Уточняваме курса евро-лев и в чакалнята... на Еврозоната

Очаква се първите месеци на тази година да подадем документи
15 яну 2018 09:30,
200

Преди да бъдат подадени документите на България за така наречената "чакалня" за еврозоната трябва да се проведат преговори за уточняване на курса евро-лев.

Още по темата

Това обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на бюджетната комисия Никола Александров, след като през седмицата финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към еврозоната през първите месеци на 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
2
 
2
 
! Отговори
До До 134 преди 6 години
Казвам по спомени и говоря само за 10-левки. Може да е било кампаниино и за целите на някаква търговска организация, като - Некерман (знам, че е немски туроператор!). По това време и Балкантурист раздаваше ваучери на чуждите туристи у нас, с които те можеха да пазаруват на определени места.Споменавам го като факт, но не твърдя, че е 100%-ва истина. Най-вероятно при препредаването обективността се е изгубила. Тогава в 1 компания се вярваше на думите на онзи, чиито родители пътуваха по Европа.
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 146Браво като бог "мутра" начело тука. Долар и ще се самоубие. Не схванали долара стана петро-долар (черното злато нефт). Дай още войни и дай Жан Виденов ден пак тука да може нацията да няма пари заради национализацията на банките. БНБ доволно, а и да новите куферчета ще има, че старите издъхнаха от алчност.
134
2
 
3
 
! Отговори
До 138 преди 6 години
Явно си много далеч от познаването на нещата. То и сега е пълно с валути, за които няма официален обменен курс, но това не пречи да се търгуват. Същото беше и с българският лев преди 1989-та година - носиш 10 лева в банката в Париж или Виена и ги обменяш - голямо чудо, няма що - 10 лева. Тогава имаше забрана за сумата в лева, която може да изнасяш от България, а левове ти трябваха поне са таксито на връщане.
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИзискваниятаПринципно България е изпълнила всички изброени от теб условия. Да се преминава на плаващ не е необходимо, няма как курса лев-евро да стане по-стабилен от това, няма как БНБ да девалвира лева, защото не провежда самостоятелна парична политика. Всичко е въпрос на политическо решение. Този двегодишен период синхронизация принципно би следвало да важи за страни, които не са във валутен борд спрямо евро като нас, но пък евробюрократите много си падат по безкрайните процедури.
132
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай да си кажем истината в очите. А кой ще я направи тази революция че нещо не се сещам. Още ли не си осъзнал овчето мислене на народа.Постоянно чакаме и търпим.И не само след 89-та. Историята казва че сме си такива....
131
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До лично мнениеНяма да има плаващ курс. Валутният борд ще си остане докато минем на евро. В противен случай ще стане революция.
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 140Ще загубиш! Помисли внимателно няма да казвам насоки на къде да гледаш, но въшни фактори опитват Европейския съюз да падне и ще стане от страна, която е обиколена от океани!
129
3
 
25
 
! Отговори
лично мнение преди 6 години
Предполагам,че ще изберат плаващ курс. Така когато нарастне търсенето на Евро лева ще се обезцени и някои хора ще спечелят. Вероятно е също изкуствено да се скрие Еврото или да забавят обмяната му в момент на голямо търсене под предлог да не се обезцени много Лева. Това пак ще изстреля Еврото нагоре. Накрая банките ще обменят депозитите по курса на деня. Според мен има много депозити и някои хора искат да сложат ръка на тия пари и ще стане някак
128
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз мисля да си обменя една голяма част от спестяванията в евро още от сега, не вярвам да загубя нещо от това.
127
0
 
9
 
! Отговори
Изискванията преди 6 години
Има 4 икономически критерия за включване в еврозоната:1. Ценова стабилност ....2. Стабилни и устойчиви публични финанси ...3. Стабилност на валутните курсове Страната кандидат трябва да участва във валутния механизъм (ERM II) в продължение на най-малко 2 години без сериозни отклонения от централния курс на ERM II и без да е осъществено девалвиране на двустранния централен курс на нейната валута спрямо еврото през същия период.4. Дългосрочни лихвени проценти ...
126
4
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 6 години
Това е абсолютно невъзможно - лева по времето на соца не се е обменял дори в братските соц държави, няма как да обмениш соц левове в Австрия, при положение че не е имало обменен курс шилинг-лев.
125
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля, че курса за преминаване към еврото се прави на база плаващ курс на левът към еврото за някакъв период преди преминаването към еврото, като може и да има и други изисквания, които не знам.
124
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 133Единствените добри неща за страната са станали точно при Баце.При Станишефенди и Първанефенди само грабеж и разруха, беднотия и мизерия.При Баце взехме малко въздух.
123
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е какво ни чака - обедняване. Сега 1000 лева за 511,29 евро, а като минем към еврото, заплата от 1000 лева ще се закръгли към 500 евро, т.е. с 22 лева и 8 ст. по-малка заплата.При цените ще е обратното, както стана в Германия. Цена от 2 лева, ще стане цена от 2 евро.
122
1
 
7
 
! Отговори
До 118 преди 6 години
Не мога да гарантирам на 100%, но по мои спомени, базирани на разказите на приятелчета, чиито родители имаха възможност за щъкане из Европата по онова време - в края на Соц-а, в Австрия са се обменяли наши 10-толевки.Горе-долу по това време си купих и първите 30 долара, на които имахме право веднъж годишно. И тъй като всички бяхме равни, но някои - по-равни, при разговор малко по-късно с почуда установихме, че на едно приятелче са му дали 60, тъй като дядо му е бил животновъд, а той е помагал
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Електоратът на Борисов няма с какво да помисли. За него само евра и еврозона. Там, в кошарата.Нали е от 80-те %.Кога при Баце е станало нещо добро? Ще се оцъклите за пореден път.
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НепротивоевродомакинГарантирането на влоговете до 100 000 евро г-н конспиратор със закон е задължение на държавата, ЕЦБ няма да поеме тази отговорност. Но след влизането ни в еврозоната, ЕЦБ поема надзора над банковата ни система и тогава за хора като Цветан Василев, някакси живота става по-тежък.
119
3
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 108Запада се утрепвал за соц. ЛеваТи добре ли си
118
2
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До Зозо: Не лъжи, момче. Хляб по магазините имаше. Кризата от прекомерния износ на зърно вече беше приключила. Нямаше кой да ни отпусне заем за да си покрием текущите плащания, и това сигурно не е било случайно.А за статията - добре е че пишат отсега, за да има време електората на Бойко да помисли, преди да вика "Ура" и "Да живей".
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до финансиста 106/7И само да уточним, реално всички страни преди преминаването си към евро, минават определен период на валутен борд, а ти искаш да минаваме на плаващ курс - струва ми се, че ти е някаква каша в главата.