Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация

Червената шефка започна годината с критики към управляващите
98
Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация
Снимка: архив, Булфото

Корупция, бедност, изчезваща нация и сбъркани политики във всички сфери. Така обобщи ситуацията в страната червената шефка Корнелия Нинова в първия работен ден на парламента, от който официално започва и българското евфошефство.

Макар че пожела 2018 г. да е мирна, здрава и по-добра за Европа и за българите, тя не си спести острите критики към властта.

Според нея още в първите десет дни от началото на новата година проблемите са се открили много ясно.

"Народът ни продължава да изчезва – едва 57 хиляди бебета са се родили, никакви фанфари и дюдюкане и хвалби за висок стандарт не могат да отменят този факт", посочи тя.

Другият наболял проблем според нея е протестът на общинските болници заради недостатъчното финансиране.

"Беше обявено, че ще поскъпне токът за бизнеса, а оттам и храните. Оценките на чуждите медии за европредседателството са - най - корумпираната страна поема Европа, но пък била удобна, защото е послушна, три области поискаха референдум, за да се присъединят към Румъния, защото там се борила корупцията, а тук не, 8 дни - 8 трупа – цяло семейството беше убито, стрелба по данъчен, по крупен бизнесмен, народът е на улицата, на протести", продължи с критиките соцлидерката.

Според нея всички проблеми се дължат на сбърканата политика на управляващите и на корупцията във всички системи.

"Не може да решаване проблемите на парче, трябва да промени модели и цели системи в обществото",обърна се тя към мнозинствотои призова: "Нека европредседателството да е шанс България да реши два проблеми -първата цел е накрая народът и партньорите ни да кажат, че корупцията намаля и второто е народът да каже, че за тези 6 месеца стандартът му на живот се е доближил до този на останалите от ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, Нинова, при ГЕРБ е зле, но при вас е още по-зле. Колко пъти ограбихте и фалирахте България? И какво, ако вземете властта ще ни направите деца и ще решите демографската криза ли? Вие цедите българските пенсионери така както ДПС цеди техния електорат.
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не бойте се Другари! Махленската леля ще поведе политика за стимулиране на малцинствтвата и за нула време ще има бум на раждаемостта! Може и билборди да сложат, нали е модерно - Всяка 13 годишна с по 2 деца!
35
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някакъв спомен за 3 000 лв. за 1 долар ? за празни рафтове ? за купонна с-*** ?
34
3
 
7
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Аз имам вяра в този народ! Че ще издържи на още повече глад и мизерия!
33
1
 
8
 
! Отговори
Сорос ще ви оправи преди 6 години
Вие чЕкайте по-добър живот .....
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, и ти столетница няма нищо общо с това.!!!???Бравас,че поне една червенушка се е усетила,че нацията изчезва и че сме най бедните в Европа!
31
1
 
25
 
! Отговори
Нинова да отчете преди 6 години
началото и причината на демографската криза, корупцията и мизерията.Това начало бе сложено с отнемането на придобитата с труд частна собственост, избиването на елита на нацията и въвеждането на безброй привилегии за хората, присламчили се към новата "народна" власт - за да напреднеш само с милиметър в социалната йерархия или да си уредиш нещо съвсем дребно, трябваше да им направиш дарения, така възникна страшната корупция, в условията на която живяха две поколения българи, а сега расте третото!
30
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бяха на власт - видяхме ги какво направиха. Едно голямо нищо. Да си затварят устите по-добре.
29
2
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
До 15Т ивярваш ли в това,което пишеш?Нинова да подкара Нойко?Не си добре....Ми нали те взаимно си перат гащите!Ако единият спре да пере,другия му изкарва нааканите на публично достояние...!И така vice versa,и така до края на света!А вие продължавайте да си вЕрвате,че някои от тях ще посмее да направи нещо.Само ти,аз и всички около нас можем да изринем всичката тая леш.Айде,мене ме остави,стар съм,ама младите къде са?
28
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Може и да е така, ама да го слушаш от устата на лъжец и крадец звучи смешно. Какво направи ти госпожо, че да се подобрят нещата. Май можеш само да лаеш и да забъркваш махленски скандали. Хората очакват да си опозиция, а ти им отговаряш с пълна неадекватност ...
27
2
 
8
 
! Отговори
БСП=ДПС=Евророма преди 6 години
Ти я кажи кво праиш на митинг на СДС, а?
26
1
 
9
 
! Отговори
От ООН срам и позор преди 6 години
От 2006 година наглите престъпници на власт в София ограбват десетки милиарди годишно и ги перат през КОрупционни обекти по Европроекти и Оперативни програми на ДОказано престъпни МИНИСтерства и Ведомства/доклад до ООН.
25
7
 
14
 
! Отговори
месара преди 6 години
абе друго си беше когато бсп бяха на власт, деца се раждаха, нямаше престъпност, нямаше корупция,високи доходи, пенсионерите дебелееха и се чудеха какво да правят с високите пенсии, не се плащаше при чичко доктор,.........., абе държава мечта! а сега какво, бсп вън от властта,другаря серго в брюксел, орешарски се покри, партията глад ги гони, недоволни от другарката лъжа нинова, няма фанфари, има другарски съд и мижави пленуми. МЪКАААААА!!!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
23
3
 
11
 
! Отговори
Влади преди 6 години
До АнонименВсъщност Борисов го създаде царя! Ако Царя не го беше направил главен секретар никой нямаше да го знае и съответно никой нямаше да гласува за него!!!
22
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я къде си бе приватизаторке нагла заради такива като теб сме изчезваща раса
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
26 апр 2017 - Парламентът в Словения гласува 500 евро минимална пенсияСловенският парламент прие без нито един глас против промени в закона за пенсионното и инвалидното осигуряване
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То преди 10.11.1989 г. БКП се делеше на две фракции, АнтонИвановци и Чавдарци. След тази дата фракциите се преобразуваха на ВИС и СИК. Сега се делят на БСП и ГЕРБ. Така де пак са БСП-ВИС и ГЕРБ-СИК. СИК са на власт и понеже остана още малко за точене от еврофондовете те искат да си ги източат до последно и не дават на ВИСаджиите да се облажат. Даже вкараха в затвора част от лейтенантите на ВИС. За това ВИСаджиите им спретват саботажи, провокации и убииства. Нищо ново под слънцето.
19
7
 
15
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Откога на Нинова и пука за сиромасите и държавата. Да гледа там на Кирчо Добрев и останалите мушмороци да им вървят работите.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ГЕРБ и БСП трябва да се разкарат от парламента, защото единственото, което произвеждат са скандали за уточняване на тяхната божественост..и това ще продължава, докато последния не "угаси лампата" и моментът е билзо, но заетие със собственото си величие политически персони не го осъзнават. Какво ще стане ако поне въднъж не излезете да гласувате? Мога да ви уверя, че Земята няма да екплоадира нито Слънцето ще угасне...Ако не вярвате, питайте и някой физик.