Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев

БСП искат проверка на обществени поръчки за 50 млн. в Хасково
12 яну 2018 16:00,
83
Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев
Снимка: архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева отново подхвана Делян Добрев за роднинските връзки в община Хасково. От левицата настояват прокуратурата да провери спечелени обществени поръчки за 50 млн. от фирми, които според тях са свързани с Добрев. Депутатът от ГЕРБ обаче настоя, че не е свързан с цитираните фирми и че не е възложител на поръчките.

Още по темата

Заради скандала от преди няколко месеца Добрев подаде оставката си като депутат, но парламентът по безпрецедентен начин не я прие и така той остана народен представител.

Сега от левицата обявиха, че е налице усвояване на обществен ресурс от един роднински кръг в Хасково и че внасят сигнал в прокуратурата да бъдат проверени спечелените обществени поръчки за над 50 млн. лева.

"Става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тях участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката", каза Йончева.

От БСП искат поркуратурата да провери и обществени поръчки за саниране на блокове и обръщат внимание, че става дума за 11 блока, като 10 от тях са спечелени от фирми, свързани със зетя на Делян Добрев, въпреки че са се явили 130 кандидати.

Социалстите твърдят, че и фирмите, които печелят поръчките, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските и Маршаловите острови. Йончева настоя да бъде проверен и произхода на средствата за завод за пелети, собственост на родителите на Добрев.

Червената депутатка се зачуди и защо Делян Добрев е оттеглил оставката си от деловодството на парламента и настоя, че това е пример за "човешко и политическо нехайство".

В отговор депутатът от ГЕРБ каза, че е оттеглил оставката си, тъй като парламентарната група го е помолила да го направи и е взела това решение. Той отрече и твърденията на социалистите и ги нарече "набеждаване".

"Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито пък съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Радвам се, че внасят този сигнал в прокуратурата, за да установи тя, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират", категоричен бе той.

Той допълни и че въпросната фирма е печелила най-много обществени поръчки в Смолян, когато Дора Янкова е била кмет /бел. ред. - в момента депутат от БСП/.

"Това се премълчава, защото не е удобна истина за Елена Йончева", допълни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
13
 
18
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Йончева, Юнкер нали ти каза преди малко че това не е корупция! И при тях е същото! Стига си ни излагала пред европейците!
30
22
 
16
 
! Отговори
месара преди 6 години
другарката елена защо не разкаже как се е облагодетелствала от връзката и с другаря серго, как от журналистка стана политик(измислен)? абе кво става, дунавските села и градове кога ше минават към ссср :)?
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради хубавата Елена ще избухне троянската война, добрите ще вкарат троянски кон в задния двор на лошите, а зрителите ще събират труповете
28
20
 
17
 
! Отговори
копи пейст преди 6 години
Всички камунисти са *** ...и на всичките суратите излъчват дивашки примитивизъм...ако се избият като кучета ще е най добре...по време на европредседателството ....
27
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярвам на хората от БСП, че ще са безпощадни към корупцията в която те не участват.
26
12
 
29
 
! Отговори
Калинка преди 6 години
ГЕРБ никога няма да пребори корупцията, защото я поражда и се храни от нея. Справка- Делян Добрев и стотици едри и дребни активисти на ГЕРБ.
25
18
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Лудото Ленче.Който не лъже и не краде, не го приемат в БСП.
24
11
 
11
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
Разследващ журналист е Ленчето.Сега е захапала Делян Добрев , после току виж захапала и Путин, защо назначи Тръмп за президент?
23
14
 
26
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Що е гербер все е крадец. ГЕРБ ще бъдат изринати в канавката.
22
3
 
2
 
! Отговори
Пушкин преди 6 години
Все в ней гармония, все диво,Все выше мира и страстей;Она покоится стыдливоВ красе торжественной своей;Она кругом себя взирает:Ей нет соперниц, нет подруг;Красавиц наших бледный кругВ ее сияньи исчезает.Куда бы ты ни поспешал,Хоть на любовное свиданье,Какое б в сердце ни питалТы сокровенное мечтанье, Но, встретясь с ней, смущенный, тыВдруг остановишься невольно,Благоговея богомольноПеред святыней красоты.
21
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази бабулка от къде се взе ?
20
8
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
фирма на добрев от хасково снабдявала детск градини в смолян с пелети че няма ли там пелети ами ще се карат от 100 км и караянчева как врещеше като козадобрев не те даваме
19
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе не разбрахте ли че тук няма държава а има територия? !Няма партии а има престъпни сдружения за усвояване на пари от държавата и еврофондове, включително ДДС и акцизи!Сдруженията всички ги знаете герб, БСП и ДПС тяхна отговорност е и да пазят олигарси и мафиоти от народа като за тази цел си казначават зависими аватари в прокуратурата и ВСС.Някой очаква ли да има движение по сигнала на Йончева- забравете.Но за всичко това сме си виновни ние защото гоасуваме за тях. Другуя път помислете и
18
2
 
15
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
До neBurzamСтига глупости бре,че тамън търсят такъв профил като твоя,те сами ще се самоизядат...помни ми думата...даже и патрона за тях е скъп,нема смъсъл се похабяват излишни пари. :))))))))
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не така бе хора той милия не искал, ама те другите лоШавите дупетати му заповядали и той какво да прави за да не им чупи хатър още са мъчи ей така за ползу роду.
16
23
 
18
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
В напъните си червените активисти, пръскат само злоба и омраза. Нямат логични доводи, за това са "прегърнали" лъжата и манипулацията. Да са живи и здрави и те, пожелавам го на всички,!
15
27
 
20
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
тая стара чанта пак страда от липса на внимание
14
16
 
6
 
! Отговори
neBurzam преди 6 години
До BurzumНещо малокалибрено искаш ли между веждите?
13
6
 
22
 
! Отговори
Дядо ви преди 6 години
До като има хора с промити мозъци, близки до тези, които са на власт ще си крадат на поразия. Работата на опозицията е да понамали кражбите, за да може да остане нещо и за останалите граждани на тази страна.
12
28
 
19
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ще ви кажа защо позитанци няма да се примирят никога с управлението на ГЕРБ... - защото много им се беше усладило лапането и когато лапаха направо се капеха и оливаха и това не се забравя лесно...