Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...

И цялата администрация има нужда от повече заплати, обясни той
12 яну 2018 12:50,
55
Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е изненадан от решението на премиера Борисов да одобри увеличаване на полицейските заплати.

Вчера министър-председателят съобщи пред полицейските синдикати, че кабинетът ще отпусне допълнителни 100 млн. лева за служителите в МВР.

Днес заместникът му Симеонов обясни, че това повишение не е съгласувано с коалиционните партньори, а самият той не подкрепя отпускането на още средства.

Патриотът съобщи, че във вторник се очаква съвместно заседание на партиите в управлението, на която ще бъде обсъден въпросът.

Още по темата

"Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството", каза Валери Симеонов пред bTV.

Той допълни и че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната.

"Не се чувствам извъртян, трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици", допълни все пак той.

Вицето коментира и многото протести в София, които съвпаднаха снощи със старта на европредседателството ни.

"Гледаме да си покажем магариите при всяка възможност", каза той и уточни, че протестите всъщност не са били девет, а "два и половина". А и те не били насочени към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. "Не мисля, че беше сега моментът - натоварихме повече полицията, всичко това са пари", каза Симеонов.

Симеонов се ангажира да отговаря за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

"Няма да се изсичат вековни дървета, България става сериозна европейска държава и законът има върховенство", каза той. По думите му за Банско няма мераклия да застрои 8% площ, камо ли 48%.

За Симеонов влизането на НФСБ в сградата на СДС не е подарък.

"Вчера влязохме в тези помещения, които ни се предоставиха. В плачевно състояние са, не е правен ремонт", коментира той. По думите му сградата е знакова и за него, защото е сред първите основатели на СДС в Бургас.

Вицепремиерът коментира и новите снимки на Елена Йончева от границата с Турция, които показват поредна рухнала част от оградата ни срещу мигрантите.

Симеонов отново припомни, че районът е такъв, в който има големи стихии, които влияят и на оградата. 

"В периода на големи дъждове има паднали участъци - виждате ли какво се е съборила, каква стихия е. Наклоните са стръмни, маса от дървета и камъни", описа той ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога народната милиция беше с народа, сигашната полиция не е с народа , слезте от колите и попитайте как се чувстват хората дали са защитени от закони и какво им е мнението за полицията. Сега пропаста става още по голяма. Чичо ще каже вие вземате хубави пари не ме питайте за нищо, ни съм чул ни видял.Полиция без подкрепа на народа е нищо.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Вицепремиер, Вие осъзнавате ли, че през целия си съзнателен живот не сте дали на обществото толкова, колкото един сержант от МВР дава за една смяна? Вие спасявали ли сте човешки живот, рискувайки своя, както ежедневно го правят полицаите, пожарникарите и медиците? Лишавали ли сте се някога от топлия домашен уют, за да осигурите спокойствието на гражданите на Република България, благодарение на които в момента сте на този пост? Без вас може, без тези момчета не. Това е истината.....
47
0
 
1
 
! Отговори
Anatoli73 преди 6 години
Kakvosa 100 miliona a Gospodata Peevski Dogan I Borisov otkloniavat miliardi ot darjavata na godina
46
2
 
2
 
! Отговори
Dimitar преди 6 години
На Вицепремиерът му предлагам да си разменим заплатите за няколко месеца и да видим каква песен ще пее след това.Както е казал народа ситият на гладния не вярва,а сигурно той е извисил България до неузнаваеми висини,подобрил е стандарта на живот на хората и си е заслужил заплатата!!! Хора които си актуазират заплатите по два пъти годишно и само едното им увеличение да е колкото цялата моя заплата да дават такива коментари е безочливо,гнусно и жалко...
45
0
 
2
 
! Отговори
Прав е преди 6 години
Ако ще и 10 милиарда да им дадат тия пак ще подскачат защото МВР е подчинено на БСП и каквото им каже как им Корни това ще подскачат.Протеста на полицаите е диктуван от БСП.Ще рекетират Борисов докато е на власт.Изхода е като в Грузия-уволнете 80 % от тях и назначете нови.Другите 20 % ще си налегнат пиргулете и ще мирясат.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре Симеонов може да се откаже от думите си за да си запази порфейла.
43
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствените в държавата, които не работят, имитират дейност, а вземат най - високи заплати и купища привилегии.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не заслужават нищо!
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъжна работа! Всички знаем кого пази полицията от народната любов и кой плаща с нашите пари! Гласувайте пак! Стокхолмски синдром.
40
2
 
11
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
кат ви е толкова омразна полицията, викнете тази на Ердоган да ви пази, хем ше ви пази хеще ви.....ясно вие какво.Че ще си и плащате....,..................друже то не е само полицията и армията си мразят, що в ада до казана с българи пазачи нямсло....щото сами си се дърпат обратно... дребнав и завистлив народ сме, жалко
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вица Валери Симеонов става само за вицове.
38
5
 
17
 
! Отговори
Хахо преди 6 години
Абв бурсук! Кой ти пази *** цяло лято по дискотеките в Слънчака! ;-) :-)
37
8
 
16
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Този път Валерката е прав, само дето не отчита факта, че Борко и правителството се нуждае от комфорт и спокойствие. Е, за сметка на данакоплатците....
36
0
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Балевски, бе бая си нае.бан и след тая процедура, врътенето не си го усетил;)))
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 Да тук един полицай не е на работа .
34
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво г-н Симеонов. вън милиционерите от МВР и само след постигане на резултати.
33
5
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
симеонов, бойко ще ви смачка до края на мандата, уж се преборихте за по високи пенсии, и това ви е коза, а бб за 5 намери още толкова пари за мвр. явно го притискате малко. закрийте дост и дпс там сте силни, въоръжвете армията и дайте гражданство българите от др държави, дайте пари на младуте образовани семейства за 2 и 3 дете
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 26Ние нямаме полиция, не ставай смешен. И пиши по-грамотно, че нищо не ти се разбира.И ако си мислите че с плашене можете вечно да си постигате целите, улавите се свършиха.
31
17
 
19
 
! Отговори
гого преди 6 години
кат ви е толкова омразна полицията, викнете тази на Ердоган да ви пази, хем ше ви пази хеще ви.....ясно вие какво.Че ще си и плащате....
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Симеонов, какво диреше на първия ред на "скиорските протести"?И там ли ти е мястото? Знае се, че от новия лифт ще де нагушиш. Ако го направиш и с качеството на оградата жална им майка на лифтажиите.