Караянчева за конвенцията: Не клати властта и няма да се отлага

Снощи са получени разяснителни записки към документа
19 яну 2018 10:10,
94

Решението на Патриотите да не подкрепят приемането на Истанбулската конвенция няма да доведе до напрежение в управляващо мнозинство. В това е убедена председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Още по темата

Вчера "Обединени патриоти" категорично заявиха, че са против Истанбулската конвенция и няма да я подкрепят.

Също така те призоваха ГЕРБ да я оттеглят и да не я вкарват в Народното събрание, защото имало нарушения при подписването ѝ. 

"Дискусията за Истанбулската конвенция няма да бъде отложена. След обсъжданията, които предстои да направим, се надявам, че на обществото ще му бъдат разяснени много неточности и то ще разбере какво всъщност налага тя", каза шефката на парламента пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че късно снощи са били получени разяснителни записки и възможни резерви, които могат да бъдат приложени в определени допускания на Истанбулската конвенция.

"Надявам се дебатите във вторник (23 януари) да дадат отзвук на всичко онова, което се насади в общественото пространство и притеснява хората. Парламентът е длъжен да даде възможност на всички, които имат мнение по въпроса, да го изкажат. Затова и разговорите ще бъдат отворени. На тях ще могат да присъстват различни неправителствени организации и хора, които са заинтересовани от темата", подчерта председателят на парламента.

Според Караянчева някои от спорните текстове биха могли да се заменят с други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надявам се, че приемането на тази ***.ска конвенция НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ОТВОРИ ОЧИТЕ НА ХОРАТА какво представляват ВСЪЩНОСТ тия гробокопачи!!!! А то досега къде със сладки приказки, със заплахи или лъжи успяваха да заблуждават доста голямо количество хора! Макар че като пресметнеш, това са САМО ТЯХНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И СЕМЕЙСТВАТА ИМ!!!! Тоест, само тия, които получават заплата от тях! ТОВА ИМ Е И ЦЯЛАТА СИЛА! За "ценности", разбира се НЯМА ЗАЩО И ДА ГОВОРИМ!
45
1
 
35
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Тези от ГЕРБ са зомбирани, за тази конвенция. Ако им кажат, че за да докажат правотата на конвенцията ще трябва да си сменят пола може да го направят или да се превърнат в ТО. Тези хора са се предали на Европа, но сега предават и нас. Напълно безгръмначни.
44
2
 
23
 
! Отговори
сигурно преди 6 години
Ако сега има избори ,ГЕП ще е трета политическа крадлива партия !
43
1
 
43
 
! Отговори
Къде са законите преди 6 години
Аз и семейството ми сме гласували за ГЕРБ/признавам си/. Заради тази извратена конвенция повече няма да гласуваме за ГЕЛБ. Интересите на България са над интересите на коя и да е партия! Когато си избран да управляваш държавата-ти си избран да я управляваш правилно, морално, принципно! Налагането на тази извратена конвенция показва, че няма воля за морално и принципно управление! Защо ни е тази мерзост, след като имаме Конституция, Закони, Наказателен кодекс? Ами-прилагайте тях и ги спазвайте!
42
0
 
35
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не може и ден да мине без да ни убеждават в правотата и наложителността на този обикновен и незадължителен документ !Това ми напомня за един комунистически виц:Внуче пита дядото:- Може ли дядо слон да лети ?- Това е абсурд ! Откъде научи тази глупост ?- пита дядото.- Прочетох го във в. "Работническо дело". - казва детето.Дядото отвръща:- Да лети, да лети, колко да лети. Най - много 15 метра. Уж е незадължителна конвенцията, но ако казва партията става задължителна.
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой кого клати и какво всъщност съдържа тази прословута конвенция едва ли ще разберем... Интересно защо в чуждите (консервативни) медии не се пише нищо за или против нея..
40
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербаджиите са такива безмозъчни слуги, че и анексирането на България биха подписали ако им е спуснато от Брюксел.
39
2
 
