Да се помни: Шефството ни – българско, и евро, и балканско

Павлова: Западните Балкани имат нужда от перспектива!
22 яну 2018 13:30,
50
Да се помни: Шефството ни – българско, и евро, и балканско
Снимка: БТА

Надявам се Българското председателство на Съвета на Европейския съюз да бъде запомнено като балканско. Това обяви министър на еврошефството ни Лиляна Павлова на срещата на председателите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на ЕС (КОСАК) в София.

Тя обясни, че страните от Западните Балкани имат нужда от подкрепа и най-вече от перспектива за това, че ако изпълнят критериите, ще имат шанс за присъединяване към ЕС.

Още по темата

"В същото време изключително важно за нас е тази европейска перспектива и подкрепа да не бъде разчетена като фалшиви обещания или като фалшив сигнал, че в рамките на следващите шест месеца държавите могат да получат дата за присъединяване и да подценят ангажиментите, които трябва да бъдат изпълнени", каза още Павлова, цитирана от БТА.

Пред гостите на форума бе показано видео с четирите приоритета на Българското председателство на ЕС - европейска перспектива за Западните Балкани, повече сигурност и стабилност в силна и обединена Европа, дигитална икономика и бъдеще на Европа и на младите хора.

Павлова щрихира и някои от най-важните събития за следващите шест месеца. Сред тях са срещата на върха ЕС-Западни Балкани /28+6/ на 17 май в София и поредица от дебати по новата Многогодишна финансова рамка.

Тя обясни, че ще се обсъжда как да се постигне баланс при бюджет с минус 10-15 млрд. евро, след излизането на Великобритания да се осигури подкрепа за традиционните политики като кохезионна и селскостопанска, но и да се адресират новите предизвикателства като сигурност, миграция и климатични промени.

Павлова посочи, че най-голямото предизвикателство пред ЕС е темата за сигурността, в частност сигурността на външните граници. По думите й най-тежките дебати, които предстоят, са свързани с реформата на системата за убежище.

Цифровият пазар е изключително важна тема, посочи още тя и добави, че българското председателство ще завърши с дигитална седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи мога да кажа, че ние дори не сме 9-тата дупка на кавала! Ние сме 10236788394024,8 тука на кавала! И на нас кавала ни е вкаран в дупката! Вие преценете в коя!
40
2
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Bravo za .... debeloto LILI ........A Bojko toj e... veke CAR na Balkanot...
39
3
 
7
 
! Отговори
Еднополов преди 6 години
И третоgenderско ! С подкрепата на третоgenderовия ГРОП и третоgenderовите управляващи!
38
4
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
благодарение на което всички борсови индекси в растят - всеки един ден и обикновенните хора и инвеститорите си трупат левчета, докато червените фашисти още ни обеждават, че всичко е свършило и т.н. ЕС и НАТО са безалтернативни за свободна и независима от Кремъл България! Само с пълна либерализация на пазара ще има доверие в него, а от там и по-големи и сигурни печалби! Пред България никога не е имало по-светло бъдеще! РАБОТЕТЕ, РАБОТЕТЕ и инвестирайте!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мнооого лицемерие.Ама много!
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да се помни: Шефството ни българско, и евро, и балканско"--- Шефството ни ще се запомни: Ни българско (защитаваме чужди интереси), Ни евро (никой в ЕС не ни зачита), Само БАЙГАНЬОбалканско (това Банкянският герой на Алеко всеки ден демонстрира по света и у нас)
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и шайка танцуват със саби над трупът на майка България .
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да стане левът наш балкански - евро." - Добри Чинтулов.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Председателството е рутинна процедура, нищо повече. Няма провалено председателство, всичко е рутинни процедури и хрантутене и глезене на Меките китки от Брюксел. Дебелия и ужасяващо *** чичка, надува вувузелата, колко сме важни и необходими на ЕС. А истината е, че никой не ни бръсне за 5 стинки. Особено тлъстака, но го търпят, не създава проблеми като Орбан. Фалш, лицемерие, лакомия, пари на вятъра от бедния Български народ. След 6 месеца е Австрия. В пъти ще е по-скромно и стилно.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой евро бюрократ няма ли да иска да види ромска сват ба във Факултето ще е много колоритно само да приготвят хапартамент като сватбен подарък.
31
0
 
13
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Какво се хвалим с европредседателството. Ние сме само едни домакини и нищо не зависи от нас. Ние само осигуряваме зали за заседания,хотели за спане и ресторснти за ядене,т.е. всичко свързано с организацията на срещите.
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕС е проект на глобалистите с Хилари,а Тръмп се опитва да се бори с тях.А ние станахме турска провинция,благодарение на ГЕРБ.
29
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България изчезва а ГЕРБ пируват с европредателството.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се пречкайте много в центъра на София и летището да не притеснявате началниците.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българско еврошефство с приоритет западни Балкани,миграция и кво ли не само без България и българите. Ние се явяваме като обслужващ персонал и ще платим сметката за софрите и другите неща свързани с евро председателството.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селата изхранваха градовете но ГЕРБ и СДС ги ликвидираха за 28 г. и сега храната е внос от Турция или ГМО.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Не е важно какво стойност получаваш, а какво можеш да си купиш .
24
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При социализма и Тодор Живков пенсионерита мизерстваха с 14 лева пенсия а при ЕС и демокрацията меткат пачки с хилядарки през балконите.
23
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Еврошество, може би последно,еврошеФството на ГЕРБ потребно,еврошеФовете да прегърнат,да се хвалят наште некадърни.Милиони в сметките да скрият,до небето да вдигнат олелия,колко сме добре.
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЕС България винаги ще си остане мизерна страна от третия свят. България може да има бъдеще само с Русия и в Евразийския икономически съюз. Смяната на ГЕРБ с БСП няма да промени нищо, БСП са същите марионетки на Вашингтон както и ГЕРБ и останалите, дори Атака да е на власт нищо не може да промени, една грешна стъпка срещу Вашингтон и ще текат мозъци по жълтите павета, ще има майдани и снайперисти както в Украйна и по-зле ще стане може да стане, сега поне българите могат да слугуват на Запад.