Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!

Не се страхуваме от протести, отсече Караянчева
Обновена: 12 яну 2018 22:37 | 12 яну 2018 22:37, Веселина Йорданова
120
Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!
Снимка: архив, БулФото

БСП ще поиска Сметната палата да се произнесе законосъобразни ли са обещаните от премиера Бойко Борисов още 100 млн. лв. за заплати в МВР.

Още по темата

Соцлидерът Корнелия Нинова попита в предаването "Панорама" по БНТ "целесъобразно ли е един човек в държавата извън бюджета да харчи пари, както намери за добре".

"Който излиза на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие”, обвини Нинова. Тя припомни, че преди месец БСП е предложила пари за МВР и БАН, но управляващите не са дали. Според нея сега са го направили, защото съсловията протестират. След протести на учени бяха отпуснати 15 млн. лв. за БАН и 100 млн. за МВР - след срещи на недоволните с премиера Бойко Борисов.

"Това правова държава и парламентарна република ли е?!”, попита Нинова и предупреди премиера Бойко Борисов, че създава опасен прецедент и че не се прави така.

Не се страхуваме от протестите, проблемите се решават в диалог с хората, коментира пък шефката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Целта ни е не да скрием проблемите си, те са за това да се решават. Имаше и протести, това показва активна гражданска позиция и отношението на правителството към хората“, посочи тя. Във връзка с протестите Караянчева уточни, че управляващите са показали, че не сме Северна Корея. "Не се страхуваме от протестите. Ако няма различни мнения, ще излезе, че има проблем в държавата. Проблемите се решават в диалог с хората, които имат нужда, с хората, които имат проблеми", добави тя.

Попитана дали с вота на недоверие БСП иска да ядоса Бойко Борисов и да получи повече медийно внимание по време на председателството, Корнелия Нинова отговори, че това са твърде ниски цели. "Тук целта е много по-голяма, особено по тема корупция да признаем, че има проблем", заяви Нинова. Тя посочи, че внасянето на вота на недоверие по време на европредседателството не е антиевропейско поведение, а е проевропейско.

"Корупцията е проблем на цяла Европа, ако за 6 месеца я скрием някъде, решаваме ли този проблем? Какво им казваме: и вие, и ние, и нашият народ знаете, че това е проблем номер едно, но ще го отложим малко, за да бъде лъскаво председателството. Това би ли се харесало на европейските демократични държави, които се борят с корупцията?”, коментира Нинова.

Цвета Караянчева заяви, че от опозицията са в правото си да искат вот на недоверие, а от ГЕРБ са готови да им отговорят. "Това е възможност правителството да направи отчет за направеното“, смята тя.

Председателят на парламента заяви, че няма война с президента Румен Радев и не това означава отхвърленото вето по антикорупционния закон. Според нея на заседанието на КСНС се е видяло, че може да има диалог между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
4
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 6 години
Поят Борисов и други със спец наркотици с цел ограбване на десетки хиляди милиони годишно за нагло вредни и подобни обекти през оперативни програми еврофондове и другиВсички обекти са нагло корупционни подават проверки в момента.
85
14
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До ГробокопачХора с интелект,опит,познания като Станишев,Миков,Орешарски не устискаха срещу ГЕРБ, та тая ли проста,озлобена,*** ще е алтернатива?За нея е важно да има враг срещу себе си-Боко, срещу когото да излива злобата си.Така хора и избори не се печелят!
84
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анти-БСПКогато няма реална опозиция в една държава се нарича диктатура.Това не може да радва никого.Критикуват Ердоган,а каква е разликата у нас?Или каква е разликата със Сталин,Хитлер и подобните им производни?Това е откровена диктатура с привкус на див фашизъм.Гласувах за ГЕРБ,за патриотите,но не мога да приема,че хората живеят сковани в страх в собствената си страна.Няма и свобода на словото,самите демократи вече се отказват от идеите си,поради обстановката в страната.
83
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре прокуратурата да вземе на мушката Борисов,ама нали си е техен човек,няма как да стане.
82
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не се страхувахте от протести,нямаше да отпуснете 100,000,000 за полицията,тутакси.Баш най-ви е страх от протести,за вас те са като пожар,затова бързо гасите пожара,по стар навик от пожарната.
81
3
 
