За речта на Борисов в Страсбург: Дълго ще се помни!

Мартина Ганчева, Bulgaria ON AIR: Евродепутатите с позитивни реакции
19 яну 2018 12:15, Елка Василева
96

Успя ли България да спечели доверието на Европа след представянето на премиера Бойко Борисов в Страсбург?

"Българските журналисти в Страсбург се фокусираха върху вътрешната политика. Разбираемо, тъй като в страната ни нещата врат и кипят. По време на речта на Борисов и евродепутатите обърнаха внимание на случващото се в държавата ни. Поинтересуваха се от парк "Пирин" и Истанбулската конвенция", разказа журналистът и специален пратеник на Bulgaria ON AIR във Франция Мартина Ганчева.

Още по темата

Тя сподели, че отзивите след речта на министър-председателя са били на 90% позитивни, като само "Зелените" са реагирали остро. Всички бяха категорични, че това е една страхотна реч, че Борисов много ясно знае как да си поиска и умело стопява дистанцията, обясни тя пред "България сутрин".

"През този ден нямаше критики и дълго време ще се помни и говори за речта. Юнкер отново прегърна Борисов с мечешка прегръдка и здраво ръкостискане. Но не такива бяха отношенията с Таяни. Вероятно той се изнерви, тъй като протоколът се наруши – на подобен форум не се коментира вътрешна политика", подчерта Ганчева.

По време на речта си в Страсбург Бойко Борисов каза, че България ще ратифицира Истанбулската конвенция.

"Истината е, че евродепутатите, които ни посрещнаха в Страсбург, организираха затворена пресконференция. Те споделиха своите притеснения и бяха озадачени, че в България много се спекулира с тази конвенция. Те предложиха да се проведе мащабна медийна кампания в страната ни, за да се обясни, че ние просто сме се загубили в превода. Предстои изцяло нов превод на Истанбулската конвенция на български. Тя няма нищо общо с еднополовите бракове", заключи гостът в студиото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
43
 
! Отговори
да бе преди 6 години
И как да няма нищо общо с еднополовите бракове, като конвенцията ще ни застави да признаем не само биологичен пол (sex), a и социален пол (gender). След това идва следваща стъпка - признаване на права на социалния пол идентични с тези на биологичния, защото иначе ще нарушим конвенцията и ще е насилие срещу социалния пол.За сведение през 2016г. в Ню Йорк са признали 31 пола?!
61
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До какво падение водят егото, парите, алчността?!!!!
60
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Тя (Мартина Г анчева) сподели, че отзивите след речта на министър-председателя са били на 90% позитивни..."---Ако е така, значи 90% от тия в Брюксел са с IQ-то на Банкянския Тиквун.Тъй като не допускам това да е така, значи, Мартина Г. обижда евродепутатите. Е, може някои от нашите евродУпетати да одобряват Боко, например Дудук Бюреков ...
59
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГолЕм е, голЕм е, направо вИлик... :))) Като него втори няма по света...
58
4
 
40
 
! Отговори
gg преди 6 години
като свършат фондовете след 2 години и започне гражданската война...тоя е за мене
57
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя човек е каймакът на 80те %!
56
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Освен галошида не се хлъзгаве ,трябват и каски ,защото ще ни засипят с благата на демокрацията ,та да не счупат главите ни .
55
3
 
52
 
! Отговори
Да, ама не! преди 6 години
Глупости! В залата имаше хора, които се подсмихваха на глупостите на Тиквата и то открито. Има записи в Интернет, гледайте ги. Наведените ни "журналисти" за нищо не стават. Цитат: "Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк."Граничи само с *** разказче на Тиквун как "Цецо рови трупове с багера".След такъв срам, нормален премиер ПОДАВА ОСТАВКА! Нашият е прагматик, плаща на журналята да го хвалят
54
3
 
43
 
! Отговори
Еееее, преди 6 години
Сега цял свят ни видя простотията.Честито!
53
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се, около него има поне двама - трима интелигентни хора, не всички са суджуци. Как ли се чувстват те, като трябва да слушат и търпят идиотщините на Тиквара? А сестра му и дъщеря му, при всяко положение четат всичко което се пише за Божеството. Как ли се чувстват и те? А като ги няма един ден във властта, цялото котило ще бъде заклеймено и отречено, като котилото на *** Борисов. Той тук няма да остане, знае какво го чака, много хора умъртви. Ще трябва да си взима котилото с него.
52
3
 
36
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Мен ме беше срам да го слушам. Почувствах се неловко с всички тия простотии, които изговори на махленско ниво.Колкото до конвенцията, тя е внесена в Парламента в нарушение на Закона за нормативните актове, защото не е направена оценка на въздействието. Защото не е ясно като я ратифицираме, какви актове и в каква посока трябва да променим и да не се чудим утре като ни обвиняват, че не я спазваме.Колкото до превода, защо в чл. 4 пар. 3 има една до друга думите sex и gender?
51
1
 
34
 
! Отговори
Линч преди 6 години
Мисля, че като паднат от власт тия престъпници, гражданите на България ще имаме отговорната задача да ги издирим до последния човек!
50
1
 
34
 
! Отговори
срам преди 6 години
Ако наистина тази реч е приета за чиста монета ,то европейските депутати са на нивото на Борисов.
49
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова като чуят българин, хората на запад веднага си представят умствено изостанал крадлив пpимитив.
48
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гал0ши с големи грайфери, ще можем ли да внасяме от Китай без мито, защото след като потекат реки от мед и масло по улиците, хората ще се изпребият. И ще строим ли АЕЦ или има фондове за лапане на приятелски фирми и правилните хора, а иза какво и е на една колония електроенергия, щом сама си затвори реакторите произвеждащи евтина такава и пусна други да ни препродават собствената.
47
1
 
24
 
! Отговори
МНООГО ДЪЛГО преди 6 години
До 3 дни. След това ТИКВАТА ще смени позициите
46
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво плюете Тиквата бе, знаете ли че с тая реч предотврати извънземно нашествие
45
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представяте ли си, ако беше прочел Винету изцяло, а не до половината? С половин книга каква реч изнесе, а? А с цяла, сигурно щеше да е записана със златни букви в анaлите на иститията. Жалкото е, че в Брюксел знаят какъв тепе;;гьоз е, но не създава проблеми, изпълнява всичко.Търпят го но и му се смеят.Не научи и един Английски, не да ходи като глухиням между премиерите, аха да разбере какво си говорят. А с Цецо са чудна гледка, като две шимпанзета в сладкарница.Искате уважение по света. Е, няма.
44
4
 
35
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Дълго ще се помни простотията и лакомията на Бойко Борисов.
43
6
 
33
 
! Отговори
жега преди 6 години
Срам ме е че съм българин това е! Заминавам за чужбина за да се махна от този ад, само се чудв като какъв да се представям там, защото след тази излагация вече никога няма да кажа че съм българин.