ДПС срещу БСП: Управлявахме заедно, но неуспешно!

Двете партии са несъвместими програми, смята Йордан Цонев
18 яну 2018 10:10,
80
ДПС срещу БСП: Управлявахме заедно, но неуспешно!
Снимка: архив "Булфото"

ДПС разкритикува БСП и нарече общото им управление неуспешно ден след като социалистите изпълниха заканата си и внесоха сами искането си за вот на недоверие към кабинета на ГЕРБ.

Това е първото искане за оставка към третия кабинет на Бойко Борисов, което съвпадна с визита на премиера в Страсбург, където той представи приоритетите на страната ни като председател на Съвета на ЕС. БСП внесе вота заради провала на правителството в борбата с корупцията.

"Твърде много различия има между ДПС и БСП. Ние сме партии с различна политическа физиономия", каза зам.-шефът надвижението Йордан Цонев пред Нова тв и нарече различията "безспорен факт".

Още по темата

Според Цонев основната разлика между БСП и ДПС е, че в движението смятат, че България се нуждае от нов тип управление.

Депутатът обясни, че думите на Ахмед Доган по повод вота на недоверие не са разбрани правилно. Преди Коледа почетният председател на ДПС обяви, че няма партия, която е готова да управлява, ако сегашният кабинет падне.

"Това, което каза Ахмед Доган и ние споделяме е, че страната се нуждае от нов тип управление. ДПС няма да участва в "Стани да седна", обясни с днешна дата Цонев.

Според него когато нямаш подготвен радикално нов вариант за управление, няма нужда да предлагаш на българските граждани същото политическо меню с други изпълнители.

"В последните 10 години България се нуждае от сериозни реформи във всички сфери. Констатират го всички партии, но никой не го прави. Няколко кабинета не успяха да направят тези реформи", добави Цонев.

Той обясни и че когато се съберат две партии с несъвместими програми, те не успяват да направят дълбоки реформи.

"Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50%. Нашата програма с тази на БСП - също. Ние нямаме еднаква визия нито за бюджета, нито за данъците, нито за реформата в здравеопазването. Ние сме управлявали с БСП и сме управлявали неуспешно в голямата си степен – щом не можахме да реформираме системите", заяви Цонев.

Той обаче беше категоричен, че ДПС е опозиция на сегашното правителство – най-малкото, защото в него участват националисти, но и не само.

"Никак не е нужно опозицията да е единна. Единни трябва да са партиите в управлението. Това, че БСП внася вот на недоверие и че ние ще го подкрепим с други мотиви, няма значение. Важното е недъзите на това управление да бъдат казвани и ако могат – да бъдат коригирани", коментира още Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДПС "срещу" БСП и винаги заедно срещу БЪЛГАРИЯ на БЪЛГАРИТЕ.
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
... depesari,besepari,gerberi i nacionalisti.Vsi4kite ste predateli.Na naroden sad vsi4kite.
3
6
 
24
 
! Отговори
ТИКВАТА, ДОГАН+ПРАСЕ преди 6 години
ПЕЕВСКИ са истинските управляващи. Симеонов, Сидеров и Каракачанов са само за цвят
2
3
 
29
 
! Отговори
С ДПС преди 6 години
който се е съюзил, все е загубил
1
3
 
38
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
това е най големия български продажник голям мишок такива като тоз екземляр нямат място в парламента