Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!

Не се страхуваме от протести, отсече Караянчева
Обновена: 12 яну 2018 22:37 | 12 яну 2018 22:37, Веселина Йорданова
120
Нинова пак взе на мушка Борисов: Харчи както намери за добре!
Снимка: архив, БулФото

БСП ще поиска Сметната палата да се произнесе законосъобразни ли са обещаните от премиера Бойко Борисов още 100 млн. лв. за заплати в МВР.

Още по темата

Соцлидерът Корнелия Нинова попита в предаването "Панорама" по БНТ "целесъобразно ли е един човек в държавата извън бюджета да харчи пари, както намери за добре".

"Който излиза на протест, получава пари, за да си купи г-н Борисов спокойствие”, обвини Нинова. Тя припомни, че преди месец БСП е предложила пари за МВР и БАН, но управляващите не са дали. Според нея сега са го направили, защото съсловията протестират. След протести на учени бяха отпуснати 15 млн. лв. за БАН и 100 млн. за МВР - след срещи на недоволните с премиера Бойко Борисов.

"Това правова държава и парламентарна република ли е?!”, попита Нинова и предупреди премиера Бойко Борисов, че създава опасен прецедент и че не се прави така.

Не се страхуваме от протестите, проблемите се решават в диалог с хората, коментира пък шефката на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева.

"Целта ни е не да скрием проблемите си, те са за това да се решават. Имаше и протести, това показва активна гражданска позиция и отношението на правителството към хората“, посочи тя. Във връзка с протестите Караянчева уточни, че управляващите са показали, че не сме Северна Корея. "Не се страхуваме от протестите. Ако няма различни мнения, ще излезе, че има проблем в държавата. Проблемите се решават в диалог с хората, които имат нужда, с хората, които имат проблеми", добави тя.

Попитана дали с вота на недоверие БСП иска да ядоса Бойко Борисов и да получи повече медийно внимание по време на председателството, Корнелия Нинова отговори, че това са твърде ниски цели. "Тук целта е много по-голяма, особено по тема корупция да признаем, че има проблем", заяви Нинова. Тя посочи, че внасянето на вота на недоверие по време на европредседателството не е антиевропейско поведение, а е проевропейско.

"Корупцията е проблем на цяла Европа, ако за 6 месеца я скрием някъде, решаваме ли този проблем? Какво им казваме: и вие, и ние, и нашият народ знаете, че това е проблем номер едно, но ще го отложим малко, за да бъде лъскаво председателството. Това би ли се харесало на европейските демократични държави, които се борят с корупцията?”, коментира Нинова.

Цвета Караянчева заяви, че от опозицията са в правото си да искат вот на недоверие, а от ГЕРБ са готови да им отговорят. "Това е възможност правителството да направи отчет за направеното“, смята тя.

Председателят на парламента заяви, че няма война с президента Румен Радев и не това означава отхвърленото вето по антикорупционния закон. Според нея на заседанието на КСНС се е видяло, че може да има диалог между институциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.