Договорът с Македония - сигнал за развитието на Балканите

Президентът Радев даде висока оценка за ратификацията му
15 яну 2018 21:39,
13
Договорът с Македония - сигнал за развитието на Балканите
Снимка: Архив, БТА

Президентът Румен Радев даде висока оценка на ратификацията на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония от парламента в Скопие, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още по темата

Договорът, който е резултат от дългогодишните усилия на дипломати и държавници, отваря нова европейска страница в двустранните отношения.

Ратификацията на документа идва в момент, в който България пое председателството на Съвета на Европейския съюз. Това има огромно значение за българо-македонските двустранни отношения и дава силен сигнал за позитивните развития на Балканите, които доближават региона към Европа, в контекста на приоритетите на българското председателство, се посочва в съобщението.

Президентът Румен Радев призовава за стриктно изпълнение на условията, заложени в договора, както и за стартирането на всички проекти, които той ще направи възможни, в името на благоденствието на гражданите на двата близки народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
Следващата стъпка е Македония да се преименува на Западна България
12
1
 
1
 
! Отговори
бръм преди 6 години
ае стига сте си навивали че нещо зависи в курса на България от български политик ...просто не ги слушам вече все едни и същи малозначни глупотевини редят
11
4
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
И понеже виждам, че тук е пълно с пишман български патриоти и евроатлантически македонски воеводи да им кажа как ще бъдат преименувани двете държави след още 10- ина години членство в ЕС:България ще се казва Ман.галия Македония ще се казва Източна Шиптърия .. :) :) :)
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С червените ботушки, потропва Дядо Мраз!Дечица веселушки пилот дойде при вас!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що стана с японския премиер, нали Радев и с него трябваше да се види, защо нищо не пишете...
8
1
 
1
 
! Отговори
комунисти преди 6 години
гледайте си работата
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе вие дето не сте съгласни за ЗАБРАНА НА УПОТРЕБА ОТ СЪРБОМАНОМАКЕДОНИСТКА ПАРТИЯ ДА УПОТРЕБЯВА ВМ/О/РО НОРМАЛНИ ЛИ СТЕ???/Съзнавате ли това КАКВА ГАВРА Е С БМОРК-ВМОРО-ТМОРО-ВМРО и КАКВА ШИЗОФРЕНИЯ Е ТОВА???Я ПО-СЕРИОЗНО!За другото също не скачайте ЩЕ ВИ СМЕНЯТ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА,ЕДИН ОТ ОФИЦИАЛНИТЕ ЕЗИЦИ НЯМА ДА СЕ НАРИЧА МАКЕДОНСКИ,НИТО ЩЕ ИМА НАРОДНОСТ ЕТНИЧЕСКИ МАКЕДОНЕЦ,ако не сте разбрали още разберете го,ГЪРЦИТЕ НЕ СА БЪЛГАРИ.
6
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
До ХА-ХА-ХА !Смееш се като първата ми любовница!!!Много я биваше на ЗАДНА ПРАШКА...
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле, дигна самолета!
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един македонист е пляснал минусите а като гледам противно на телешкия възторг у управниците на българите тая вест им през гениталиите...
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голема радост,61 и един въздържал се АЛБАНЕЦ муахаха ясна е работата!!КАКТО ГЪРЦИЯ КАТЕГОРИЧНО СЕ БОРИ /тоя път без да искат и в наш интерес/БЮРМ ДА НЯМА ПРАВО ДА УЗУРПИРА ИМЕТО НА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ,ТАКА ПЪК БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА КАТЕГОРИЧНО И БЕЗКОМПРОМИСНО ДА ИЗИСКА ОЩЕ НЕЩО ОТ ЗАСЕГА НЕОПРЕДЕЛЕНИТЕ КАК ЩЕ СЕ НАРИЧАТ В БЪДЕЩЕ А ИМЕННО-ЗАБРАНА СЪРБОМАНИТЕ И СЪРБИТЕ,И ВЛАСИТЕ,И МАНДЖАТА МЕЖДУ ТЯХ РОДЕНА ДА УПОТРЕБЯВА ИСКОННОТО ИМЕ НА БЪЛГАРСКАТА РЕВОЛЮЦИОННА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАЩОТО ТОВА Е ГАВРА С ВМОРО!
2
11
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Помирението между България и Македония прилича на предсмъртна прегръдка на потъващи.И двете държави скоро ще се давят в тинята на евроатлантическото блато.Всъщност ние българите го правим вече 10 години, но сега решихме да дръпнем и македонците с нас ..Разбира се, всичко става под командата на Брюксел и Вашингтон, както при нас, така и при макетата.Така че не се радвайте на "обединението". Скоро и двете държави ще съществуват само формално.Мултикултурният модел на глобализацията ще ни убие
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев говориш си каквото е поставено от Брюксел не, че другите не са и по-зле.