7
 
! Отговори
Сега да видим преди 6 години
как ще се разберат;Станишев ПРИЕМА Истанбулската конвенция, Йотова я приема, Корнелия се възмущава, а президент Радев нищо не е казал.Что делать? Какво казват Крум и дядо му, др.Първанов, Гергов?( май голям майтап ще е..)Др.Йончева?Но има разнобой: и Решетников...Е, сега ако някой каже:" Нинова не може да овладее съпартийците.." затова да се мисли като се обвинява...
80
21
 
22
 
! Отговори
Анти-БСП преди 6 години
БСП е в пълна изолация, вчера *** беше като напикано мушкато в Панорама. Цвета Караянчева беше толкова спокойна, каза й две приказки истини и текезесарката побесня.Радев е бламиран отвсякъде, а Европа даде пълна публична подкрепа на ГЕРБ и Бойко Борисов.И така трябва да бъде!
79
12
 
14
 
! Отговори
Червен бандит преди 6 години
До пенсионер Доган ти каза че БСП не е алтернатива за управление на страната.Ужас..! Всеки нормален човек би се замислил след тези шамари....само ти не!Още малко остава и твоите хора ще те отсвирят.Дерзай ***!---------------Комунистите са *** и престъпници, виж колко хора избиха преди броени дни умишлено сега за европредседателството, отделно две поредни заплахи на летището и една на НДК.БСП и Радев са авторите и никой не се съмнява в това!
78
5
 
11
 
! Отговори
Друг пенсионер преди 6 години
До пенсионер 65 Браво колега! Вкарая тази никаквица на куче у ***.
77
17
 
17
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Тази женица изтрещя окончателно. Защо Борисов даде 100 мл. на полицайте ,вместо да стачкуват през цълото европредседателство? Браво Корделке ! С времето надеждата ви да вземета властта става все по илюзорна.Нямате шанс.
76
8
 
13
 
! Отговори
камен преди 6 години
Хем и се иска , хем и не стиска !!!!!
75
11
 
13
 
! Отговори
ист преди 6 години
Нинова пак се вреди. След приемане на антикорупционния закон, в централния подготвят за нея вип килия.
74
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70,ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ СА ЕДНИ МАЛКИ ,АМА МНОГО АЛЧНИ ПЕСАЧИНКИ- ДО ЕДИН МИЛИОНЕРИ-, КОИТО ЗАЩИТАВАТ РАБОТНИЦИТЕ.
73
8
 
13
 
! Отговори
Дай и на мен бе, преди 6 години
Бойкоооо!Дай и на мен, иначе ще продължа да вдигам врява по всякакви поводи, да се правя на защитничка на онеправданите и да те обвинявам в каквото се сетя!Има само един начин да се отървеш от нападките ми. Като ми дадеш голямо парче от баницата!Само депутатска заплата и от време не време по някоя и друга аванта - не, това не ми е достатъчно!Искам още, и още, и ощеи никога няма да кажа, че ми е достатъчно!Корни
72
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова вече е във възраст , която жените стават нервни и не мислят рационално. Щом и Станишев почна да я критикува значи работата отива на зле .
71
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикв.ун в затвора , всичко останало са празни приказки!
70
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как харчеше правителството на Станишев (който е от БСП), г-жо Нинова? Имаше един министър от БСП в това правителство, който харчеше огромни пари за глупости. Например едни таблеки пред социалното министерство, които се разпадаха, но пък бяха платени едни хубави милиони за тях. Емилия Масларова се казваше тоя министър, г-жо Нинова. И това е само върхът на айсберга.
69
14
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До пенсионерАко устиска срещу Мутрата Борисов, Корнелия е следващият мин, председател на България и то заслужено.
68
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMI BORISOV DA DADE NA KORNI PARI ZA IZDRAGKA NA DEZATA I V AMERIKA.
67
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквато и да е Корнелията, в сравнение със Сикаджията е една песъчинка. Не, че е облизала пръстите, но дебелия и много *** чичка толкава е нагушил, че са несравними величини. Факта, че *** не се крие зад огромна охрана, резонно поставя проблемите за корупцията, кражбите от всичко, престъпността у нас и мафиотското в Герберското управление, дразнят глигана от Бaнкя. Той си е пътник за което е виновна лакомията и простотията му. Тя ще е следващ премиер и дано има топки да му изкара мръсотиите.