Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!

Спокойно място, здравословен климат, качествена храна, изброи тя
18 яну 2018 15:40, Анисия Иванова
111
Ангелкова с амбиция: Да станем СПА столица на Европа!
Архив: Булфото

Председателството на Съвета на Европейския съюз е реален шанс, от който ще се възползваме, за да  представим България като уникална туристическа дестинация. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщиха от Министерството на туризма.

Пред световно известното издание тя каза, че следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

"Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най-модерните дигитални възможности", обясни тя.

"През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната", заяви министър Ангелкова.

"Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие, са Международното изложение "Ваканция и спа", международна кръгла маса на тема "Дигиталната трансформация в туризма", както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия", добави тя.

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия.

"Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", добави Ангелкова.

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. "За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители", добави министърът пред National Geographic.

"Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм", каза още министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
21
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Не СПА ,а най-заспалата страна в света сме благодарение на вас !!
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с две думи - пълна идилия
51
1
 
11
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #44. Ангел. Те не само от туризъм не разбират. Те едно мото за европредседателството нямаха акъл да измислят,та откраднаха мотото написано на Народното събрание,а за смятане да не говорим. Народният театър Иван Вазов е на 111 години,а те го изкараха на 101 години. *** милиционерски кратуни,а сме им поверили държава да управляват...
50
1
 
16
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Тази е рядко талантлива. Има доста разюздано въображение. Качествена храна, която се видя колко е качествена от изследванията, които се проведоха с хранителни продукти от големите вериги магазини. Не само че е некачествена, а и доста по-скъпа от Германия, Австрия и т. н. Видя се, че сиренето не е от мляко, че в майонезата няма яйца, че колбасите са с куп Е-та, консерванти и оцветители. А че сме спокойно място, в това никой не се съмнява. Потвърждение на този факт са показните стрелби в София.
49
0
 
18
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ако СТАНЕМ СПА дестинация Ангелкова може да си намери работа като теляк или масажист.
48
1
 
12
 
! Отговори
чуденка преди 6 години
Ами тази женица май никога не е излизала извън пределите на България. Няма ли да и дадат малко парици да се поразходи до Унгария - да види Хунгаро спа, до Италия, до Австрия, да види хората какви извънземни красоти създават за да направят СПА дестинации, пън ние нашата си централна баня, дето си я имаме още не можем да я боядисаме пък да не говорим за банята в Овча купел или Горна баня.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Спокойно място, здравословен климат, качествена храна". Е кое от трите изброени го имаме в България?
46
1
 
4
 
! Отговори
Симитлийски преди 6 години
До РазяснениеТретия пол на въпросния само аз съм го виждал!
45
1
 
5
 
! Отговори
Винкела преди 6 години
До Анонимен46СПА означава че там ще спиш когато аз ти кажа, а не да ми се мотаеш по дискотеки и барове след 22 ч!!!
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво означава СПА? Слънце, проституция и алкохол?
43
1
 
9
 
! Отговори
Митко преди 6 години
Само с Банско няма да стане.Направете лифт и в други градове и на Витоша.
42
0
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Ой, коньо! Какво ли ти разбира тиквицата от туризъм?
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
де се побратимим и с Банкок то СПА само с вода не става
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко на приказки само - и така управляват ГЕРБ 3-и мандата !Бат Бойко и компания все правят нещо , а до хората само приказките стигат !
39
0
 
13
 
! Отговори
rty преди 6 години
Тая открадна 13 милиона
38
2
 
1
 
! Отговори
SS до Анонимен [#33] преди 6 години
SS до Анонимен [#33]e, значи си зоофил... какво пък - няма перфекти хора... :)
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
живеем във времето на масовата консумация на стоки и услуги.
36
0
 
27
 
! Отговори
SS преди 6 години
да де, ама на 99% от българите таквиз брътвежи за СПА, за "удобствата на най-модерните дигитални възможности", и "Дигиталната трансформация в туризма", са им през онази работа...А приказките за "спокойно място, здравословен климат, качествена храна" са невероятно нагли на фона на чудовищна гротеска, която представлява реалността в България сега. На първо място в Европа по смъртност, беднотия и простотия, и на последно по качество на живот!! Това е истината! Ангелкова колкото и да маже,не може
35
2
 
20
 
! Отговори
... преди 6 години
Спа център на европа, цифрова столица на европа ние сме центъра на центъра. Всичко цъфти а сега откакто сме и центъра на бюрокрацията какви ли още розови приказки ще се изговорят. А това че се стрелят посред бял ден като кучета, това че корупцията е разположена навсякаде и това че 99% от хората някакси неясно как живеят не е важно. Важното е да говориме хубави работи а да правиме точно обратното.
34
0
 
19
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Ама Спа-то с консумамация или без консумация на фолк-певици, ще е Ангелкова?