Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация

Червената шефка започна годината с критики към управляващите
98
Нинова отчита: Корупция, бедност, изчезваща нация
Снимка: архив, Булфото

Корупция, бедност, изчезваща нация и сбъркани политики във всички сфери. Така обобщи ситуацията в страната червената шефка Корнелия Нинова в първия работен ден на парламента, от който официално започва и българското евфошефство.

Макар че пожела 2018 г. да е мирна, здрава и по-добра за Европа и за българите, тя не си спести острите критики към властта.

Според нея още в първите десет дни от началото на новата година проблемите са се открили много ясно.

"Народът ни продължава да изчезва – едва 57 хиляди бебета са се родили, никакви фанфари и дюдюкане и хвалби за висок стандарт не могат да отменят този факт", посочи тя.

Другият наболял проблем според нея е протестът на общинските болници заради недостатъчното финансиране.

"Беше обявено, че ще поскъпне токът за бизнеса, а оттам и храните. Оценките на чуждите медии за европредседателството са - най - корумпираната страна поема Европа, но пък била удобна, защото е послушна, три области поискаха референдум, за да се присъединят към Румъния, защото там се борила корупцията, а тук не, 8 дни - 8 трупа – цяло семейството беше убито, стрелба по данъчен, по крупен бизнесмен, народът е на улицата, на протести", продължи с критиките соцлидерката.

Според нея всички проблеми се дължат на сбърканата политика на управляващите и на корупцията във всички системи.

"Не може да решаване проблемите на парче, трябва да промени модели и цели системи в обществото",обърна се тя към мнозинствотои призова: "Нека европредседателството да е шанс България да реши два проблеми -първата цел е накрая народът и партньорите ни да кажат, че корупцията намаля и второто е народът да каже, че за тези 6 месеца стандартът му на живот се е доближил до този на останалите от ЕС".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари