Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев

БСП искат проверка на обществени поръчки за 50 млн. в Хасково
12 яну 2018 16:00,
83
Кум, сват, брат... Йончева пак подхвана Добрев
Снимка: архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева отново подхвана Делян Добрев за роднинските връзки в община Хасково. От левицата настояват прокуратурата да провери спечелени обществени поръчки за 50 млн. от фирми, които според тях са свързани с Добрев. Депутатът от ГЕРБ обаче настоя, че не е свързан с цитираните фирми и че не е възложител на поръчките.

Още по темата

Заради скандала от преди няколко месеца Добрев подаде оставката си като депутат, но парламентът по безпрецедентен начин не я прие и така той остана народен представител.

Сега от левицата обявиха, че е налице усвояване на обществен ресурс от един роднински кръг в Хасково и че внасят сигнал в прокуратурата да бъдат проверени спечелените обществени поръчки за над 50 млн. лева.

"Става въпрос за група компании, търговски дружества, свързани помежду си чрез акционери, съдружници, управители. В тях участва зетят на Делян Добрев - г-н Гаргов. Същият заема мястото на Делян Добрев в дружество, след като Добрев влиза в политиката", каза Йончева.

От БСП искат поркуратурата да провери и обществени поръчки за саниране на блокове и обръщат внимание, че става дума за 11 блока, като 10 от тях са спечелени от фирми, свързани със зетя на Делян Добрев, въпреки че са се явили 130 кандидати.

Социалстите твърдят, че и фирмите, които печелят поръчките, получават парични средства от офшорни компании на Сейшелските и Маршаловите острови. Йончева настоя да бъде проверен и произхода на средствата за завод за пелети, собственост на родителите на Добрев.

Червената депутатка се зачуди и защо Делян Добрев е оттеглил оставката си от деловодството на парламента и настоя, че това е пример за "човешко и политическо нехайство".

В отговор депутатът от ГЕРБ каза, че е оттеглил оставката си, тъй като парламентарната група го е помолила да го направи и е взела това решение. Той отрече и твърденията на социалистите и ги нарече "набеждаване".

"Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тези фирми. Нито пък съм възложител. Аз не съм кмет на Хасково. Радвам се, че внасят този сигнал в прокуратурата, за да установи тя, че аз не съм свързано лице с фирмите, които се цитират", категоричен бе той.

Той допълни и че въпросната фирма е печелила най-много обществени поръчки в Смолян, когато Дора Янкова е била кмет /бел. ред. - в момента депутат от БСП/.

"Това се премълчава, защото не е удобна истина за Елена Йончева", допълни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкия били го помоли да остане дупетатче и той нямайки силици да им откаже видите ли със сълзи на очи си оттеглил прошението за освобождаване само, че има един малък проблем който ще му изяде главата. Дупетатин който сам си е подал прошението за напускане не може да остане такъв чрез гласуване в парламента.
10
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не закачайте детенцето на герб. Има майки и бащи навсякъде. Той е "Синът на полка".
9
32
 
20
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Според позитанци всички обществени поръчки трябва да се дават на тях... - в противен случай е шуробаджанащина...
8
30
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Убреееееееее, глад и лабут за ***! Като раздавахте порциите със Станигей беше сладко, а?
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да!
6
5
 
27
 
! Отговори
putyu преди 6 години
И ко стана, още си е депутат, още краде и пълни партийната каса. И що, щото и другите крадяли. Ами хванете ги другите. Тоя го хванаха и нищо. Тва не е държава, а фирма
5
15
 
12
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Тез соц иопати май наистина се вземат на сериозно,свърши вашата ,уважаеми ***,кой лапал до ся,лапал,баба Мара веке не е...
4
24
 
24
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Ами че на кой да се дадат тези поръчки , на фирми на БСП-то или дпс-то ли ??? та те нарочно ще саботират и пречат , айде свършиха им се опорните точки , а Моника си гледа живота в Швейцария и нови не пише !
3
28
 
29
 
! Отговори
Червен наглец преди 6 години
Йончева, кажи колко милиона открадна с помощта на любовника ти Станишев, когато беше премиер чрез БНТ за репортажите в Ирак.Аз не съм те упълномощявал да харчиш пари от обществената медия за информации, които и тогава и сега нямат отношение към нашия живот в България!
2
10
 
34
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Делянчо ако беше си...заминал от Парламента,щяха да го...забравят до сега,ама той остана и виж сега какво стана.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da tova e normalno dase vidi koi kade raboti.Edni i sahti familii sa na visoki dljnosti.Ostavkata ne e dostata4na.Zahto ne me slojat i men na visoka dljnost da vzema 50 miliona i posle hte si dam ostavkata