Вотът – отговор за хората, саботаж или стремеж на Нинова?

Мотивите за вота внесени в НС – 10 страници са
17 яну 2018 15:00,
141

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

От БСП внесоха мотивите за вота на недоверие срещу кабинета Борисов 3 в деловодството на парламента. От левицата ще атакуват политиката на правителството в здравеопазването, обществените поръчки, строителството и санирането и контрабандата.

"Мотивите са факт, внесени са в деловодството, в 10 страници. Конкретиката остава за дебата", обясни лидерката на БСП Корнелия Нинова.

Попитана дали в дните на откриването на европредседателството вотът не е един вид саботаж, тя отговори, че това е отговор на 83% от гражданите, които смятат, че корупцията е проблем №1.

Още по темата

"Борбата с корупцията е проевропейска политика, а не антиевропейска. Попитайте някой евролидер дали е съгласен за 6 месеца да се затвори темата за борбата с корупцията, защото някоя държава е председател", настоя червената лидерка.

По думите й с този вот ще си проличи кой иска да има борба с корупцията и кой не.

"По-добре сами алтернатива на статуквото, сами срещу корупцията, отколко част от статуквото, което брани корупцията", заключи Нинова и отново настоя да се разсекретят доклади на правоохранителните органи, според които има заплаха за финансовата сигурност на страната.

Според ГЕРБ пък вотът на недоверие е обречен на провал и е "лошо изиграно тактическо действие".

"БСП имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви. След дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен", коментира Тома Биков.

По думите му няма как вотът да свали правителството, не защото няма достатъчно гласове, а тъй като България бележи най-добрите си икономически показатели през последните 10 години.

"Имаме 4% икономически растеж, повишен кредитен рейтинг, почти нямаме бюджетен дефицит, имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите. И точно в този момент да спрем този тренд, за удоволствието на колегите от БСП, за да имитират политическата си дейност? Няма начин да допуснем подобно нещо", отсече той.

Той допълни и че корупцията е обща тема, която дава възможност за "разтягане на локуми, за патетика, морализаторстване".

"Техният вот на недоверие за момента е насочен към Делян Добрев, който нито е премиер, нито министър", допълни Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и че вотът не е успял да обедини опозицията, тъй като вотът е внесен в крайна сметка само от едната опозиционна партия.

"Това е лошо изиграно тактическо действие и ще си понесат политическите негативи. Една от основните цели на този вот вече е г-жа Нинова довечера да я дават в новините", завърши Биков.

Борис Ячев от "Обединените патриоти" пък определи мотивите на левицата като смехотворни и заяви, че от парламентарната група няма да подкрепят вота.

"Желанието за вота е изцяло политическият стремеж на Нинова да си даде допълнително един час политечско говорене и да си реши донякъде свои вътрешни проблеми, свързани с нейното укрепване като лидер", настоя патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Така е": Точно си изброил пропагандните точки на гербаджиите: Бойко - любимецът на народа (а болниците фалират и за народа няма здравеопазване, ние, след три мандата на Бойко вече сме далеч зад Румъния по правосъдие, продължаваме да сме най-бедната държава в ЕС и т.н.) А точно по време на управлението на БСП станахме член на Европейския съюз. Галсувай все за Бойко, той точно от о'вце като тебе има нужда за да може гербаджиите да си прибират суджука.
118
3
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 18 Докато русофилите починат.
117
5
 
4
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Не съм членувал в никаква партия. Нямам развито стадно чувство.Не съм гласувал за БКП и по времето на Живков , та камо ли сега за БСП.Винаги гласувам за Бойко , любимеца на народа. А БСП не само че не трябва да е на власт, а дори нямя място в еврапейска България. Те са лицето на отминало време , което никага няма да се върне.Гласувайте за съвременна България! Пиша безплатно. Не ми плаща Кирил Добрев.Нали така? Така е ...
116
7
 
16
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Ех биков, биков .... А герб ги избраха да разрушат т.н. статукство, а те правят точно обратното - корупция, шуробажанащина, отделяне на пари, еднолична власт и какво да се търпи ли ..... Нинова ли е виновна за това.
115
8
 
