Заплатите на полицаите растат, на чантаджиите – също! С колко?

Проект на наредба за парите е качен на сайта на министерството
22 яну 2018 09:15,
233
Заплатите на полицаите растат, на чантаджиите – също! С колко?
Снимка: архив, Булфото

Заплатите в МВР ще се увеличат спешно от 1 март. Ръководството на министерството направи остър завой и след като допреди седмица твърдеше, че служителите му нямат нужда от повече пари, сега бърза да "повиши мотивацията им за по-високи резултати".

Проект на наредба, с която се променят основните възнаграждения в системата, бе публикуван на сайта на ведомството само няколко дни след като премиерът Бойко Борисов обеща да се отпуснат допълнително 100 млн. лв. за заплати. В МВР са пресметнали, че са им нужни 97 млн. лева.

Заради бързането срокът за обществено обсъждане на наредбата е съкратен наполовина - на 14 дни, пише "Сега". По закон той е 30 дни, а намаляването е позволено в изключителни случаи, като трябва да се посочат аргументи. Мотивите на МВР са увеличението да влезе в сила от 1 март, защото е много необходимо.

Още по темата

Основните заплати ще се увеличат с около 80 лв. Така най-ниското възнаграждение за полицейска длъжност ще стане 798 лв. Толкова ще е заплатата на полицай със средно образование. Същото ще е възнаграждението и на пожарникарите със средно образование, както и на катаджиите от най-ниските нива.

Кварталните полицаи, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лв. Инспекторите с една степен по-горе в йерархията ще се подписват срещу 1044 лв. Тези длъжности се заемат основно в районните управления, т.е. голяма част от работещите там са инспектори между четвърта и шеста степен. Началниците в районните управления ще взимат 1259 лв.

Директорите на областните поделения на МВР ще са с основна заплата от 1545 лв. до 1623 лв. Малко по-добре платен ще е шефът на СДВР - 1695 лв. Началниците на граничните управления ще получават минимум 1454 лв.

Т. нар. чантаджии от администрацията на МВР също ще се възползват от увеличението. Основната заплата на главен юрисконсулт ще стигне до 943 лв. Главният счетоводител ще взима 889 лв. Заместникът му ще получава с 20 лв. по-малко.

943 лв. ще е основната заплата на главен експерт в администрацията, а експертите ще получават по 915 лв. Преводачите и психолозите ще получават по 861 лв. Толкова е заплатата и на програмистите и системните администратори.

Всички държавни служители в системата вземат и допълнително възнаграждение на всеки три месеца.

НАЧАЛНИЦИ

Увеличението ще засегне и висшето ръководство на МВР. По-големи заплати вече ще взимат както главният секретар, така и заместникът му. Те ще получават съответно по 2247 лв. и 2029 лв. вместо досегашните 2166 лв. и 1948 лв.

Увеличение ще има и за членовете на политическия кабинет на министъра - парламентарен секретар (1886 лв.), съветници (1839 лв.), експерт в кабинета на министъра (1697 лв.) и главен експерт в политическия кабинет (1325 лв.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я...пак ли??ами който не е доволен да напуска мвр що трябва само техните заплати ами на военните? Утре и други ще искат е ква е тая държава.Верно е че полицая трябва да е с добра заплата..но трябва да се съобразяваме с доходите на държавата.
195
3
 
17
 
! Отговори
РЕДОВИ преди 6 години
Създаване на синдикат на сежантите!Нека всички сержанти напуснат сегашните казионни синдикати!Ние стачкуваме ,ние сме на улицата,по нас стрелят ,ние сме в пожарите и т.н.А кой се облажва,познайте?От ИНСПЕКТОР НА ГОРЕ....Най -високата сержантска длъжност , 828 лв.Най-ниската офицерска ,лв1026.Ще получим отговор ,да си учил.Поне 40 процента от сержантите са висшисти,но нямат шанс.Всички знаем ,че всеки конкурс е предрешен.Конкурса се прави за определен човек и т. н.......
194
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 187 трима офицери на 7 - 8 сержанта или по новото трима инспектори Дю - дю на трима полицаи. И ква работа вършат - износват стола дето седят, че и със заплата. Колко длъжности има такива в МВР и затова все не им стига бюджета.
193
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата работа в МВР се върши от около10%.Точно от такива на снимката,независимо дали са дебели или еди какви си.Като изключим оня с със сребърните пагони.Вижте само възраста му а вече сериозно е наддал на килограми.Въру тия 10 % заплати взимат всичките останали.Всичко останало са чантаджии.Осталите 90% натискат полицаите да не отчитат нарушения за да може да са си добре в канцелариите.Това е самата истина за съжаление.....
192
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами стани пицар, но много работа се изисква, а Вие нищо не можете да правите.
191
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОПОРНАТА ТОЧКА- НАШИ ХОРА СЕ ИЗТЪРКА МНОГО ОТДАВНА- ЗАПЛАТИТЕ НЕ СА ПИПАНИ ОКОЛО 8/10 Г, НА СТЕНАТА НА МВР ИМА ОБЯВЕНИ ОКОЛО 100 ПОЗИЦИИ С МИНИМАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ- С ДРУГИ ДУМИ ВСИЧКО ЩО МЪРДА ЕДИНСТВЕНОТО СИГУРНО НЕЩО Е БЕЗПЛАТНОТО ПОГРЕБЕНИЕ И СЪБИРАНИТЕ ПОДАЯНИЯ ЗА СИРАЦИТЕ.
190
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корумпирана система, за блага работа се приемат само наши хора,няма зор, няма частник да ти търси ефективност и резултати, не плащаш осигуровки,рано се пенсионираш запазен и пак тънка работа си намираш.Между впрочем обявените за плати са основни май...
189
15
 
