Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол

Пленум на НС на БСП решава за Истанбулската конвенция
Обновена: 13 яну 2018 15:08 | 13 яну 2018 14:52, Елка Василева
156
Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол
Снимка: архив, Dnes.bg

В остър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и лидерката на БСП Корнелия Нинова на заседанието на червения пленум по повод дискусия за позицията на БСП по Истанбулската конвенция, пише "24 часа".

На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС. И обясни, че интерпретациите по темата за т.нар. социален пол в конвенцията са неправилни.

Още по темата

Дискусията е изкривена, няма такова нещо като трети пол в конвенцията, заявил Станишев и пред членовете на червения Национален съвет. И обвинил управляващите, че те са виновни за неразбирането на смисъла на документа.

Каквото и решение да вземе БСП, ще има сериозни последици, предупредил Станишев.

Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и БСП се разминават, отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че така е било и по отношение на квотите за мигранти, СЕТА и санкциите срещу Русия.

Националните ни интереси диктуват по важни въпроси да имаме различни позиции, обяснила соцлидерката.

В подкрепа на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда неправилно от английски и оттам идва проблемът.

Можем ли да приемем, че това е лъжицата с катран в кацата с мед, попитала пък Велислава Дърева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Станишката е пич ка, искаше да остане в историята като най-големия разсипник на БСП, сега го е яд, че Сланинива ще го задмине
89
5
 
14
 
! Отговори
Defender of Justice преди 6 години
В конвенцията явно е заложена безморалната измама за трети пол и само подкупени лъжци могат да я подкрепят,отричат и укриват с маската на защита от дом.насилие за което има добри закони в ЕС д-ви.Причината на бг да не са защитени жертвите на домашно насилие е корумпираната съдебна с-***,противозаконно укрива и награждава престъпниците с присъди в тяхна полза,основани на измами на адвокати с фалшиви документи,лъжесвидетели и съдии с подправени протоколи,укривани от полиция,адвокатура, прокуратура.
88
3
 
14
 
! Отговори
Бай-Кольо преди 6 години
Станишката жените въобще не го вълнуват,другите го вълнуват, ето точно/от руски е израза/ ! ;)
87
4
 
20
 
! Отговори
Станишев за пореден преди 6 години
път работи срещу интереситте на България. Едно време се криеше зад гърба на истинските членове на БСП, но алчността му надделя. За да отиде на меко в Брюксел предаде и идеи и съпартийци и страната. Ако зависеше от мене бих го арестувал за предателство и да търка нара.
86
6
 
15
 
! Отговори
Социално понятие преди 6 години
Проблемът не е трети, четвърти или друг пол, проблемът е дефиницията че полът е социално понятие. В оригинал го наричат "social construct". Представа си нямате да какви абсурди ще се стигне това. Живея в чужбина и главата ми не побира какво се случва. Според конвенцията всеки сам може да се дефинира какъв е. В Ню Йорк например вече има на 58 вида пола, майтап няма. В резултат на това, например, вече няма мъжки и женски тоалетни и всеки ден може да си жена/мъж или др. каквото пожелаеш.
85
12
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Около 10% от мъжете са предразположени към хомо*сек*суализъм,но повечето успяват да преодолеят тоя проблем и живеят нормално.-Никой не трябва да живее насила.Трябва да им се дадат права да бъдат трети пол - женствени мъже или мъжествени жени. Нищо нередно не виждам в това.
84
11
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Преди половин час на съседната маса до моята седеше жена с мустаци. Очевидно не наред с хормоните и очевидно няма време и средства да прикрива това. Да в убием ли, какво предлагате?
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички мъже, които са изоставили децата си и те са с баща неизвестен са от третия пол. Или от някакъв социален пол, но не са мъже. На такива да се прави ДНК-тест и след доказването на бащинство задължително смяна на пола и да ги евat на високи токчета. От такива станаха много трагедии по земята: създават деца и ги изоставят. Особено в БГ са си създали удобни закони след навършването на 21г детето няма право да търси произход от бащата. Ако детето е било в дом откъде веднага ще издири кой е?
82
3
 
13
 
! Отговори
смях в залата преди 6 години
Станишев нещо много ги смеси нещата. Едно е да осъждаш насилието над жени и деца, а съвсем друго е включването в тази група на индивиди с чисто мъжка (женска) анатомия-SEX, но с женствено (мъжкарско) поведение в обществото-GENDER. Ако говорим за род (gender) трябва да припомним, че това е лингвистично понятие, което се отнася до съществителните имена - той, тя, то и следователно към индивидите с неопределен gender ще трябва да се обръщаме с "ТО". Що за идиотия сътвориха еврочиновниците?
81
1
 
6
 
! Отговори
Радев преди 6 години
Радко и за овчар не става, няма завършен 3-ти клас, но е завършен предател
80
3
 
5
 
! Отговори
Нада ли преди 6 години
Станишката сънува Радев, ***: Радев не иска пръчка, иска дупка бе, Станишко!
79
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да живее третия пол.
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момчета и момичета, Нинова е жена. Ако в документацията на проектозакона се съдържаше нещо свързано с превенцията на женското насилие, тя щеше да подкрепи ратификацията.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То само дискусията да беше"изкривена" да го прежиеем и да си мълчим. Нямаме ли ние закони, в които да се твърди същото? Тогава защо? Аз знам защо и други НОРМАЛНИ ХОРА знаят защо. Има е нещо още по-притеснително , за пореден път е налице доказателсто,ч ене сме суверенна държава.Спуска ни се някакъв документ, разиграват се едно-две събития по темата, уж случайно съвпаднали с проблема и да се ратфицира от парламента. Тоя парламент верно е само за парлама.
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 68За един евро политик всичко е нормално.
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази конвенция е подкрепят все продукти на комунизма с неясна ориентация и доказано лузърство - Цачева, Станишев.
74
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да приемем инстанбулската конвенция.
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименна станишев че му отворят дупказа за мислене
72
3
 
12
 
! Отговори
СМЕРШ преди 6 години
"Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и БСП се разминават, отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че така е било и по отношение на квотите за мигранти, СЕТА и санкциите срещу Русия."НАЙ-НАКРАЯ БСП ОСЪЗНА ЧЕ СТАНИШЕВ Е ВРЕДИТЕЛ
71
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова да подава оставка. Трябват ни политици с отворено мислене.