17
 
! Отговори
:)) преди 6 години
тая ли ще стане премиер и ще бори корупцията?! дето станишев я уволни точно за огромни далавери---------------Станишко Сер/е/гей дето лобира за джендърите ли не е далавераджията, м? Смеех!пп. щом станишко и михов са срещу Нинова значи че тя е читава! Личи си че Станишко, Михов, Борисов, ... са готови на всички за пари! Техното е от лакомия!
114
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
суджуци, Добрев и роднините, саниранеусвояване на наши фирминови данъцието ви евро, дай ни на нас резерва от 20 млрд. да го опукамевдигане на ДДСнакрая фалит
113
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Amanи защо герб да е виновен? бсп и дпс от 30 години участват в управлението и какво направиха? сигурно тогава българия е била като швейцария, пък като дошъл герб на власт и опааа, изведнъж дошли огромна корупция, бедност и др! ако герб падне от власт, тая ли ще стане премиер и ще бори корупцията?! дето станишев я уволни точно за огромни далавери и даже беше похвален от ес за успешно започнала борба с корупцията! редовен номер на бсп, просто за нищо друго не ги бива!
112
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ognyanzМного по-лесно е Путин да е виновен, от колкото да търсим проблемите в нашите, които раздират държавата и нацията по всички параграфи. До кога ли ще продължава вътрешното разделение...
111
14
 
18
 
! Отговори
Пфу! преди 6 години
КОРНИшонка иска да бъде забелязана и, ако може, да е в центъра на вниманието.Как да го постигне?Ами, както го правят в Крушовица - вдигаш истеричен скандал по махленски и околните ти обръщат внимание.Ако пък постоянно вдигаш врява, ще те запомнят!Та и тя така.
110
11
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
И кое е рубладжийската пропаганда? "Нашите фирми" за обществените поръчки, "нашите" роднини и приятели - на общинска служба, кое? Или това всичкото Путин ни го е докарал. Хайде стига г'лупости.
109
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от рубладжийска пропаганда!
108
11
 
21
 
! Отговори
Aman преди 6 години
До големи усилияКак може да погледнете сънародниците си и да им го кажете това в очите? Според мен няма да можете, за това драскате тук. Но вие може би сте си добре, друга причина не виждам. Какъв ръст в икономиката, кви 5 лева. За 10 години трябваше да сме първенци на Балканите. Погледнете картинката на какво прилича. Излезте на улицата за да видите хората как живеят - нали, тези, които не карат Х5-ци, а обикновените. Безобразно е да защитавате ГЕРБ...
107
3
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "големи усилия": Хибридните хватки са като хибридните автомобили - не са нова идея, но имат и голямо бъдеще. Според бившият посланик на САЩ у нас Нанси Макълдауни САЩ са вложили 8 (осем) милиарда долара за подкрепа на демокрацията у нас. Помислете си само в чии хибридни джобове са отишли тия пари и за какво.
106
12
 
10
 
! Отговори
големи усилия преди 6 години
се полагат по линия на "вечна дружба" за хибридни хватки и всячески да се пречи на спокойното европейско съществуване на РБългария.Весела Лечева( защо не гледа болния си съпруг?), бившият съпруг на Деси Радева са на първа линия.Друг път беше и Е.Йончева.Грехота е да се получават заплати за правене на деструктивна политика за собствената си държава.Това трябва да е в полза на някого, който върло иска РБЪлгария да НЕ бъде в ЕС.
105
8
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 114: Да, това е другата гербаджийска теза: Че вотът (въпреки че няма да успее да свали правителството) ще провали председателството. А това, че в ЕС знаят, и в медиите им го пишат и приказват, че сме най-корумпираната държава, нова не проваля председателството. И какво се оказва: За да си гербаджия, трябва да си оставяш акъла за домашна употреба, а иначе да приказваш това, което ти изнася.
104
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП винаги са работили срещу България, нищо ново. Въпроса е дали задачата да провалят европреседателството е дошла от русия или сами са го решили.
103
8
 
16
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "Антун": Гербаджийските *** ли подканваш към действие? Та те се стараят, хората. Мъчат се да докажат, че корупция няма, а бордата с нея е само пушилка. Но нещо не са много убедителни. Хората вече знаят кой прибира суджука.
102
2
 
13
 
! Отговори
Антун Котев преди 6 години
По смело другари!По смело!С тази активност изоставаме сериозно.
101
9
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Всеки вижда това, което му изнася. При десет страници мотиви за вота нито политическият номад Тома Биков, нито пишман-патриотът Борис Ячев са могли да видят мотиви. Но социологическите проучвания показват, че за разлика от тях мнозинството от хората виждат корупция. Дори и гербаджийският електорат не може да се лъже до безкрайност.
100
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия само се излага с опитите си да имитира дейност!