Тол системата тръгва, след 19 месеца плащаме новата такса

Изграждането на системата ще струва 150 милиона на хазната
35
Тол системата тръгва, след 19 месеца плащаме новата такса
Снимка: Булфото, архив

Най-накрая договорът за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа ще бъде подписан. Това ще стане утре в регионалното министерство.

Още по темата

Тол таксите ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка), уточниха от пресцентъра на МРРБ.

Договорът ще бъде подписан от председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов и от Михаел Вебер, представляващ изпълнителя КОНСОРЦИУМ "КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС“.

Стойността на договора за изграждане на електронната система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа е 149 997 000 лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на изпълнителя.
След успешното й внедряване инвестицията ще се възвърне със събраните приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: пъттолтол такса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Димитър Краев преди 6 години
По точно казано ще се събират такси от дупките. И ще крадат пак пари . Вашата мама продажни ***. Парите за изграждане на идиотската си система по добре на хората който изнемогват на ученици раздайте отколкото да пълните гушите на някой от майната си и вашите джобове. Нещастници . Само разстрел за вас.
32
1
 
7
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Ще я платим с нашите данъци и ще я дадат на концесия на някой да ***, както летище София!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези такси за пътя трябва да се включат в цената на бензина, който кара - да плаща! Защо да им плащам, когато не ползвам бензин(дизел,газ) значи не съм на пътя.
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай честито.... вече се чудят как да вземат повече пари за да стигне човек до Терминал 1/2 .....тянатааа мааамм
29
1
 
5
 
! Отговори
Oletka преди 6 години
Ahaa, ot eu vzemate parite, davate portfeila na ruska agentska firma i prez avstriiska i nemska kasa i shapka...zatui tolko dalgo pravite mafiotski maskirovki...mnogo maimuni na klona, ama da vidim...
28
3
 
5
 
! Отговори
анони мен преди 6 години
за едни важат законите , за държавата НЕ не можеш да лепиш по стъклото лепенки , А ДЪРЖАВАТА те задължава това какво лие?? едни чиновници са повече от мен който им давам заплатите.. защо ли е ТАКА, борисоввв , радеввв и народния хор наречен събрание на Ц ЪРВУЛИИ
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най богатите мафиотски фирми по света са тези дето лапат парички от тол системите , и все политици стоят зад тях
26
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ще има промяна само за камионите и автобусите. Те ще плащат на километър и ще им излезе повече отколкото досега."Което пряко ще рефлектира на цените, на превозваните стоки(никой не си кара камион за кеф). Естествено, вместо да кажем млякото ти да скочи с 5ст заради новата ТОЛ, бъди сигурен, че ще го вдигнат с поне 20ст. И това важи за всички стоки, които ще преминават по лунния пейзаж наречен "магистрали".А парите от ТОЛ-а? Очаквайте свинетка да стане 250кг...
25
1
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
До Анонимен 22"Леките коли ще бъдат таксувани на база време?..."Не на времето, прекарано на магистралата, а за период от време, през който ще е платена таксата :) Така, както е и сега - имаш винетка за 1 седмица, за 1 месец, за 1 година, а в този период си караш колкото искаш.
24
7
 
13
 
! Отговори
радев преди 6 години
ЗА СВЕЩИ ДА ГИ ДАДЕТЕ ТЕЗИ ПАРИ ДАНО
23
1
 
17
 
! Отговори
Пояснение преди 6 години
"На база време" не означава, че ще ти засичат колко дълго си бил на магистралата. Означава, че ще си плащаш както досега с винетките - за някакъв срок, година например.Изобщо, за населението няма да има някаква особена промяна. Ще е както досега с винетките.Ще има промяна само за камионите и автобусите. Те ще плащат на километър и ще им излезе повече отколкото досега.
22
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леките коли ще бъдат таксувани на база време?? Това е нелепо! Това ще поощри превишената скорост и карането без почивки. Да не говорим, че ще прецака заведенията край магистралите.
21
4
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Какъв смех бе, това е за реване...Какво пречи да си таксуват когото щат колкото щат, ако не е български гражданин?Има гранични пунктове, няма къде да мърдат чужденците - влиза с такса, на излизане ако няма документ за таксаа - пак плаща таксата, ако иска да излезе.От къде на къде ще тааксуват баба Пена за макистралите, за които са и удържали пари от заплатите цял живот?А цената за "изграждането на системата" от 150 милиона сигурно включва и подкупа
20
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"При бай ти Тошо си имал около 200 км магистрали, в момента са около 800 и продължават да се увеличават..."Ти пътуваш ли изобщо? Да ти споделя - аз ползвам магистралите. Трагедия. Ако не са на вълни, то има дупки. Ако не са дупки или вълни, то им пукнатини, дето ги усещам с твърдото окачване. Верно, има едни 5-10 километрови участъци, дето са ремонтирани преди 1 година и що-годе стават.Тъй че не 800, ами ако иска и 8000 да построи - с такова качество е по-зле от междуселски път в Германия.
19
6
 
32
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Защо от моите данъци се строят пътища които после се ПОДАРЯВАТ на някого за да печели от тях.Защо държавата не ми построи завод и после да ми го даде да го управлявам.
18
6
 
6
 
! Отговори
Udeal преди 6 години
Obstonacionalna bg bezsrochna stachka za eu zaplati i v bg...ot utre?!
17
4
 
29
 
! Отговори
Станислав преди 6 години
150 МИЛИОНА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ТОЛ СИСТЕМА ?!?!?! БОЖЕ МИЛИ, БАНИЦА И ТО КАКВА...Вероятно накрая дори няма да работи като хората :D
16
9
 
3
 
! Отговори
селянина с колелото преди 6 години
кво мъ интересува тва
15
2
 
40
 
! Отговори
смех преди 6 години
Еднократно минаване през Сърбия 15тина евро вече може и повече , след това през Хърватия през Загреб 20 евро за няма 250 км .Загреб - Сплит 30евро на посока .Макетата с тяхната смешна магистрала 150 км и те 15 тина лева ти взимат . Гърция също тол такси на всяка магистрала . И това за леки автомобили . За автобуси и камиони таксите скачат в пъти . Само тук ние балъците на целия трафик дето минава целогодишно от Анадола нищо не взимаме , но пък ни правят пътищата на решето .
14
9
 
18
 
! Отговори
До 13 преди 6 години
"Ха, ха ... да благодарение на бай Боко имаме 24 000 км магистрали, колкото е от тук до Луната.Но хайде, нека са били 200 км, те трябва да са без такси.От какъв зор ще ни таксуват за тях, като са били платени от населението?"1)Кои ти говори за Бойко???2)Да определено е смешно да имаме 200 км магистрали след 45 години РАЙ? Смятай кво са ви помпали в главите, щом инфраструктура 0-ла, а икономиката била УАУ3)Тоя асфалт дето са го сложили тогава, вече е на луната сигурно....подръжката е платена