5
 
! Отговори
Живко преди 6 години
Много пари ли?! Един пицар взема 1500 лв...
188
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом толкова завиждате на огромното заплащане,започнете работа в полицията вие или вашите близки! Места има доста свободни, но на първия труп от катастрофа,убийство или самоубийство ще напълните гащите.Всичките сте много смели и задружни тука ,а като стане нещо на улицата се обръщате на една страна или бягате като мишки!
187
8
 
6
 
! Отговори
Хейтър преди 6 години
Аз съм *** и с много ниско самочуствие.Нямам приятели и не излизам много, но за това много обичам да мразя и обиждам в форумите.Така се чуствам малко по значим и важен!!!Тук се чуствам най добре
186
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожарникар, началник екип, началник група, началник отдел, началник сектор, заместник началник, началник - познайте кой върши работата в цялата тази палячовщина?
185
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Нали увеличението г-н Борисов,трябваше да бъде за постигнати високи резултати-"събрани пари от контрабанди и др.",къде сте господа "Патриоти" Карачачановци,Сидеровци,Симеоновци и съпартийци Ви,нали обещахме 500 лева минимална пенсия на хората.Защо само на МВР,с какво повече са заслужили.Значи има пари в държавата трябва само нечие желание и благоволение или Вие страх господа управляващи,да не стане народа "много заможен".
184
19
 
20
 
! Отговори
Пенсионер1949 преди 6 години
Чета ви коментарите и не мога да повярвам на очите си!Толкова злобни и завистливи ли сте станали бе хора?Това ли е най големия проблем на държавата 80 ,90 лева повече за полицаите?Една чистачка в съда и летището взимат над 1000 лева .Повечето сте а социални, не реализирани в личен и професионален план и много по долни от полицаите!
183
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тест за лоялност за всички служители в МВР! И тогава ще се наложи да назначават, десетки хиляди нови служители!Длъжност Началник група,напълно безмислена.Група от десет полицаи се ръководи от двама инспетори и един началник група.Та тези тримата нито дъжд ги вали нито студ,на топло в кацеларийките,и контеолират останалите десет!Обществото трябва да знае за какво плаща.Всички на улицата и тогава ще има резултати.....
182
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Застанете пред едно районно полицейско управление и ще видите истината!Сутрин влизат най .малко 100 служители ,а на улицата излизат не по-вече от 6 максимум да патрулират.Така е в цяла България.Канцелариите са пълни с чантаджии с пагони.Не говоря за цивилните служители,те са натоварени с работа!Всички ръководни места са заети или от бивши ,,даскали'' или други неспособни вишисти но верни на ПАРТИЯТА.Умишлено на ръководни места се назначават *** за да могат да изпълняват поръчки.
181
6
 
12
 
! Отговори
ЛРТП преди 6 години
За заплатите на ЛРТП, не се начислява нищо, плащат си 100% всички осигуровки. Един систев оператор и деловодител, току-що постъпил ще получи 559 лв. Четете внимателно какво пише в предложението има долна и горна граница. С тази долна граница млад човек навършил 20 години няма да започне работа, за да получава по-малко заплата. Стига спекулации от хора, които не познават системата и работата. За някой хора и разследващите полицаи и разузнавачите са чантаджии!
180
8
 
10
 
! Отговори
Чантаджии преди 6 години
Първо тези "чантаджии" не са държавни служители, а са служители по трудовоправоотношение, а тези с големите заплати, дето ги видяха наброявам най-много 100 човека в цялото министурство. Тези "чантадии" обикновено са хора по гишетата и зад тях. ако някой смята, има излишък от хора на гишета и зад тях, да дойде да върши тяхната работа. Един ново назначен няма да започне с такава заплата, а ще започни с минимума който е под 600лв.
179
21
 
21
 
! Отговори
истина е преди 6 години
В МВР НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА СИ Е ЗАСЛУЖИЛ ЗАПЛАТАТА !!
178
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е,че на чантаджиите растат,другите кучета ги яли.
177
8
 
30
 
! Отговори
Путев преди 6 години
мале какви левенти, какви спортни осанки, какъв устрем е кодиран в снимката на статията!