже да е премиер. Ще иска да литне в космоса или да стане президент, а защо не и председател на Европейския парламент.
2
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А нима не се уплашихте?
1
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото пък Боко Тиквата, шофьорът на Маргните като беше Главен секретар, ДОВЕРИЕТО в системата пък нали беше много високо.От 158-те разстрела на Мутри, не разкри нито едно.