Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол

Пленум на НС на БСП решава за Истанбулската конвенция
Обновена: 13 яну 2018 15:08 | 13 яну 2018 14:52, Елка Василева
156
Червен блъсък! Станишев и Нинова за третия пол
Снимка: архив, Dnes.bg

В остър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и лидерката на БСП Корнелия Нинова на заседанието на червения пленум по повод дискусия за позицията на БСП по Истанбулската конвенция, пише "24 часа".

На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС. И обясни, че интерпретациите по темата за т.нар. социален пол в конвенцията са неправилни.

Още по темата

Дискусията е изкривена, няма такова нещо като трети пол в конвенцията, заявил Станишев и пред членовете на червения Национален съвет. И обвинил управляващите, че те са виновни за неразбирането на смисъла на документа.

Каквото и решение да вземе БСП, ще има сериозни последици, предупредил Станишев.

Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и БСП се разминават, отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че така е било и по отношение на квотите за мигранти, СЕТА и санкциите срещу Русия.

Националните ни интереси диктуват по важни въпроси да имаме различни позиции, обяснила соцлидерката.

В подкрепа на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда неправилно от английски и оттам идва проблемът.

Можем ли да приемем, че това е лъжицата с катран в кацата с мед, попитала пък Велислава Дърева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз едно не разбрах. След като има ***, ще има ли и Джендърка?
49
13
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тези и двамата не са сигурни от кой пол са, ама седнали да спорят :)
48
1
 
1
 
! Отговори
Неа преди 6 години
До ЦиникИ двете.
47
3
 
5
 
! Отговори
Къс Пас преди 6 години
Слаба утеха за мизерно съществуващите първи по бедност и корумпираност в Европа.
46
5
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Ми той Станишев е от третия пол, нормално!
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тошо и Брежнев се целуваха и без Истамбулската конвенция.
44
3
 
13
 
! Отговори
Научен факт преди 6 години
Около 10% от мъжете са предразположени към хомо*сек*суализъм,но повечето успяват да преодолеят тоя проблем и живеят нормално.Сега искат насила да ги накарат да бъдат ненормални.Че и непредразположените да поемат по тоя път заради облагодетелстването.Лу*да работа!Това е против Божиите и/или на Природата закони,пълна дивотия!
43
5
 
17
 
! Отговори
Срочно преди 6 години
Корнелия Нинова трябва да прочисти БСП от нагли престъпници и подставени лица участващи в ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария вкл Станишев
42
18
 
3
 
! Отговори
иди до Брюксел ма преди 6 години
Нинова някога ходила ли е в Русия, пардон в Брюксел? В нейната глава витаят само думите Решетников, Путин и Русия. Затова сега е станала за смях и пред своите съпартийци. Има нужда от една командировка до столицата на Европа за да може да мисли позитивно като нейните другари Станишев и Йотова за Истанбулската конвенция!
41
1
 
6
 
! Отговори
Неа преди 6 години
До *** до 38СЪЖАЛЯВАМ те
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да си спомня, някога да съм споделяла позицията на Станишев...
39
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми в сблъсък ще са, защото Станишв открито признава, че е от третия пол, а Нинова се крие.
38
2
 
15
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
А защо не се ползва биологичен пол, а *** - социален пол. В конвенцията е залегнала тотално непозната идея за пола. И на базата на това ще трябва да променим законодателството си. Ако ни осъдят пак ще променяме, само за да сме *** еквивалентни!
37
4
 
8
 
! Отговори
Любопитен преди 6 години
До Dss"Много тъпо решение,което може да отблъсне младите нормални хора от партията.."Да не би "младите нормални" да са все третополови или иначе казано е нормално да си такъв?Впрочем младите не са точно електорат на БСП,хи-хи.
36
5
 
16
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
Европейци, но истински такива, а не Еврогейци, време е отново да си върнем Константинопол, двоен шамар е, че сега му казват Истанбул и че искат да ни пробутат Истанбулска конвенция, модерен Троянски Кон, който да бъде използван за унищожаването на Християнска Европа и унищожаване на европейската раса, култура и ценностна система!
35
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** НЕ ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИН ,А СИ ЕВРЕЙСКИ П*РАС.
34
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Бай ОняСидеров може да е полу-л*уд,но не е гл*упак!Успя да отхапе пазарен дял от политическото пространство и си е много добре,въпреки че можеше да постигне много повече-националистическият сегмент от избирателите е поне 15%!А конкурентите за него са слаби и направиха най-правилното за себе си-обединиха се.Ако се създаде сериозна партия на тази основа,с компетентни кадри и програма,20% не и мърдат!Обаче след 20г заклеймяване на националното,кой сериозен политик би се хванал с тая кауза?
33
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ЗДРАВА БЪЛГАРКА ИЗРАСНАЛА В ТИПИЧНОТО ЗА ОНОВА ВРЕМЕ БЪЛГАРСКО СЕЛО КЪДЕТО ТРУДА,СЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ И МОРАЛ СА БИЛИ НЕОТМЕНИМИ ЗАКОНИ ЗА ВСЕКИ ,ЗА СМЕТКА НА ТОВА СТАНИШЕВ Е ПРОТИВЕН Ч*ФУТ ОТРАСНАЛ КАТО ГЛОБАЛИСТ И ЗАКЪРМЕН И ВЪЗПИТАН С ОТРОВНИТЕ ТАЛМУДИЧЕСКИ ЗАКОНИ СПОРЕД КОИТО БЕЛИЯ ЧОВЕК ХРИСТИЯНИН Е ****) КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИНАСЯНО ЖЕРТВА НА РОГАТИЯ ИМ ЕВРЕЙСКИ(БОГ) .ЗАТОВА ДЪЛГ Е НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА ПОДКРЕПЯМЕ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ КАТО НИНОВА.
32
0
 
12
 
! Отговори
Истанбул преди 6 години
е най-удобното място за приемането на тази неясна конвенция.
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червен клеветник"Червени каскети за последните 48 часа изядохте поредица от шамари - Европа публично подкрепи ГЕРБ и в прав текст ви каза, че в България няма корупция и сме най-силната икономика в Европа в момента"Дами и господа, ето доказателството, че герберастията е тежко психично разстройство.