Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!

Машините ще се преоборудват, за да спасяват животи
18 яну 2018 12:45,
179
Борисов нареди на министри: Военни хеликоптери – за Бърза помощ!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска здравният министър Кирил Ананиев и силовите министри Красимир Каракачанов и Валентин Радев да обсъдят възможността военни хеликоптери да бъдат преоборудвани за хеликоптери на Бърза помощ.

"Ананиев, правихме преглед на хеликоптерите. Имаме маса хеликоптери. С министър Каракачанов, с министър Радев сядате и правите. Имаме хеликоптери, които може да станат изцяло за Бърза помощ", каза Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Той допълни и че има хеликоптери, които може да бъдат преоборудвани за гасане на горски пожари.

Още по темата

"Ще ги карат военните, така че хем ще натрупват допълнителни летателни часове, хем ще тренират, хем в същото време ще вършат работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери", заяви Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът обясни, че машините са здрави, но не са обслужвани. "Ще дадем пари, ще ги обслужим и в същото време. Това ни е важно", добави той.

Военният министър Каракачанов съобщи, че вече се работи по въпроса и даже вчера е имало среща по темата.

"Ще излезе мое предложение до Вас за заповед за междуведомствена работна група между Министерство на отбраната, на здравеопазването, МВР. Точно това се уточнихме – трябва първо да се направи една финансова сметка тези хеликоптери, които не ползваме колко ще струва ремонтът им", каза той.

Каракачанов потвърди, че наистина има достатъчно техника, с която може да бъдат задоволени и нуждите на здравеопазването, и на МВР по отношение на пожари и други бедствия, при които се използват хеликоптери.

В началото на заседанието премиерът честити рождения ден на енергийния министър Теменужка Петкова от името на кабинета, но призна, че не се е сетил сам за него.

"Горанов е джентълмен, сега аз не съм се и сетил", добави Борисов, когато финансовият министър подари букет на Теменужка Петкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук , то от твоите разпореждания сега Пепи Москов Наркомана е подсъдим.....