Вотът – отговор за хората, саботаж или стремеж на Нинова?

Мотивите за вота внесени в НС – 10 страници са
17 яну 2018 15:00,
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Още по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
16
 
12
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Хахаха...другарката Нинова е с КПД (коефициент на полезно действие за незнаещите) по малък и от това на парен двигател...важно е да се вдига пушилка и да се имитира загриженост за електората.
98
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
97
16
 
11
 
! Отговори
BG преди 6 години
Те си мислят че като спечелиха с Радев ще спечелят пак !И Воля да бяха на балотаж с мъж щяха да спечелят срещу жена която не е харесвана ама БСП са наивници
96
6
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До Я па ти...Абе ти като си" свидетел" що не докажеш с съда ,че герберите са крадци? Свидетел бил..А тояга де!----------------------Това твоето е несериозно! Не ти ли се струва, че и никой неможе да докаже обратното, м?
95
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е толкова маловажен този вот, защо скачате като попарени бе, герберуги? Или без тролски хонорари ще умрете от глад? Много гражданска активност, много нещо да отбранявате парите на крадците!
94
5
 
8
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 95 Абе ти като си" свидетел" що не докажеш с съда ,че герберите са крадци? Свидетел бил..А тояга де!
93
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов с клетва на сърцето в Европа:"До три години край с корупцията".Е сега на вашия гуру ли да вярваме,който признава пред цяла Европа,че има корупция,или на вас,които като комунист пред разстрел повтаряте,че такова животно нема.След 3 години ББ ще я пребори,защото тогава ще секнат еврофондовете и вече няма как да се корумпирате.А до тогава кой взел,взел.
92
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата герберска шайка/определението не е мое,така ви нарече един от вашите/е скочила на амбразурата да защитава корупцията,без която не могат.Тя е слънцето и въздуха за всяко гербераско същество.
91
2
 
8
 
! Отговори
До 94 преди 6 години
Василев,КТБ я фалираха трите прасета,а сети се кои са те.
90
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
работа на опозицията е да внася вотове няма да минат защото нямат достатьчногласове ама тези които пишат против опозицията да ни разкажат как живеят добрели че чувстват в нато и ес ние сме прости и стари и не може да се ориентираме
89
13
 
7
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До възмутенДнес разбрах, че в Англия прозорците на частните къщи дори се мият от общините! Задължение на общините да се грижат са общественият уют! Е това ако не е вид социализъм!? А Герб кат са толкова време на власт що навсякъде в БГ е толкова мръсно, неуютно, .... ,м ?
88
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Определено е отговор на народа,но за съжаление няма да мине.Управляващите,заедно със своите сателити така са се окопали във властта,че лесно няма да я дадат.А иначе всички сме свидетели как се крадат огромни средства от обществени поръчки,как се дават на свои хора и роднини и как народа мълчи и не смее да се обади,защото не знае дали ако надигне глас утре няма да бъде уволнен.Тъжна картина на отчаян народ,който се самоубива вместо да се бори.
87
15
 
5
 
! Отговори
:)) преди 6 години
До ДидиДа ти седят мръсни, гОсподарке! :)) На вас от ГЕРБ всите българе са ратайчета ли?
86
8
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Социализма е идеология на корупцията. Те затова не дават определение на корупция по медиите за да държат народа в неведение.
85
3
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
И саботаж, и стремеж .... и сърбеж ..... и всичко останало ... !!!
84
13
 
20
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Аз на тази не бих и позволила да ми измие чините, тя иска държавата да управлява.
83
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
До ANONIMENИма обаче вече проблем-корупция, нали или... ? Е проблемът трябва да се разреши! Вечи никокво значение няма кой го е създал! Така небива да продължава! пп. то е като болест която вече съществува!
82
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само при БСП няма корупция... Те просто си крадат без да им мигне окото...Лъжци и манипулатори... Чумата за България!
81
11
 
16
 
! Отговори
грозница преди 6 години
Тази *** обича да стои пред камерите. Ще я показват по цяла европа. Хората ще казват "Това е една Българка". Мен ме е срам от нея. Друг път БСП да си изберат по-привлекателна жена. Вижте руснаците, все гледат да покажат някоя по-засукана мома. Нищо че средната рускиня у като караконджул.
80
4
 
18
 
! Отговори
Врачанин преди 6 години
Съботаж та дрънка.