БСП с поправки в НК срещу домашното насилие

Предлагат да се третира като престъпление от общ характер
18 яну 2018 14:00,
42
БСП с поправки в НК срещу домашното насилие
Снимка: архив, Булфото

БСП внасят предложения за промени в Наказателния кодекс, с които ще се приведат на равнището на българското законодатество изискванията на Истанбулската конвенция в частта й за мерки срещу домашното насилие.

Още по темата

Червените предлагат насилието да се третира като престъпление от общ характер.

"Досега то беше такова от частен характер и не даваше възможност да се преследва със способите на държавното обвинение. Внасяме предложение за създаване на квалифициран състав, с който се увеличават наказанията срещу лица, извършили насилие и особено в случаите на рецидив", обясни соцлидерката Нинова.

Тя допълни, че следващата седмица ще внесат и предложение за създаването на кризисни центрове във всички областни градове.

От БСП категорично заявиха, че са против домашното насилие във всичките му прояви и затова предлагат реално решение за гражданите чрез промени в българските закони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Инициативата за БСП за този закон е начин да се измъкнем от капана, заложен ни от ЕвроГейската комисия с тази конвенция, и по-точно с узаконяването на трети пол, социален такъв и др. про'стотии от този род.А ГЕРБ от своя страна вече започна агитацията за приемането на конвенцията. Опорната точка е: "У нас има големи проблеми с насилието над жените и без да приемем конвенцията (разбирай: без да признаем третия пол и т.н.) не можем да ги решим. А какво общо има едното с другото - само те си знаят
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А изобщо има ли хора,които да умеят да изработват законодателство в парламента?Къде е Дончева и други способни хора,юристи?
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая инициатива е излишна според мен, ноо може би няма друг начин да се измъкнем от хватката на еврогейтаците на които явно крайната цел им е белите мъже да не искат контакт с другия пол, да ги е страх даже да заговорят жена от страх да не ги съдят! Но за камиларите няма да важи, щото те си имат културни особености, и ще продължат да заплождат белите европейки, а белия мъж ще кара на мара с петте баджака или още по-лошо - ще се изпедерасти! Да благодарим на жените за ситуацията в която се намира
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами след като Нинова толкова милее за жените , защо досега не са внесли тези поправки в НК . Чакат подходящ момент да си правят пиар , иначе нищо не ги интересува . За тях хората са средство за влизане във власта .
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
никой не посяга на другия без причина! освен при етнически особености и традиции! но от тях никой не се оплаква! тия, освен да се занимават с вотове и простотии, за нищо не ги бива!
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще те призная за политик ако немедленно БСП начело с тебе напуснете НС ! В противен случай ти си един голям крепител на СТАТУКВОТО !! Което между временно и вие експлоатирате и се крепите благодарение на него ! За това и си седите при властта и ПАРИТЕ ! Уж много загрижени за нас !
31
3
 
4
 
! Отговори
продължение преди 6 години
Значи мъжете са само осеменители, ама същите тея *** са ти построили дома, колата, измислили и произвели са всичките ти удобства - телевизори, компютри, телефони, климатици и тн! Ремонт и поддръжка на всичките тея работи пак осеменителите го правят! Разберете го, неблагодарни же - ние и без вас можем да живеем! Но вие без мъже не можете, дори само за поддръжка на удобствата ви! Една важна роля имате в тоя живот - да раждате, ама и това с нежелание правите! Исляма ще ви оправи вас, въпрос на
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От жена до жена има огромна разлика! И от шамар до бой същоЯ да имате феминистка за жена - като мен, да видя колко от тея дето не били удряли жена ще направят сефтето! И аз друга жена не съм удрял освен тая, ама с нея се случва, щото е толкова нагла понякога, че то нормален човек не може да я издържи! Мъжете били само осеменители, не и трябвали! Търпя я само заради детенцето, ама вече ми писна! А тя, ако мислеше че аз без основания съм я бил, отдавна щеше да се е оплакала и развела с мен откача
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българските жени не създават семейства с чужденците защото са малтретирани от българските мъже. Правят го, защото не могат да си намерят достатъчно богат българин. Разликата е голяма. В единия случай са жертви, а в другия случай са морално - адаптивни(тоест - уруспии).
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баща ми никога не е бил майка ми. Никой от дядовците ми не е удрял жена си - моите баби. Аз не съм удрял жена си, а сме 20 години заедно. А съм сигурен, че на всички им се е искало в даден момент. Но винаги сме намирали други начини. В обкръжението ми няма хора, за които да знам, че мъжът е бил жена си. По вестниците съм чел за такива случаи. За какво говорим? Цивилизован човек няма да удари друг човек без ОСОБЕНО основателна причина. За нецивилизованите трябват други мерки.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Преди това пък, след изразходването на пълен резервоар нафта от бензиностанцията му в Бс се задръсти дпф-а на друга кола от семейството и това се случва за първи път за няколкото години през които я имаме, НО дотогава не сме слагали нафта от неговите бензиностанции! Та може и съвпадение да е, ама като сложа огромния разход на газ на другата ми кола и позицията му в подкрепа на шайката, реших да не съм му клиент повече на г-н Марешки!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анти-геЙрб преди 6 години
Магарешки, да не се прави на разсеян а да подкрепи БСП и ОП срещу стамбулската педеращина, щото в противен случай повече парламент няма да види! А за мен си реших преди няколко дена да спра да купувам лекарства и гориво от неговите вериги, заради позицията му по въпроса, още повече че при последното зареждания на газ от бензиностанцията му в Ст З ми даде прекалено голям разход! Преди това пък, след изразходването на пълен резервоар нафта от бензиностанцията му в Бс се задръсти дпф-а на друга ко
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на БСП и ОП! Това е национално-отговорна позиция!А геЙрб отекоха в канала на следващите избори, ако сега не се спрат!Бай-бай тикво!
24
2
 
3
 
! Отговори
Първо преди 6 години
Крадливата синьо-червена приватизаторка да върне откраднатите милиони немедлено и чак тогава може да се прави на загрижена за хората!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво,Корнелия!Ако суджуците не се вразумят и подпишат това безумие,веднага инициирай референдум и напусни тоя третополов парламент.На един нов вот ще получиш минимум 2 милиона гласове.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 24 годишенЯ *** по селата или в дивия северозапад да видиш,какво става!
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък искам да се криминализира смрадта от нечистоплътните тела на слабоинтелигентните хора. Който не се къпе, не се пере и се тъпче с чесън да подлежи на наказателно преследване.
20
0
 
5
 
! Отговори
до 24-годишен преди 6 години
Тези неща обикновено стават при закрити врати, в домовете на хората, а не на улицата или пред други хора, няма как да го видиш, освен ако не се случва в твоето семейство.
19
3
 
6
 
! Отговори
мнение преди 6 години
Не се сърдете после, че толкова български жени се омъжват и създават семейства с мъже от други държави, като четат подобни коментари като номер 1 и номер 6 се замислят дали искат да са с българин. Хубавото е, че като цяло младите български мъже имат по-различен манталитет и подхождат с повече уважение към жената. Разбира се - уважението трябва да е двустранно!
18
1
 
2
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Какви са тия глупости ?ч-кам жената по всяко време ,даже и садо - камасутра си обича .