Вотът – отговор за хората, саботаж или стремеж на Нинова?

Мотивите за вота внесени в НС – 10 страници са
17 яну 2018 15:00,
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Още по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
10
 
! Отговори
Дядо130 преди 6 години
Това е един пиар..... вот след вот, избори след избори всичко е сметнато вече и те са си разделили баницата. Всичко е за пред стадото
38
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистически саботаж
37
10
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Дръжте се патриоти, дръжте се здраво за ГЕРБ и не пускайте ДПС във властта... - не повтаряйте грешката на разединените "десни"...
36
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия възкреси БСП.На предпоследните избори за тази партия гласуваха малко повече от 400 000 души,а миналата година бяха 1 милион.Реално ГЕРБ загуби тези избори,та се наложи в късния следобед Цецо Царвулъ да купи около 400 000 роми,които обърнаха резултата.Даваха им по едно пликче с по четири чисто нови банкноти от 20 лева.Останалото свърши гербаджийската ЦИК през нощта с познатите дописвания в списъците.А всяка десета бюлетина,пусната за БСП се оказа"невалидна".
35
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ водят страната към повторение ня 1389 г. и ще се разпадне преди 2089 г.
34
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ нямат спечелени избори а купуват и подкупват Сидеров или Кънев.
33
16
 
21
 
! Отговори
Перко преди 6 години
Лелка Зелка много обича да я дават по телевизията. Само да не вземат да гласуват вота бързо-бързо, без дебати и да и се провали PR акцията
32
6
 
8
 
! Отговори
Ник преди 6 години
Поредната заблуда за народа е този вот те вече са се разбрали по междо тях кои какво ще говори и кои за кого ще гласува това е поредния прах в очите. Борисов каза че ще се пребори с корупцията за 3 години тогава трябва да вкара половината от съветниците си в министерствата и от обкръжението си в затвора но няма да стане ще хванем някои баламурник които работи за жълти стотинкие решил да искара някои лев и ще каже решил проблема с корупцията а големите коромпяги ще продължът да си въртят дълавери
31
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам дебат Нинова-Борисов.Това ще е по-зрелищно и от мачовете на Кобрата.Ама корпулентния спасител на щъркелчета и кокиченца няма да се съгласи.
30
12
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
На едни нови избори,шут на Тиквата.Не...седесарски,не...бесепарски,а народен шут.Този днес разтяга в Брюксел локуми,колко е...велик държавник,как милее за...благото на ЕС,как пазел еурограниците,как се разбирал с Турция и натиска от там на бежанци е нулев.За всичко говори шматката,само не за кекавата си иконом. политика,за последното място по доходи и за безмерната корупция на власт имащите.За 3 години щял да я...приключи;ще приключи само с народа,който се изнася на вън,ако остане още на власт.
29
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП колко пъти ще губят избори? Не им ли стана ясно, че няма да им се получи?
28
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта се крепи на: 25% шмекерлъците на Цецо, 25% на харизмата на Боко, 25% на нагаждачеството на патриотите и 25% на продажните медии.
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз честно казано силно се надявам за нови избори, че Нинова да и го пляснат лицето още един път че да си седне на четерибуквието и да миряса.
26
10
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
България през очите на DW: Бедност, корупция и мутри_________________________________________________________И така до края на света.
25
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страната върви към гражданска война както на 9 септ. 1944 г. или към ликвидация както 1393 г. ГЕРБ и менте патриотите трябва да се откажат за да се спаси страната.
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28 години стигатИ като свърщи кой ще дойде по-точно, че не мога да се сетя?
23
4
 
12
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Да поканят Кирчо Добрев да разкаже що е сива икономика и има ли тя почва у нас :)
22
10
 
13
 
! Отговори
28 години стигат преди 6 години
Времето от 28 г. демокрация на СДС и ГЕРБ свърши. Ако чакаме още 28 г. или няма да дочакаме или хората ще изчезнат или обеднеят че няма да остане кой да протестира.
21
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова е единствената реална алтернатива на мутрнското управление на ГЕРБ.Борисов е един обикновен селски тарикат,страхливец,крадец и слуга на чужди държави.Днес е обещал на господарите си в Брюксел,че ще България ще ратифицира Истанбулската конвенция,легализираща третия пол.Същото ще направят и *** Магарешки и ДПС,а лъжливите патриоти ще се направят на приятно разсеяни.Корнелия Нинов е единствената надежда в момента за обикновения българин.
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19Разбирам, че нямате търпение пак да ви управляват БСП и ДПС. По анти-българска комбинация няма.