Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...

И цялата администрация има нужда от повече заплати, обясни той
12 яну 2018 12:50,
55
Вицето Симеонов срещу парите за МВР: Рекет е...
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че е изненадан от решението на премиера Борисов да одобри увеличаване на полицейските заплати.

Вчера министър-председателят съобщи пред полицейските синдикати, че кабинетът ще отпусне допълнителни 100 млн. лева за служителите в МВР.

Днес заместникът му Симеонов обясни, че това повишение не е съгласувано с коалиционните партньори, а самият той не подкрепя отпускането на още средства.

Патриотът съобщи, че във вторник се очаква съвместно заседание на партиите в управлението, на която ще бъде обсъден въпросът.

Още по темата

"Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, защото ми прилича на наливане на вода в каца без дъно. Има достойни служители на МВР, но трябва да се направят промени, за да бъдат ефективно използвани парите. Това е рекет да се протестира в първия ден на европредседателството", каза Валери Симеонов пред bTV.

Той допълни и че не само полицията има нужда от по-високи заплати, а цялата администрация в страната.

"Не се чувствам извъртян, трябва да се опитаме да разберем какво му е положението на премиера, полицаите заплашват да блокират улици", допълни все пак той.

Вицето коментира и многото протести в София, които съвпаднаха снощи със старта на европредседателството ни.

"Гледаме да си покажем магариите при всяка възможност", каза той и уточни, че протестите всъщност не са били девет, а "два и половина". А и те не били насочени към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. "Не мисля, че беше сега моментът - натоварихме повече полицията, всичко това са пари", каза Симеонов.

Симеонов се ангажира да отговаря за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при изграждането на втория лифт.

"Няма да се изсичат вековни дървета, България става сериозна европейска държава и законът има върховенство", каза той. По думите му за Банско няма мераклия да застрои 8% площ, камо ли 48%.

За Симеонов влизането на НФСБ в сградата на СДС не е подарък.

"Вчера влязохме в тези помещения, които ни се предоставиха. В плачевно състояние са, не е правен ремонт", коментира той. По думите му сградата е знакова и за него, защото е сред първите основатели на СДС в Бургас.

Вицепремиерът коментира и новите снимки на Елена Йончева от границата с Турция, които показват поредна рухнала част от оградата ни срещу мигрантите.

Симеонов отново припомни, че районът е такъв, в който има големи стихии, които влияят и на оградата. 

"В периода на големи дъждове има паднали участъци - виждате ли какво се е съборила, каква стихия е. Наклоните са стръмни, маса от дървета и камъни", описа той ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
23
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Хората започнаха да наричат вече полицаите НАГЛИТЕ,това е дъното и е нужно тази структура да се разформирова за доброто на хората.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВАЛЕРИ ТРЯБВА ДА СИ ПРОЧЕТЕ И ПРИПОМНИ.КАКВО БЕШЕ НАПИСАНО В ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ НА ОБЕДИНЕНИТЕ ПАТРИОТИТЕ.И КАКВО РЕАЛНО СЕ СЛУЧВА С ТАЗИ ПРОГРАМА ЗА БЪЛГАРИЯ И ПОВИШАВАНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИНА.ТОЧНО ОБРАТНОТО СЕ СЛУЧВА АМА ТЯ ПРОГРАМАТА СИГУРНО Е ПЪХНАТА В ШКАФЧЕТО А ОТГОРЕ ИМА МНОГО ? И НЕ МОЖЕ ДА СИ Я НАМЕРИ.
7
7
 
24
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Това е най голямата глупост която направиха,рейтинга и одобрението на полицията е критически нисък а те им дават още пари!!!и какво излиза награждават ги за това че не работят и хората са недоволни от полицията!?
6
6
 
28
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Всичко казано от него е вярно! Борисов се уплаши и клекна пред исканията а тази форма на вземане на решения има едно единствено определение и то е - Рекет Ще видите, че след Евро-председателството, Борисов ще им го изкара (както се казва) през носа...
5
1
 
17
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
и ас искам пари
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обещаха ги за да са активни в следващите няколко месеца, надеждата умира последна. Гледам ги днес около НДК едни накипрени, любезни, колите последни модели, но строги, недопускащи полицаи
3
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ВАЛЕРИ ИМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ПАРИ... рекет е
2
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаго не съм бил фен на В. Симеонов, но този път е изключително прав. Не може да се дават пари на една забатачена и нереформирана система каквата е МВР за да спрат да стачкуват. За МВР се дават 1 милияр и неколко стотин милиона - ограмни пари с нулев ефект. Разкриваемост ниска, за битовата престъпност вече не се и говори, граничните - каналджии, полицаите на пътя се изживяват като батмъни. Трябва спешна реформа в МВР.
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този има много интересни анадолки черти.