Учениците на военно – в Пловдив и Варна сега, после в цялата страна!

Каракачанов предлага и привилегии за доброволно записалите се
19 яну 2018 17:00,
70
Учениците на военно – в Пловдив и Варна сега, после в цялата страна!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов смята, че военното обучение в училищата може да започне експериментално в градовете, където има военни училища или големи гарнизони. Така ще се осигурят необходимите квалифицирани преподаватели, които да провеждат тези часове, обясни вицепремиерът.

Още по темата

"Това е възможно във Варна, Бургас, Търново, Пловдив, където могат да се предоставят подготвени кадри. А не да излезе някой, който преди 20-30 години е служил, да говори общи неща", допълни Каракачанов и уточни, че от следващата година би могло военното обучение да започне и в цялата образователна система.

Той коментира и идеята за доброволната военна служба и добави, че се работи по законопроект.

"Доброволната служба се отнася за онези граждани, които имат желание да служат и да получат военно обучение в срок от 6-9 месеца. Моето лично предложение е те след това да се ползват с определени предмиства - при постъпване на работа, при кандидатстване във висши учебни заведения", обясни Каракачанов.

Вицепремиерът за пореден път се обяви против приемането на Истанбулската конвенция. По думите му тя трябва да бъде обсъждана освен със специализирани НПО-та, които защитават различните, и с онези кръгове в обществото, които имат по-патриархални възгледи.

"Не може докато светът се тресе от проблеми, ние в Европа да си измисляме проблеми, които ни разединяват и разконцентрират - трети пол, 12-ти пол, аз не мога да се сетя за повече от два, но вероятно не ми стига образованието", коментира Каракачанов.

Той настоя, че друг превод на Истанбулската конвенция не би решил нищо.

"В българското законодателство и публичната практика терминът "джендър" не съществува и затова на някои места се превежда като "пол". Като направим коректния превод, ще станат нещата още по-интересни, да не кажа неприятни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
4
 
! Отговори
простак си е преди 6 години
Ей, не си седна на *** този главанак. Видяха че няма кой да става пушечно месо, заради откачените ни псевдо политици и почнаха с цирковете! Тоз пишман патриот се чуди вече как да се прави на интересен. Не разбра ли най накрая че той трябва сам да даде пример как се служи- да бяга като ***, без никой да го гони, да стреля по михаля и други жизнено важни мероприятия.Аман от овластени простаци и невежи комплексари с пагони - набедени патриоти!
60
6
 
2
 
! Отговори
аве фюрер преди 6 години
Приветствам тези намерения на Каракачанов . Така или иначе всеки е длъжен да придобие умения за работа и използване на оръжие , за да може при нужда да се включи в защитата на отечеството . Всеки нехранимайко иска от тази държава нещо ,значи тогава ,че трябва да е готов да даде нещо и за нейната защита .
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34. Май казармата ти се е отразила много добре.Не губи кураж. медицината напредва.
58
2
 
2
 
! Отговори
да преди 6 години
То професионалните ни войници счупиха последния ни здрав транспортен самолет вчера, а си представям какъв цирк ще е куцо-кьораво-сакато да вземе да се прави на войник. Поне ще има малко снимки на милениълс пред знамето и с калашник, качени из фейсбук. Може гаджетата да кълват на автомати :)
57
3
 
