Връзката Баку-София – крачка за бизнеса, за туризма...

Борисов изтъкна, че има много добро разбирателство с Илхам Алиев
15 яну 2018 18:07,
7

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Директната въздушна връзка Баку - София ще е много голяма крачка да се работи заедно с Азербайджан в бизнеса, туризма и свързаността между двете страни. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на пленарния разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев по време на двудневното му работно посещение в Баку.

Борисов изтъкна, че до момента има много добро разбирателство с Илхам Алиев.

"Действително има много обич между двата наши народа. Досега всичко, което сме се разбрали, се е случило. И мисля, че директната връзка между София и Баку ще помогне за бизнеса между двете страни", каза той.

Премиерът Борисов се надява Азербайджан да помогне в газификацията за България. Затова той се надява президентът Алиев да даде разпореждане към държавната азерска компания "СОКАР", която да доставя газ в България.

"Ние проучихме вашия опит в газоразпределителните мрежи в Грузия и други места", каза Борисов.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев информира, че днес заедно с премиера Борисов са разговаряли за развитието на двустранните отношения в политическите, енергийните и други сфери.

Той поздрави премиера Борисов за българското председателство на ЕС. Алиев е сигурен, че България ще се представи достойно, пише БТА.

Борисов е на работно посещение в Азербайджан заедно с министрите на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

В рамките на посещението министър-председателите на двете страни ще открият първата в историята на България и Азербайджан авиолиния между София и Баку.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Ципак Тиква, майна преди 6 години
след анадолския суджук, азреската луканка иде ред на арменския Поп.Радио Гласът на Ереван каза че на Тиквата е монтиран аNален цип кат оди из мехмедините сараи да показва на всеки две очи Dупе първескиче
5
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
Двупосочни самолетни билети за директен полет София-Баку са по 58 евро без багаж с Buta Airways всяка седмица
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце явно си пада по мустакати талибани. Все на такива гостува напоследък.
3
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ - Престъпници преди 6 години
Всичко за оръжията които продават на терористите от Ислямска Държава, може да видите в тези видеа: https://youtube/watch?v=DDQOWQMfDlM https://youtube/watch?v=whL8dkJmObk Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов нямат никаква работа във власта !!! Тези *** *** майката на държавата, а държавата - това сме ние, Българите
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За този Илхан Алиев в Уикипедия пише, че е диктатор, спечелил по нечестен начин президентските избори и че смазва със сила всяка проява на опозицията.
1
4
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ - Престъпници преди 6 години
Да да, обич и бизнес.... но не между нас Българите, а между Бойко Борисов и Азербайджан за лична изгода от незаконни сделки с оръжие за терористите от Ислямска Държава !!! Лично аз, като Българин, не желая страната ми, да продава оръжие на терористи и да подпомага такива, но правителството на ГЕРБ и в цялост Бойко Борисов, са на друго мнение, заради парите които взимат от това оръжие, и които отиват в личните им банкови сметки в офшорните зони !!! Всичко за оръжията които продават на терористите