Вотът – отговор за хората, саботаж или стремеж на Нинова?

Мотивите за вота внесени в НС – 10 страници са
17 яну 2018 15:00,
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Още по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
19
 
! Отговори
Срам преди 6 години
Какво ще кажем за Гущеров,Гергов,Арабаджиев,Инджов,Манджуков,Божков,Василев,Велчеви,А.РайчевБаневи,Цеко МиневОвчаров,Дионисиев,Ганчев,Узунов,К Добрев и т.н. и т.н.,все борци за социална справедливост. Цинично и срамно!!! Какви ***,като това е истината.Пред очите на цял народ.
78
8
 
16
 
! Отговори
Комплексар/Патреот преди 6 години
Пак Нинова ще ни излага пред чужденците! :))
77
9
 
18
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Вота на недоверие защото не успяха да пипнат закона в ръце. При борбата с корупцията ще паднат доста социалистически глави. *** ще бъде от първите.
76
9
 
14
 
! Отговори
Български Народни Пр преди 6 години
Притча за цар Соломон:Аз, рекло магарето, на такова място като не си покажа магарията, защо нося това име?
75
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СТРАНДЖАТАЕВРОПЕЙСКАЯ СЪЮЗ РАЗВИВА ПРЕДИМНО БЮРОКРАЦИЯТА
74
12
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ИстуканА какво трябваше да направят патриотите... - да освободят местото за ДПС ли... - не, мерси - патриотите са истински патриоти...
73
18
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Правилно! Вот на недоверие до откат! Този път не с воля, а с български здрав инат! Да чуят и глухите в Брюксел, че детето/не е обидно в случая/ плаче! пп. корумпирана герберска ***!
72
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ СА МАЙСТОРИ НА АЖИОТАЖА
71
3
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 6 години
До АнонименВсички са дърти пачи в този парламент. Като погледнеш и патриотите се присъединяват към БСП, ДПС и ГЕРБ. Не им пука с кой ще управляват от тях, всеки гледа власт и пари. Няма истински патриоти, има ментета, които нагло лъжат, че са патриоти. Правят го по най-отвратителния начин, така че да отварят хората да не гласуват за никой. Мен вече ме отвратиха и никога повече няма да гласувам. Повдига ми се от такива като тях!
70
8
 
14
 
! Отговори
До 59 преди 6 години
Този вариант: Всички са маскари" е от времето на Алеко и бай ***.Плюенето е най лесно ,но алтернатива????? Това налива вода във воденицата на ,,социалистите-капиталисти"Крадеца вика ,дръжте крадеца. Кирчо си призна но Нинова не. Не може най големите хайдуци и богаташи да говорят за корупция.Те разчитат на пълното незнание на младите/30-35г/ и на престарелите си ,,фенове"Ние ,,средните" знаем и помним кой окраде държавата,направи си банки и станаха ,,олигарси" Това не е от 10 г.насам а от 30
69
7
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"А Кирчо Добрев ще покаже ли по време на дебатите куфарите, с които джиткаше в Сърбия по време на югоембаргото?"...---------------------------------------------------------------------... - и Гуцанов да покаже пликовете с пари, с които го гепиха на работното му място, а след това вместо БСП да го порицае издигна кандидатурата му за кмет на Варна...
68
13
 
14
 
! Отговори
баба пена преди 6 години
Тез от бсп-то само с глупости се занимават и пречат. Та те са най-големите майстори на корупцията, краденето на предприсъединителните фондове и други такива. Не виждам Нинова досега нещо полезно да е свършила за България, а лидер на втората най-голяма партия. Действията и са като за стани да седна.
67
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Кирчо Добрев ще покаже ли по време на дебатите куфарите, с които джиткаше в Сърбия по време на югоембаргото?
66
2
 
5
 
! Отговори
Енгелс преди 6 години
До Корупция - извръщениНе помня Маркс да е твърдял подобно нещо. Да не е бил Адам Смит?
65
11
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
БСП са майстори на саботажа... - спомнете си как саботираха изграждането на магистралите, което беше показно... - първо те знаеха трасетата и изкупиха предварително площите за да рекетират строежа, втълпяваха ни, че точно под трасето на магистралите има ценни исторически находки, то не бяха блатни кокичета, голи охлюви, прелетни птици... - не е кyманиз магистрали - иска тесни партизански пътеки...
64
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да те уволни твоя съпартиец Станишев за корупция значи положението е било неудържимо. Нинова въобще не знае на кой свят се намира. В момента е играчка в ръцете на кукловодите , но по късно ще се разбере кои са . Просто е смешна.
63
1
 
6
 
! Отговори
Корупция - извръщени преди 6 години
Karl Marx, Германски философ и икономист, беше този който твърдеше че крадците са полезни за обществото. Той обясни, че те неволно създават работа (полиция, съдии, адвокати, ковачи . . . Национална Агенция за борба с корупцията и т.н.). Ето и президента наложи вето и журналистите го отразиха. Действително, корупцията е отрицателно явление и крадците не са единствените гнили ябълки.
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП ДА ПРОВЕРИ КАКЪВ ДЯЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ БЮДЖЕТ ОТИВА ЗА ПРОПАГАНДА НА ЕС И ЧЕРЕН ПИАР СРЕЩУ СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Членска карта 7да не са те напъдили от Сараите, че се появи тук?
60
1
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
И така неусетнои от Вот на Вот,отмина на Ганьотежкия живот.