42
 
! Отговори
1 преди 6 години
Не мога да повярвам, че се налага да разчитам на БСП и ДПС да спрят това безумие !!Но това са фактите.
38
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе,спиш ли.Пет века турците не са успели да ни сломят,въпреки невиждания геноцид над нашия етнос.Съхранили сме си и вярата,и езика,и традициите.Сега една група брюкселски самозванци с помощта на една наша престъпна шйка крадци и национлни предатели ,водени от един неграмотен неандерталец са напът да направят това,което турците не успяха за 500 години.
37
1
 
42
 
! Отговори
Избори! преди 6 години
Налага се да се проведат извънредни избори веднага! На ГЕРб им трябва усмирителна риза!
36
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ не спрат с тая *** алтернативна ситуъация ще поемат голям демидж в *** на следващите избори. Не съм гласувал над 20 години, но превръщането на младото поколение в *** - гъвкави спагетолапачи ще ме накара да гласувам дори за БКП или ДПС. Само и само да не са те. Просто да спрат всякакви *** дискусии и да млъкнат веднъж завинаги по въпроса. Иначе, обещавам, че през следващитре 20 години ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП!!!!! Няма да търпя да превръщат децата на България в амеби!
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте това приета написана конвенция с подписи като документ ли е или разяснителни записки на парче по части от нея,отчасти,които са изпратени за приемане само за този парламент или за всички парламенти по света и приети от всички парламенти по всички планети щом ще се отнася въпроса за в бъдеше време,а разглеждан сега на първо време като какво,какви текстове ще се приемат по бройки за бързо време от тез-онез,че другите въпроси може да се отсеят и пресеят,сортират по желание,избор на страната.
34
0
 
24
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Когато човек иска да приобщи родата си към някоя прислойка / макар и съставена от ИЗВРА*ТЕНЯЦИ / рие-рови, но не се отказва.В тая връзка да Ви попитам: Борисов и тая сякаш градят бъдещото на внуците си, а?
33
1
 
40
 
! Отговори
Ние ще ти разясним преди 6 години
За сведение на Караянчева. Ние не сме илитерати и малокултурни. Можем да четем и сме чели Джулиет Бътлър, Мишел Фуко, Дерида и други създатели на Богоборческата и човеконенавистническа *** идеология, която насила искат да ни наложат от ГЕРБ, което разкрива истинското лице на ГЕРБ, същото като на *** идеологическите им господари. Така че Ц. Караянчева да не се хаби да "ни разяснява". Ние ще й разясним добре необходимото. А именно: Оставка на богоненавистния ГЕРБ!
32
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Конвенция ли е най важното нещо за България в този момент.С това ли ще занимават хората.Пази боже,
31
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това безумие бъде прието с гласовете на ГЕРБ,ДПС и *** Магарешки,както и с лъжовното"мъжествено"поведение на пишманпатриотите.това ще бъде невероятен коз в ръцете н Корнелия Нинова.Просто трябва да инициира един референдум,да напусне парламента и да организира протести.
30
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ КОМУНИСТИ ЩЕ ИМА ЕЙ ТАКИВА КОНВЕНЦИИ И ДОГОВОРИ...ВСИЧКО СЛЕД 1944 Е ПРЕСТЪПНО И АБСОЛЮТНО ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ.НАЙ ГОЛЕМИТЕ КОМУНИСТИ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ..ДОЛНИ БОЛШЕВИКИ
29
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ освен като най-крадливата,корумпирана и тоталитарна партия,пълна с некадърници,крадци и чужди марионетки,вече се доказаи като най-***---аската.
28
1
 
46
 
! Отговори
123..... преди 6 години
Подобни важни двусмислени положения и тълкувания трябва да се приемат от народа чрез РЕФЕРЕНДУМ, а не само от тези които са потупвани по рамото от гейлиберастите.
27
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарката Каратъпанчева, поредната уфсъ от ГЕРБ!