Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...

И цялата администрация има нужда от повече заплати, обясни той
12 яну 2018 12:50,
55
Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е изненадан от решението на премиера Борисов да одобри увеличаване на полицейските заплати.

Вчера министър-председателят съобщи пред полицейските синдикати, че кабинетът ще отпусне допълнителни 100 млн. лева за служителите в МВР.

Днес заместникът му Симеонов обясни, че това повишение не е съгласувано с коалиционните партньори, а самият той не подкрепя отпускането на още средства.

Патриотът съобщи, че във вторник се очаква съвместно заседание на партиите в управлението, на която ще бъде обсъден въпросът.

Още по темата

"Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството", каза Валери Симеонов пред bTV.

Той допълни и че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната.

"Не се чувствам извъртян, трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици", допълни все пак той.

Вицето коментира и многото протести в София, които съвпаднаха снощи със старта на европредседателството ни.

"Гледаме да си покажем магариите при всяка възможност", каза той и уточни, че протестите всъщност не са били девет, а "два и половина". А и те не били насочени към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. "Не мисля, че беше сега моментът - натоварихме повече полицията, всичко това са пари", каза Симеонов.

Симеонов се ангажира да отговаря за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

"Няма да се изсичат вековни дървета, България става сериозна европейска държава и законът има върховенство", каза той. По думите му за Банско няма мераклия да застрои 8% площ, камо ли 48%.

За Симеонов влизането на НФСБ в сградата на СДС не е подарък.

"Вчера влязохме в тези помещения, които ни се предоставиха. В плачевно състояние са, не е правен ремонт", коментира той. По думите му сградата е знакова и за него, защото е сред първите основатели на СДС в Бургас.

Вицепремиерът коментира и новите снимки на Елена Йончева от границата с Турция, които показват поредна рухнала част от оградата ни срещу мигрантите.

Симеонов отново припомни, че районът е такъв, в който има големи стихии, които влияят и на оградата. 

"В периода на големи дъждове има паднали участъци - виждате ли какво се е съборила, каква стихия е. Наклоните са стръмни, маса от дървета и камъни", описа той ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
18
 
! Отговори
до 26 преди 6 години
шефа ти може и без теб, а и на теб е давал мслко на друг повече, а държавата без полицаи не може, кати вземат да плю щят жена ти сестра ти по улици и кюшета безбаказано ще ревнеш къде е полицията, ама ти същия си искал да напуснат да я няма.
28
16
 
17
 
! Отговори
цирк мвр преди 6 години
Наглите/полицаите/обявиха че временно спират протестите!!!
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей "Вицето" реве реке*т, а че рекетира*те цяла нация по вашата мания еврошефство!
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя наглее страшно и непрекъснато демонстрира колко е зле.
25
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми е ниска заплатата а работата-тежка смените -по 13-14 часа и напуснах.Шефът, естествено , се опита да ме задържи с похвали и четкания ,защото работя добре, но за дните на предизвестието нито веднъж не ми предложи повече пари. Сега аз да плащам ли за балбордове или няма смисъл, защото съм работил при частник? Такива като мен ви издържат вас. Спрете се!
24
3
 
31
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Не са виновни ченгетата ! Всеки иска повече пари ! Само се чудя защо с НАБОРИТЕ си траем !!! Сигурно 100 ? пенсия им стигат... А сега е моментът !!!
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекет било. Все едно няма да ги командироват в неговия хотел да живеят докато пазят границата.
22
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слухтят незаконно ФЕЙСБУК, Месинджър и Вайбър, слухтят, *** и чакат превилегии, 20 заплати и ранно пенсиониране....
21
1
 
18
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
'Той допълни и че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната.'Без коментар.
20
7
 
21
 
! Отговори
мвр преди 6 години
Всички говорят за нереформираната система на МВР.А аджеба кой трябва да я реформира?!За да са добре полицаите и да се изразходват правилно средствата от бюджета трябва реформа,реформите ге правят политиците и ръководството на МВР,които са част от политическото ръководство.Те вземат решенията.Обаче те не правят нищо,защото обществото казва че няма реформа.И полицаите какво да правят?Това са единствените им възможни действия за въздействие върху системата.А обществото ги оплюва?Кой е виновен?
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НФСБ - Национален фронт за спасение на Бойко.
18
5
 
19
 
! Отговори
Аман от Фалш преди 6 години
То бива даване без покритие в сферата на Сигурността но полицаите хитро използваха момента и .....получиха за бездънната им каца още 100милиона. Значи другите, които не стачкуват са примирените или ... простаци ??? Бойко , всяко нещо си има ГРАНИЦА !
17
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да го гледам. Иде ти крайо, иде ти.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на мен друго мие чудно дадат дата за изпити запишат се кога минаха цял курс и дадоха 31 часа а йонко или пиши две дати у седмицата и даи лежачка е това е ловеч отколко време няма шев я се сети разграден двор
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен1 Да и за тях трябва и за пенсионерите, и за болниците и за военните, но полицаите рекетираха държавата т.е нас всички останали.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Milizioneri bes ibrasovanija s 680 lv u4itelki i vischisti s 580 lv pensioneri s 43 g staj 178 lv boiko obi4a milizionerite ima spomeni 4len bkp ohrana jivkov zezo baschta mu schifior gen schopov bkp zezko v mvr rasnasal papkite a bb go napravi minister 6 apartm i milioni kato fandakova popova zazeva atanasova i bkp vel4ev sega v gerb do edin dobre se prebojadisahte 4ervenki mili kumoneta s i milioneri stanahte goranov din4ev mladite ot komunisti4eskite fam namalo pari sa pensioneri bolni invalI
13
0
 
5
 
! Отговори
Нагъл Смешник преди 6 години
Не се и съмняваме,че ще го притискаш при тази трътлеста Прокуратура и кьорава Темида.И Пешо Ристов в по-младите си години вероятно бая народец"любеобвилно"и "бащински" е притискал,па виж колко на високо се издигна!?
12
0
 
18
 
! Отговори
това е решението преди 6 години
Преди около десетина години и на хората и на политиците в Грузия им писна от състоянието на полицията и направиха драстична полицейска реформа и след това и новите полицай доволни и хората също,но там имаше политическа воля а не т.равестити като у нас.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А другите държавни служители????
10
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой ми е по-черен в момента, наглите ушеви с вечните им претенции или Боко, че им клекна на претенциите..