Уточняваме курса евро-лев и в чакалнята... на Еврозоната

Очаква се първите месеци на тази година да подадем документи
15 яну 2018 09:30,
200

Преди да бъдат подадени документите на България за така наречената "чакалня" за еврозоната трябва да се проведат преговори за уточняване на курса евро-лев.

Още по темата

Това обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на бюджетната комисия Никола Александров, след като през седмицата финансовият министър Владислав Горанов обяви, че България се очаква да кандидатства за присъединяване към еврозоната през първите месеци на 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
9
 
! Отговори
Непротивоевродомакин преди 6 години
След 1997 г. и аферата КТБ(за разгрявка играта с външния дълг),иде ред на нашето истинско ПОЕВРОПЕЙЧВАНЕ:1.Гарантирането влоговете е вече "задача" на Евро-пей-ската Банка;2.Задлъжнялостта на големите фирми е и към ЕБВР-в Бордовете им са нейни представители;3.97 милиарда кредити на домакинства,дружества,ипотекирали активи,чрез игра с курса ще "опростят" дълговете на новите собственици.4.Спестяяванията-ха-ха-ха!5.Народа-хей-хей-х...й!!!6.Има една страна доволна от Еврото...Гърция !Уточних!
115
4
 
9
 
! Отговори
До 119 преди 6 години
Да това е много интересно наистина - реално българския лев в периода 1945-90 не съществува на световната карта, по-скоро това се купони за местна консумация. Не че днес лева е конвертируем на световните пазари, но през онзи 45 годишен период той практически е виртуална валута.
114
2
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 6 години
"...И да питаш защо няма да си отговориш, защото не си бил роден да знаеш за 91 година и национализацията на банките за да се спасява БНБ."-----------Не съм 96, но тъй като през 91-ва вече съм заглеждал колежките и съм си плащал сметките, може ли да поясниш за каква точно национализация иде реч и какво общо има тя със спасяването на БНБ през същата година?
113
4
 
4
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
До ЗозоО, да бе. "***" сами си събориха властта и оставиха гърбавия Командир да я вземе и оглозга България? Пак те ли раздаваха по 15 DM на лумпенчетата да скачат по площада и да крякат "Кой не скача е червен"? И да громят сгради на държавни институции...
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до финансиста 106/7Аз защо според теб трябва да минем на плаващ курс? Дали и как ще влезем в Еврозоната в огромна степен е политическо решение, тук икономическите принципи са просто оформящ решението аргумент. Какви точно ще са условията на ЕЦБ, аз няма как да знам, реално чисто документално ние отговоряма на всички изисквания. Но със сигурност, ще трябва да точно да уточни обменния курс лева-евро
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115Ти сигурно харесваш ПЕТРО-ДОЛАРА. Абсолутно куха валута за сриване на икономики по света. Долара е вързан за Петрола и за това се срива от време на време заради котировки фондовите борси. Страни по-богати от САЩ кажат да платят повече отиват и правят война!!!
110
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-важният въпрос е какво ще стане с резерва на валутния борд в евро. Този въпрос никой журналист не им задава. Целта им е да го изхарчат, но ЕЦБ може да го вземе и да ни "даде" евро за обмяна. Или да нареди на БНБ да изтегли лева и да даде еврото от резерва на хората и фирмите.
109
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
109, ти нормален ли си? Защо лъжеш младите, които не помнят соца? Соц парите нямаха никава стойност навън, за тях почти нищо не можеше да се купи и тук. Именно черният курс беше реален, защото се 'смяташе' сам по естествен начин и беше около 3 лева за долар при заплати от около 100-150 лева.
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕКА ЕВРО-ЛЕВ ДА СТАНА 1.50ЛВ И ТОГАВА ДА ВЛИЗАМЕ ЗАЩО ГО НЕ ГО ПРАВИТЕ КАЖЕТЕ НА БЕДНИЯ БЪЛГАРИН
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 115Знаем всички за златното покритие на 10 лева на Тодор Живков. Отиваш страна от СССР и можеш да платиш със собствената си валута ЛЕВ!!!!!!!!!
106
7
 
