Руски издания: България ще е слаб председател на ЕС

Подходът на българските власти към почетните им задължения – отговорен
Обновена: 12 яну 2018 12:35 | 12 яну 2018 12:00, Елка Василева
155
Руски издания: България ще е слаб председател на ЕС
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

"Отговорния подход на българските власти към почетните им задължения" във връзка с председателството на страната ни на Съвета на ЕС изтъква руският в. "Новая газета" по повод официалното поемане на щафетата от България.

За първи път от влизането си в ЕС през 2007 г. балканската държава ще координира през следващото полугодие дейността на основните органи и институции на европейската общност, посочва изданието.

По традиция, формирана в ЕС, всяка страна, поемаща председателски пълномощия, сама определя основните политически приоритети, на които смята да акцентира. България избра усъвършенстването на системата за европейска сигурност и активизирането на интеграцията на Западните Балкани в ЕС. Освен това София се надява по възможност да допринесе за нормализация на отношенията между Брюксел и Анкара, припомня всекидневникът.

Още по темата

Той изброява пристигналите у нас за вчерашната тържествената церемония водещи европейски политици като председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и всички еврокомисари.

За днес са планирани общи заседания на Европейската комисия с българските министри, на които се предвижда да бъдат обсъдени актуалните проблеми: Brexit и промени във формирането на бюджета на ЕС, миграционната политика, мерки за укрепване на интеграцията.

Програмата на българското председателство на ЕС предполага в близките шест месеца в страната да се състоят над 400 прояви от общоевропейски мащаб, включително 25 срещи на равнище министри и държавни глави.

В навечерието на българското председателство опозицията в страната и обществени организации отправиха остри критики към управляващата коалиция - основно заради пропуски в социалната политика, липса на реална борба с корупцията и нежелание да проведе ефективна реформа на правосъдието, допълва "Новая газета".

"Многобройните проблеми пред България сочат, че страната ще е слаб председател на Евросъюза. Но не бива да забравяме, че това е изгодно за Европейската комисия, защото тя може сама да формира дневния ред и да постига оптимални решения", коментира за електронното издание "Региони онлайн" политологът Оксана Петровская.

Същевременно "Полша се страхува, че с България като председател въпросите около газопровода "Северен поток-2" ще бъдат решени в полза на руския "Газпром", защото българският президент Румен Радев неведнъж е заявявал, че е необходимо да се вдигнат санкциите срещу Русия, тъй като те пречат за нормално развитие на икономическите отношения", добавя анализаторката.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледните в огледало на себе си, ***
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 110:ц ъ р вул ще викаш на баба си ПУТИНа, а тук в България яж хляба, ако не искаш да ти преседне !
108
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 106Какъв от теб прогрес, глупа.к
107
3
 
0
 
! Отговори
ТУКС преди 6 години
До Анонимен 109селски ц ъ р вул-фантазьор
106
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки руснак би искал на мие чистите тоалетни на Европа, вместо собствените смрадливи и вонящи казармени нужници.
105
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия виси като воденичен камък на плещите на сввтовния прогрес.
104
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз говоря с руснаци на български, а с русофилите на руски, защото те са по-руснаци от руснаците, но не знаят езика !
103
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кука ми на пура какво казват "руските издания".
102
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз говоря с руснаци на български, а с русофилите на руски, защото те са по-руснаци от руснаците !
101
6
 
28
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Руснакът е нагло същество, прав си номер 101, рускинята още повече!Първо Путин да ни се извини, че се "обърка" как Македония им била дала азбуката, даже се чудя как досега не сме скъсали дипломатически отношения!Да си измислят нова азбука или да ни плащат патент, нагляри!
100
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз живея на черноморието и руснаците се сърдят ако не знаеш руски. Смятайте ако влезем в тяхната сфера на влияние ще изкопенят българския както изкорениха белоруския в Беларус или казахстанския в казахстан.
99
5
 
31
 
! Отговори
Надя преди 6 години
Ние като сме бедни, защо никога не сме имало т.нар.комуналки, в които все още живее 1/2 от населението на Русия - 1 стая за цялото семейство, баня и кунхя общи с още 10 семейства на етажа.Мне, мерси, по-добре у нас селянин на село, имам си прасе на село, луканка и хич и не ща да ставам руски поданик!България никога не е имала комуналки, мерси, ама тоя път ще пропуснем руската братска "любов"!
98
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазохизмът на руснаците е пословичен - колкото повече санкции, толкова по-добре !!!Това минава за геройство...и затова в Русия се раздават медали.Европа трябва да удължи удоволствието им !
97
4
 
26
 
! Отговори
българин преди 6 години
мнението на азиатски варвари не ни интересува!!!!Да си гледат племенно-феодален строй
96
4
 
21
 
! Отговори
ТОТО преди 6 години
Хора, погледнете в гооглеърт, има снимки на улиците в Москва, на селата, на мизерията на обикновения руснак...Какво пише по вестниците им, е пълна парлама.На гол тумбак чифте партиотизъм няма да спаси руснака от глад и затова ще си счупят краката да се изнасят...Започнаха да внасят азиатски емигранти за статистическа компенсация, затова вече доста от населението на Русия е с дръпнати очи и татарски черти...
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А у жопов самое глвное русофильй
94
7
 
25
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 6 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
93
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дожинях бивш полски премиер да говори на български, но руснаците - никога! Слава на Полша, те са истинските ни братя, а не угро-финските викинги разбойници.
92
6
 
16
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
91 дзифтар пиши на български тук не ти е русофилистан
91
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мизерии от началото на годината, които стават - протести, убииства са инициирани от Русия и изпълнявани от БСП.Следващите месеци ще залеят България с кръв.