Румен Радев – по-различният президент, оцени го Герджиков

Дисциплиниран, отговорен човек, един добър избор...
52
Румен Радев – по-различният президент, оцени го Герджиков
Снимка: Булфото, архив

Година след като стъпи на "Дондуков" 2 Румен Радев се радва на доста голямо доверие, а според ексшефът на парламента Огнян Герджиков това е логично.

"Румен Радев е по-различен президент от всички, които сме имали до момента. Най-малкото, защото е бивш военен, което му личи. Това има своите плюсове. Той е един дисциплиниран и отговорен човек и смятам, че той е един добър избор за президент", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

Припомняме, че преди година проф. Герджиков беше назначен за служебен премиер в първите дни от мандата на президента Радев.

"Ако бяхме президентска република, вероятно това, което казва той, щеше и да го прави. Но той няма тези лостове. Затова Румен Радев непрекъснато бие камбаната там, където вижда, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат", посочи Герджиков.

Според него ветото на президента върху антикорупциония закон е било правилно, защото в него има неща, които не гарантират в достатъчна степен това, за което е направен законът.

"Наистина има известна опасност да се използва като бухалка", добави проф. Герджиков.

Той коментира и протестите срещу изграждането на втория лифт в Банско.

"Споделям това, което доста хора афишират, че има "зелен рекет" и той е подхранван отвън, от държави, които имат развит туризъм. А България има прекрасни условия за туризъм, не само летен, но и зимен туризъм. И ние се самоспънахме в развитието на зимните курорти. Витоша е едно огромно богатство за София", каза още Огнян Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ттт
1
27
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
румен радев - резидента на решетников