7
 
! Отговори
До 109 преди 6 години
Златно покритие? Ти дори не знаеш какво означава това. Златно покритие лева няма от 20-те години някъде, след ВСВ пък вече няма такава валута със златно покритие в целия свят, защото това просто е нефункционална глупост, неотговаряща на нуждите на съвременната икономика. А да мразя хора просто защото са родени прези 89 години е абсурдн, аз самия спадам към тази категория, истината е че мразя глупостта и най-вече онези които парадират с нея.
105
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наличието на валутен борд означава, че левът е напълно обезпечен по курса 1.95... за евро всяка година. Тоест, уточняването ще е в стотиците и хилядите на курса
104
4
 
11
 
! Отговори
до финансиста 106/7 преди 6 години
Уточнете, моля, на разговорен език какво ще се случи ако при плаващ курс вземем да надхвърлим предвидените в ERM II тавани? Ще ни върнат ли към сегашния курс или просто ще си плаваме без ограничение на срока? Две години е минимума в този exchange rate mechanism (като сте седнал разговорно, поне кажете какво означава ERM), колко е максимума и има ли въобще такъв?
103
4
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 100: "Аз ли не мога да чета или ти: писано пи е "преговори за уточняване на курса" или не? А до Зозо-Nobi: Нашият закон за валутния борд задължава ли Европейския съюз с нещо? Съмнявам се. Всеки може да вярва в каквото си иска. Например пред декември 1996г долара струваше 300 лева, а през февруари 1997г - 3000$. И влязохме в НАТО. Е сега ще влезем в еврозоната. Всяка прилика е случайна.
102
5
 
5
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
Е как да ти докажа нещо, след като не приемаш никакви факти? Не може цените на стоките и услугите да поскъпнат шоково и да не се отчете хиперинфлация, която пък води до икономически кризи - къде се е случило това, в коя страна от еврозоната? Няма такъв факт, това са твърдения от рода на един приятел на лелята на баба ми каза че било станало нещо си.
101
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 96Моля те само провери ЧЕХИЯ, ПОЛША и УНГАРИЯ още ползват техните валути, но може да ползват втора валута евро!!!! Ясно ли е! Тука ако е само една валута евро и сме Гърция 2. Заплата имаш ама няма да теглиш. Да мразиш хора преди 89-та и СССР, но 10лева имаха златно покритие и запада се утрепваха за нашата валута. Сега лева е една хартийка само!И да питаш защо няма да си отговориш, защото не си бил роден да знаеш за 91 година и национализацията на банките за да се спасява БНБ
100
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За онези които изпадат в паника, да ви обясня, че уточняване означава, че когато България влезе в еврозоната курса на обмяна на лева в евро може да не е 1.955583, а да речем 1.9558257, защо при една така смяна на валутите ще се превалутират наистина големи обеми обеми. Няма никакъв шанс лева да се обезцени с проценти, тук става въпрос за уточняване!
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така наречената на разговорен език "чакалня на еврозоната" се нарича ERM II.На хората трябва ясно и детайлно да бъде разяснено какво ги чака следващите две години, а не да ги плашат със слухове.Една от особеностите на тази "чакалня" изисква да има плаващ курс спрямо еврото, но не в по-големи граници от +/-15%. Това означава, че ако едно евро струва да речем 2 лева, то този курс може да нарастне най-много до 2,30 лева за едно евро. Не повече.Дания има още по-строги граници от +/-2,25%.
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 96това какво общо има с историческия факт, че при въвеждането му в европа, цените навсякъде поскъпнаха??? ти твърдищ, че това не се е случило ... докажи го!да еврото е тук, да ние сме в европа, да искаме да се интегрираме повече, НО НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА! курсът трябва да се договори при сегашните условия!
97
2
 
26
 
! Отговори
уточнение преди 6 години
Шефа ме вика днес и каза "ще ти уточняваме заплатата, щото нямаме пари". Аз мислих, че ми я намали, той взел че я уточнил