Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!

Не се страхуваме от протести, отсече Караянчева
Обновена: 12 яну 2018 22:37 | 12 яну 2018 22:37, Веселина Йорданова
120
Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!
Снимка: архив, БулФото

БСП ще поиска Сметната палата да се произнесе законосъобразни ли са обещаните от премиера Бойко Борисов още 100 млн. лв. за заплати в МВР.

Още по темата

Соцлидерът Корнелия Нинова попита в предаването "Панорама" по БНТ "целесъобразно ли е един човек в държавата извън бюджета да харчи пари, както намери за добре".

"Който излиза на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие”, обвини Нинова. Тя припомни, че преди месец БСП е предложила пари за МВР и БАН, но управляващите не са дали. Според нея сега са го направили, защото съсловията протестират. След протести на учени бяха отпуснати 15 млн. лв. за БАН и 100 млн. за МВР - след срещи на недоволните с премиера Бойко Борисов.

"Това правова държава и парламентарна република ли е?!”, попита Нинова и предупреди премиера Бойко Борисов, че създава опасен прецедент и че не се прави така.

Не се страхуваме от протестите, проблемите се решават в диалог с хората, коментира пък шефката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Целта ни е не да скрием проблемите си, те са за това да се решават. Имаше и протести, това показва активна гражданска позиция и отношението на правителството към хората“, посочи тя. Във връзка с протестите Караянчева уточни, че управляващите са показали, че не сме Северна Корея. "Не се страхуваме от протестите. Ако няма различни мнения, ще излезе, че има проблем в държавата. Проблемите се решават в диалог с хората, които имат нужда, с хората, които имат проблеми", добави тя.

Попитана дали с вота на недоверие БСП иска да ядоса Бойко Борисов и да получи повече медийно внимание по време на председателството, Корнелия Нинова отговори, че това са твърде ниски цели. "Тук целта е много по-голяма, особено по тема корупция да признаем, че има проблем", заяви Нинова. Тя посочи, че внасянето на вота на недоверие по време на европредседателството не е антиевропейско поведение, а е проевропейско.

"Корупцията е проблем на цяла Европа, ако за 6 месеца я скрием някъде, решаваме ли този проблем? Какво им казваме: и вие, и ние, и нашият народ знаете, че това е проблем номер едно, но ще го отложим малко, за да бъде лъскаво председателството. Това би ли се харесало на европейските демократични държави, които се борят с корупцията?”, коментира Нинова.

Цвета Караянчева заяви, че от опозицията са в правото си да искат вот на недоверие, а от ГЕРБ са готови да им отговорят. "Това е възможност правителството да направи отчет за направеното“, смята тя.

Председателят на парламента заяви, че няма война с президента Румен Радев и не това означава отхвърленото вето по антикорупционния закон. Според нея на заседанието на КСНС се е видяло, че може да има диалог между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
18
 
18
 
! Отговори
Стар партиен член преди 6 години
Абе,Нинова,осъзнай се класово! Стига си търсила под вола теле! Не разбираш ли,че с тво ите пишман атаки ставаш все по-смешна и олекваш,олекваш...Нещо смислено да си напра вила освен да шумиш на празни обороти,да вдигаш пушилка и да лаеш на ляво и дясно ?! Омръзна ни вече!!!Чиба!!!
45
4
 
15
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Е, как? Нинова нали поиска преди Нова година да се подпомогнат родителите на загиналите в Кербала? Значи тя може, ББ не може! Нещо се обърках. Нали ББ спечели изборите, а не Нинова.
44
6
 
15
 
! Отговори
RE: Само Ленин преди 6 години
"Само Ленин дойде незаконно на власт!Няма законно дошли на власт комунисти !"Точно де, и аз съм против комунистите, затова не гласувам за ГЕРБ!ББ - член на БКП, поради отказа да напусне БКП, се маха от МВР.Цецка Цачева - партиен секретар - Плевен - член на БКП.Плевенлиев - младежки секретар на БКП.Комунист до комунист, мила моя майньо ло.Гласувалите за ГЕРБ - са руски ***, комунисти.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те не протестират да Ви уплашат, а защото разчитат, че имате малко съвест и разум.Но, това е тиквено - номенклатурческия манталитет.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В подзаглавието Каратанчева Тачанка казва, че не се страхува от протести! Така е донякъде - зависи кой протестира.Едно е да протестират полицаи и таксита, друго някакви нещастни хорица от предприятие в ликвидация! А управляващата мафия се страхува от куршуми! Всички вчера се разграничиха с отсъствие от Петър Христов и на Въргала му бе много, много тъжно!
41
0
 
