Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев

БСП искат проверка на обществени поръчки за 50 млн. в Хасково
12 яну 2018 16:00,
83
Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев
Снимка: архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева отново подхвана Делян Добрев за роднинските връзки в община Хасково. От левицата настояват прокуратурата да провери спечелени обществени поръчки за 50 млн. от фирми, които според тях са свързани с Добрев. Депутатът от ГЕРБ обаче настоя, че не е свързан с цитираните фирми и че не е възложител на поръчките.

Още по темата

Заради скандала от преди няколко месеца Добрев подаде оставката си като депутат, но парламентът по безпрецедентен начин не я прие и така той остана народен представител.

Сега от левицата обявиха, че е налице усвояване на обществен ресурс от един роднински кръг в Хасково и че внасят сигнал в прокуратурата да бъдат проверени спечелените обществени поръчки за над 50 млн. лева.

"Става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тях участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката", каза Йончева.

От БСП искат поркуратурата да провери и обществени поръчки за саниране на блокове и обръщат внимание, че става дума за 11 блока, като 10 от тях са спечелени от фирми, свързани със зетя на Делян Добрев, въпреки че са се явили 130 кандидати.

Социалстите твърдят, че и фирмите, които печелят поръчките, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските и Маршаловите острови. Йончева настоя да бъде проверен и произхода на средствата за завод за пелети, собственост на родителите на Добрев.

Червената депутатка се зачуди и защо Делян Добрев е оттеглил оставката си от деловодството на парламента и настоя, че това е пример за "човешко и политическо нехайство".

В отговор депутатът от ГЕРБ каза, че е оттеглил оставката си, тъй като парламентарната група го е помолила да го направи и е взела това решение. Той отрече и твърденията на социалистите и ги нарече "набеждаване".

"Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито пък съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Радвам се, че внасят този сигнал в прокуратурата, за да установи тя, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират", категоричен бе той.

Той допълни и че въпросната фирма е печелила най-много обществени поръчки в Смолян, когато Дора Янкова е била кмет /бел. ред. - в момента депутат от БСП/.

"Това се премълчава, защото не е удобна истина за Елена Йончева", допълни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
Елена от Троя .ах??? ЗАЩО ЗАБРАВИХМЕ "ВЕЛИКИТЕ " ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ЛЕНКА НА МАЙДАНА... И В "БУНТОВНИЯ" СТАМБУЛ ???... "Д И М " , "КРЪВ "И " СОПОЛИ" /НЕЙНИТЕ/ И ОПЕРАТОР БЕЗ КАСКА И ЖИЛЕТКА /човекот си хихикаше / И СЛАВНИ" РУПОрДАЖе" ; НОВ ПОГЛЕД НА НЕЩАТА ;--- ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА СЛАВА И... ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД НЕЯ И НЕЙНИЯ ГЕРОИиЗЪМ !!!!! БАБА ЛИ Е МАЙКА ЛИ Е -НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !!!
70
1
 
0
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Абе щом тревата мърда, има нещо, няма да е само от вятъра.
69
4
 
6
 
! Отговори
Подлога на Сергей преди 6 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.
68
6
 
2
 
! Отговори
опааа преди 6 години
"*** и родата" се завърна и се разсмърдя на тиквени изпражнение,добре че е Йончева да разгонва този вмирисан коч Калинко Брадчедков Добрев
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много злоба излъчва тая комунистическа лелка! Дърева 2 ! Хем грозна та дрънка, хем злобна и нагла до безобразие! С една дума: социалистка!
66
2
 
8
 
! Отговори
Ел.Йончева-жалко е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой каза, че застреляният Бизнесмен Христов е редял листите на Герп в Старопрестолния град! Кадрувал и командари-------------И кой е този някой дето е казал, покажи ми го?
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има значение, защото комунистите винаги лъжат.
63
5
 
1
 
! Отговори
Мисли с главата преди 6 години
Май пак се захванахте с пристрастие към партиите.има ли значение каква е Йончева?важно е,че показва истина и факти.когато се конфронтират партиите е добре."белите влезли в гората,после влезли червените,скарали се-дошъл горския и ги е изгонил".
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лесно на старите моми.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO E GROZNA GORKATA I IZBIVA KOMPLEKSI.
60
8
 
4
 
! Отговори
Зрителя преди 6 години
Така и така никой не я сайдисва тая серговата изгора гледа на не остане валат ,ама ако има кой да и се върже.
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой каза, че застреляният Бизнесмен Христов е редял листите на Герп в Старопрестолния град! Кадрувал и командарил местната уж власт.А е започнал трудовия си стаж като старшина. Както и Цецов.Показателно! Старшините винаги са били по действени и резултатни в родна обстановка където се иска ниско образование, упоритост и ганчовизъм.Офицерът най много да стане президент от когото нищо не зависи, освен да правят шоу с гвардейската рота..
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Томислав Дончев не е свързано лице, ама като нареди на габровската кметица и търговете се печелят от точната фирма.
57
2
 
11
 
! Отговори
ОТ ГЕРБ МНОГО КРАДАТ преди 6 години
ДЕЛЯНЧО НЕ БИЛ СВЪРЗАНО ЛИЦЕ С РОДИТЕЛИТЕ СИ.
56
0
 
3
 
! Отговори
два в едно преди 6 години
како Елена. не е ли време да размагарищарите по магариите на магарешкиъ Марешкив пандизъ за първа еднополова свтба се е записал Катърешки, на второ място Конешки след тях следват Кучешки, Хрътешки, Сабаковшки, Догешки, както и Киро СлонЪ и Пешо ЖерафЪ са предложили тройка "Два суджика в Едно Dупе"
55
1
 
8
 
! Отговори
Ах онези лигави очи преди 6 години
Целувките между младият Борисов и със збръчканата кожа на лигавия "Ерик Хонекер" чупи целувките между НадЖивков и Безбрежнеф.Интересно кой от двамата ще преметне през панталините некоя срамна болест
54
4
 
9
 
! Отговори
ДАВАЙ преди 6 години
С ТЕБ СМЕ
53
9
 
20
 
! Отговори
Двата Епицентъра преди 6 години
в Герб вилнее двуполюсния модел. зада крият противоречията си на тях са им нужни скандали от типа с Делян Лошев, кавги от типа с вой-водите които с викове обясниха че всичко си нямат и трагедии като отсрелване на куче, 6 души от едно семеиство, шофьор на скъп джип, работещв НАП или пукнята отнела живота на Петър от търновско....както и да се целуват със стари мъже ЕУйци. Единственно Лила Половата има пол, по полата й ще я познаем. двата епицентъра ББ и ЦЦ май се доближиха на един фърлей олово
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А хер Хохегер каква роднина е? Може би баджанак?