Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!

Не се страхуваме от протести, отсече Караянчева
Обновена: 12 яну 2018 22:37 | 12 яну 2018 22:37, Веселина Йорданова
120
Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!
Снимка: архив, БулФото

БСП ще поиска Сметната палата да се произнесе законосъобразни ли са обещаните от премиера Бойко Борисов още 100 млн. лв. за заплати в МВР.

Още по темата

Соцлидерът Корнелия Нинова попита в предаването "Панорама" по БНТ "целесъобразно ли е един човек в държавата извън бюджета да харчи пари, както намери за добре".

"Който излиза на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие”, обвини Нинова. Тя припомни, че преди месец БСП е предложила пари за МВР и БАН, но управляващите не са дали. Според нея сега са го направили, защото съсловията протестират. След протести на учени бяха отпуснати 15 млн. лв. за БАН и 100 млн. за МВР - след срещи на недоволните с премиера Бойко Борисов.

"Това правова държава и парламентарна република ли е?!”, попита Нинова и предупреди премиера Бойко Борисов, че създава опасен прецедент и че не се прави така.

Не се страхуваме от протестите, проблемите се решават в диалог с хората, коментира пък шефката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Целта ни е не да скрием проблемите си, те са за това да се решават. Имаше и протести, това показва активна гражданска позиция и отношението на правителството към хората“, посочи тя. Във връзка с протестите Караянчева уточни, че управляващите са показали, че не сме Северна Корея. "Не се страхуваме от протестите. Ако няма различни мнения, ще излезе, че има проблем в държавата. Проблемите се решават в диалог с хората, които имат нужда, с хората, които имат проблеми", добави тя.

Попитана дали с вота на недоверие БСП иска да ядоса Бойко Борисов и да получи повече медийно внимание по време на председателството, Корнелия Нинова отговори, че това са твърде ниски цели. "Тук целта е много по-голяма, особено по тема корупция да признаем, че има проблем", заяви Нинова. Тя посочи, че внасянето на вота на недоверие по време на европредседателството не е антиевропейско поведение, а е проевропейско.

"Корупцията е проблем на цяла Европа, ако за 6 месеца я скрием някъде, решаваме ли този проблем? Какво им казваме: и вие, и ние, и нашият народ знаете, че това е проблем номер едно, но ще го отложим малко, за да бъде лъскаво председателството. Това би ли се харесало на европейските демократични държави, които се борят с корупцията?”, коментира Нинова.

Цвета Караянчева заяви, че от опозицията са в правото си да искат вот на недоверие, а от ГЕРБ са готови да им отговорят. "Това е възможност правителството да направи отчет за направеното“, смята тя.

Председателят на парламента заяви, че няма война с президента Румен Радев и не това означава отхвърленото вето по антикорупционния закон. Според нея на заседанието на КСНС се е видяло, че може да има диалог между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А па тия некакви му се возят по един у кола ... Аааа не става тая така... От утре по двама... Ясно!!!
25
29
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До по-доле списващите, Народа избра Баце и той е ДЛЪЖЕН да управлява нашите пари. ТОВА Е ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!! Нинова да беше спечелила изборите, нямаше да харчи за народа, а щеше да краде в ущърб на този народа. Тя хем не е спечелила, хем иска да краде!
24
12
 
24
 
! Отговори
До 20 преди 6 години
А от БАН каква е ползата? Доказано е, че икономическият ефект от онова, което правят е пет пъти по-малък от парите, които ежегодно се наливат за издръжка на БАН!Тези 15 милиона няма да се разпределят за повишаване на скандално ниските заплати на по-младите, които са натоварени да работят, а ще се даватна уж най-успешните "учени" - за проекти, чиито ръководители обикалят да четат лекции, докато друг им работи, а те отчитат, че резултатите са техни и вземат лъвския пай от допълнителните пари!
23
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разхожда се с Фалкона където си иска. Тоя дебел г.з повече седи у небето отколкото доле.За какво ги прави тия магистрали? Май не за себе си.
22
2
 