5
 
! Отговори
киреза 70 преди 6 години
ПРЕДИ ПОЛОВИН ВЕК ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ПРЕМИНАВАХА ПРЕЗ ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ,МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА......ПРИ БИТКАТА ПРИ ВЪРБИШКИЯТ ПРОХОД ЖЕНСКИ ПОЛК Е РАЗГРОМИЛ ТАГМАТА НА НИКИФОР И Е УБИЛА ИМПЕРАТОРА....АКО ЧАКАМЕ ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ П.Е.Д.И.Т.А. ДА НИ ЗАЩИЩАВАТ,МАЙКА НИ ЖАЛНА.....АРМИЯТА НИ БЕШЕ НАЙ МОЩНАТА НА БАЛКАНИТЕ,И НЕ САМО .... НО ЛЮБИМИТЕ НИ П.Е.Д.И.Т.А ТОЛКОВА КРАДЯХА,ЧЕ Я УНИЩОЖИХА!!!
56
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Да вземат да ги учат и кой от кой пол е, че има много дето не знаят.
55
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
.... ОТ МЕШКА МИНИСТЪР СТАВА ЛИ ????? ВОЕННАТА СЛУЖБА БЕШЕ СЕМЕЙНА ТРАДИЦИЯ ,РАДОСТНО СЪБИТИЕ ЧЕ ДЕТЕТО Е ПОРАСНАЛО И ОТИВА В КАЗАРМАТА , ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ МЪЖ " ОТСЛУЖИЛ ВОЙНИК "...А СЕГА ПЪЛНА ***'''
54
2
 
3
 
! Отговори
Тръба преди 6 години
Отчаяни са. СИСТЕМАТА ще се счупи всеки момент и ще бъдат разчекнати на площада. Последната им надежда е да раздадат оръжие на раята, уж да ги пази (безплатно разбира се) ( даже нека раята да плаща). Ммммдааам, ама май ефектът ще е обратен...
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** са бъдещето на България!Това го казаха и от американците!Тях ли ще вкарате в казармите?Или за тях ще мрем?
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZA ROMSKA EVROPA I ....A NE SI MARDAM KAMO LI DA JA ZASITAVAM S ORAJIE
51
2
 
12
 
! Отговори
Даскал Ботьо преди 6 години
Възпитанието обаче в ценности започва от семейството, ред и дисциплина се учат в семейството, трудолюбие- също. Елате на родителските срещи да чуете какви ги плещят някои родители и не малка част пре това от общата маса. Защо сме ги изпитвали, защо ги притесняваме и тлнл Горките деца с други думи Така че Каракачанов трябва да се заеме с превъзпитането на родителите, тях да сложи първо във военно обучение и чак тогава идва на ред ученическото съсловие А образованието е западнало толкова много,
50
2
 
6
 
! Отговори
Даскал Ботьо преди 6 години
Очевидно Каракачанов няма елементарна представа от това какво точно представлява българският ученик/ученичка. Ставането в ранни зори е мисия невъзможна, подчиняване на някакъв ред- мисияа невъзможна, да бъде командван по цял ен- мисията невъзможна. На всичкото тгоре те са толкова кекави, че ще се разболеят и то сериозно още на първи учебен ден. Всичко това са празните приказки на един празен човек! Смятам, че младите трябва да се стегнат малко- стига алко ол, ядене и дрога, стига телефони, таб
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всеки от нас има честта да се сражава на предната линия на фронта, но всеки трябва да поддържа формата си.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A PRAHCHO KOLKO GODINI E SLUJIL
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанката да каже за Спартана. По корем ли е кацнал или е излязъл от полосата?Мнението му за казарми и конвенции е само шум. Добре, че спря да се изявява като говорител на МВР'то.
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селски популизъм на едро..........То освен селяци и люде с мозък колкото аспиринче няма кой друг да се върже на дъвките на Каракачана
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ще Генчо пушка, иска BMW.
44
1
 
6
 
! Отговори
1984 преди 6 години
ДОЛУ ГОЛЕМИЯ БРАТ (5)
43
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До #38 Не е ходил в казарма,защото е дюстабанлия...
42
3
 
12
 
! Отговори
войник преди 6 години
Аз си спомням като войник че най-мързеливите и негодните ходеха да доносничат на ЗКПЧ. По принцип всеочщата военна служба по условие не може да се отърси от такива типове. По-добре е да бъде доброволна в мирно време.Комунистите ненавиждаха военните и се възползваха от смутните времена през 1990 да деморализират обществото напълно. Време е за ренесанс на родолюбието.Ако не го направим, разни престъпници поставили се в услуга на чуждо правителство ще започнат да изнудват обществото.