3
 
! Отговори
Re: Костинброд преди 6 години
"Аферата с бюлетините от Костинброд приключи с условна присъда за единствения обвиняем - бившия главен секретар на Мин. съвет Росен Желязков, назначен в първия мандат на ГЕРБ от служебното правителство на М. Райков."Разговорът "Ти си го избра".Като знаем колко виновни са с условни присъди Ставински и др. като него, искрено "вярвам", че няма по-честна от правосъдната система в БГ."Ти си престъпник, на колене" - Страсбург осъди БГ.Как не ги е срам тея в Страсбург, те не знаят правото, нали?
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Ленин дойде незаконно на власт!Няма законно дошли на власт комунисти !
39
3
 
20
 
! Отговори
До 44 преди 6 години
То и Хитлер дойде законно на власт, нали!Управленец, който: тегли 26 милиарда заеми, няма собствена енергетика, няма газова мрежа - цял свят е на газ, няма канализации - в елитни софийски квартали - не пиша за селата, повишава цената на градския транспорт със сто%, повишава ток за бизнеса 60%, повишава здравни осигуровки, вода, парно.Бай дъ уей:Комунизмът си отиде преди 30 г., а БГ не стига стандарта от 1989 г.Виж какво правят Финландия и Исландия!Много диктатори са дошли на власт "законно"
38
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КостинбродЗа костинброд няма нито един реално осъден. Оказа се поредният цоциалистически фейк
37
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе аре оставете я тая баба... Нинова! Какво сте я задъвкали?Стига с тая политика, Нинова, Борисов, манете ги!По-добре разгледайте снимките на Емили Ратайковски!
36
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов е законният Премиер на България.Пичага е.А червените руски *** нека се вайкат и оплакват във форуми и сайтове ;)
35
6
 
19
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 6 години
Цар Боко ! Прави с парите ни каквото му хрумне ! Взима многомилярдни заеми ! Отпуска по -малко на тая или оная гилдия. Като обрича пенсионерите на преждевременна смърт !
34
4
 
14
 
! Отговори
някой преди 6 години
Управляват ни нискочели, нискоинтелигентни и нагли мошеници.Човекът ,който е начело на управляващите има сериозни личностни проблеми,които решава като трупа все повече и повече власт в ръцете си.Това е типично за всеки диктатор, който знае ,че на края се плаща с кръв за всички мръсотии причинени на народа му.Примери много.Като се почне от другарите Ленин и Сталин и другарчето им Хитлер.Ще остане в историята/каквато е била фатмашката му мечта/ но като съсипателя на България!
33
4
 
7
 
! Отговори
веб преди 6 години
До Г-жо Ниноваи тия цициалисти да дойдат на власт сградната инсталиция нема да я пипнат.Смотани политици!Иначе е права за едно - банкявеца си харчи как си знае.Значи за онкоболните им се дисвидеха 25 милиона на *** герберски, цела сапунка стана , сега изведнъж намери 100 милиона.Пфу!
32
3
 
20
 
! Отговори
Костинброд преди 6 години
Като почнете да говорите, че народа избрал ГЕРБ.Глупости на търкалета. Забравихте Костинброд - има реално осъдени с ефективни присъди.Забравихте "Мишо Бирата", "Ало, Ваньо", взривената редакция на "Галерия", Фидосова, Цачева, убития Христов и Данъчен Инспектор - само не ми казвайте, че те са избора на България. Няма как да спечелиш избори докато има Костинброд - 1,2,3 - нали не мислите, че е само Костинброд, корпоративен вот и етнически.Българите трева не пасат.На всички е ясна ситуацията!!!
31
5
 
6
 
! Отговори
65 преди 6 години
Айде,айде стига рива. И вие не сте по назад.Тихо!Даже и куфари носехте.ТИХО говори !
30
5
 
18
 
! Отговори
Г-жо Нинова преди 6 години
България иска Южен Поток и АЕЦ Белене.България иска поносоми цени на вода, ток, парно!Българите умират от студ и пожари в домовете си!Вдигнахте с 12% здравните осигуровки. Цената тока и водата.Парите от НЗОК отиват в частни болници и клиники.Обикновените българи нямат достъп до основни човешки блага.Намалете бандитската сградна инсталация, тя не трябва да е повече от десет лв.Премахнете 70 фирми на изхода на Козлудуй. Либерализация има, когато купувам ток само от Козлудуй - без посредници
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 20Точно така е. За сравнение можем да вземем НАСА. За цялата им история всеки вложен в тях долар е върнал 7 долара в икономиката на САЩ.
28
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията е добра приятелка на Нинова още от Техноимпекс
27
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е Корнелия Нинова 100 %.