10
 
! Отговори
леля Фа не Фъ преди 6 години
Адвокатът на мафията кой е той и с кои политици се вижда за да им осигурява корумпиран комфорт!?
21
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За онкоболние забрани Герб да им гласуват пари за лекарства.После изведнъж "се разчуства", когато Нинова го притисна, и им даде парите. Извади ги от задния си джоб ли? Не бръкна в държавните пари като че са му бащиния. Ако не беше Нинова щеха да си останат без лекарства.
20
6
 
24
 
! Отговори
Алооо Симитиии преди 6 години
Борята такива ги върши, че от където и да го мерне БСП, все голият му задNик показват.
19
20
 
12
 
! Отговори
парола: РМД преди 6 години
От всички отпадъци на Иван Костовата лаборатория, тая е май най-токсичния....
18
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов кажи си на кого смяташ скоро да харзулнеш летище София. Преди година не успя да го пробуташ на турците. Сега пак ли?
17
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми много правилно. Тоя се изживява, като собственик на цялата държава, и че може да прави с народните пари каквото си иска. И най-вечв никой не смее да му държи сметка. Провъзгласи се за султан даже без референдум. А българското стадо си трайка и го избира със 100% "за".А после се смеем на турците. Ние сме бетер турци.Намери се един човек у тая държава дето не му се стряска и не го ближе като патриоти и депесари.
16
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 млн за БАН и 100 млн за МВР. А каква е ползата от търтеите в МВР. Бандити и мутри в униформи. Прегръщат се с мафиотите и си пият ракията с тях. Понеже мутрата от СИК Боко Тиквата, премиерът известен още като Бойко Суджука е бивша ченге.
15
21
 
10
 
! Отговори
евала преди 6 години
Р.Овчева Костова Фронтиер Решетникова Данаилова Радева.... ...не Корнелия, ами Ку ромелия!
14
19
 
20
 
! Отговори
Не го е срам! преди 6 години
Вместо да дава на Корни по нещо като комисионка заради всяка одобрена сделка или обществена поръчка, той харчи, както си иска!Не се ли отчиташ на "Позитано" 20 бе, Бойкооооо? Не им ли даваш периодично по нещо сухо, та и те да се облажат? Ами влез им в положението на хората! 45 години си имаха държава, която дояха, скубеха и разиграваха както си искат. После тъкмо ги назначиха за милионери, тъкмо присвоиха и разпродадоха повечето заводи, и ти взе, че дойде на власт и им затегна кранчето!
13
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е Панаирджийската мечка на Гергов! Спря наскоро да му носи мед.... ..за да има повече за Командира! ..кво да се прави, по заслуги...
12
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадло, похарчи ли РМД-тата?
11
25
 
14
 
! Отговори
не спорете преди 6 години
Тая е "НАГЛА"!
10
7
 
34
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Допустимо ли е председател на НС да не познава ПОНЕ Конституцията на Република България!Тази вечер станахме свидетели и на това - г-жа Караянчева заяви, че всеки народен представител в НС представлява своите избиратели и за това имало и различни мнения!УЖАС!Госпожата да прочетете чл. 67 от Конституцията и НЕЗАБАВНО да си подаде ОСТАВКАТА!А за сравнение на интелекта между двете дами просто няма място....... има още много да учи.......ако иска и ако може!
9
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А прибаризационните милиони как намери да похарчиш ***? Корделийо Р.Овчева, Гергова, Костова, Решетникова, Данаилова, Радева....
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави тая вечер да нее решил да минава към третия пол тоя де го е поканил е такъв тои пък не го ли е срам тоя не знам подиграва още от първия ден обикновенно има такава приказка за всеки влак си има пътници и да ходи при азис и веско маринов да си прави компания
7
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледах ги. Караянчева едно сложно съставно изречение не може да направи. Само диалог, а-а-а диалог... Не прави разлика между прокуратура, следствие и "МВР"(така се изрази, а не структури на МВР). Ама то какво да очакваш от една машинистка. Може да е всичко, но Корнела поне има дар слово, личи си, че е възпитаничка на НГДЕК и СУ.