ДПС: Европа не харесва "замитането под килима"!

Движението ще продължава да работи за преформатиране на властта
11 яну 2018 12:30,
12
ДПС: Европа не харесва "замитането под килима"!
Снимка: БТА

По време на европредседателството ДПС ще продължи да защитава интересите на страната - влизането в Шенген и еврозоната, но няма да спре да показва недъзите във властта и да предупреждава, че включването на националисти във властта разделя нацията. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първия ден на новия парламентарен сезон.

Като приоритет на еврошефството той определи присъединяването на Западните Балкани към европейското семейство, но също така и засилването на диалога на ЕС с Турция.

"Не си представяме, че може да бъде постигната сигурност на Балканите без включването на Турция в общоевропейските процеси, колкото и трудно да изглежда това в момента", настоя Карадайъ.

Той разкритикува управлението, че иска от опозицията да "осигури вътрешнополитически комфорт" по време на председателството, да не се показват недостатъците и да не се внася вот на недоверие.

"Този комфорт ние не можем да осигурим, защото сме сигурни, че гражданите не искат това и няма да ни простят, ако не поставим важните за тях проблеми. Ние няма да спрем да предупреждаваме, че включването на националистите във властта официализира езика на омразата. Европейските политици не гледат с добро око на замитането на проблемите под килима", настоя лидерът на ДПС.

Той допълни, че движението ще продължава да работи за преформатирането на властта, но уточни, че това не означава непременно влизането на ДПС в управлението.

"Няма да участваме в процес "стани да седна", каза Карадайъ и допълни, че България има нужда от програма за ускорено развитие и дълбоки реформи в най-важните сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС се готви да подкрепи БСП.Някой учудва ли се от това?
10
0
 
1
 
! Отговори
naco преди 6 години
От КОГО ги ВЗЕ и на КОГО ги ДАДЕ????
9
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Догане, да излезеш и да обявиш Борисов за единствената алтернатива за България, особено когато виждаш как съсипа България, си е национално предателство. Единственото обяснение е, че като продължават да съсипват и унищожават България, ще станем по-лесна плячка за турция.Или това е била целта още преди 30 години?
8
3
 
4
 
! Отговори
ДПС НЕЗАКОННИ преди 6 години
ИМа данни че нагло престъпни холограмни оръжия за масово поразяване на Европа и Мала азия продавани чрез полицейски рекет в България са поразили тежко и непоправимо огромни региони на Европа и Мала Азия чак до Сирия и Ирак.Вижте има ли връзка с престъпниците на власт в ДПС и свързани с тях турско говорящи банди.ДПС Не е ЗАКОННА ПАРТИЯ >ползва се за манипулирано ограбване на милиарди годишно от Българския народ.
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре,ние го знам,а вие?Защо тогава го правите?
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поне едно не може да им се отрече - и те и Герб са яко наведени към Турция. В това отношение Борисов трябва да се радва. Както и Доган си призна - друг, който да управлява България той не виждал. Разбирай - няма друг, който да е толкова готов да козирува на Турция. И Местан си пи кафето с Борисов и Доган го поддържа днес. Нищо не се е променило. Който говореше Доган какъв е патриот сега вече разбра. Патриот, ама турски.
5
0
 
7
 
! Отговори
Galipoly1915.. преди 6 години
STIGA S TAZI EU BE ! PURVO BULGARSKIYA INTERES...EU MAYNATA MU...
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
както и сега така и в продължение на 500 г нищо хубаво не е дошло от истанбул и няма и да дойде следващите 2000г... а дпс трябва да бъдат закрити щом искат сближаване с турция, от последното сближаване и общ съюз ни костваше изоставане с 500г от света и неродени поне 40 млн българи, толкова колкото е била англия 1878, при 3 млн и двата народа 14 в
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карагъза да си ходи да си пасе патките на село.
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и засилването на диалога на ЕС с Турция.........."Не си представяме, че може да бъде постигната сигурност на Балканите без включването на Турция в общоевропейските процеси,............ох, този все към турция си тегли.може би стои у нас само защото там в парламент никога няма да влезне, а е благоооо в парламента и властта.
1
5
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Върви в Анадола ,бе Приятелю !