Борисов се срещна с турския посланик: Диалог ЕС-Турция!

Анкара се надява на успешно българско еврошефство за Европа
26
Борисов се срещна с турския посланик: Диалог ЕС-Турция!
Снимка: Правителствена пресслужба

Диалогът между държавите-членки на ЕС и Турция трябва да бъде нормализиран в контекста на разбирателство и разумни решения. В това са били единодушни премиерът Бойко Борисов и посланикът на Турция Хасан Улусой, които са разговаряли в Министерския съвет.

Още по темата

По време на разговора Улусой е поздравил българския премиер с поемането на ротационното председателство на Съвета на ЕС и е изразил очакване, че това ще бъде успешен период не само за страната ни, но и за цяла Европа, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили и подготовката и организацията на предстоящата среща между ръководителите на водещите европейски институции и Турция.

На срещата е било дискутирано и продължаващото сътрудничество и партньорство между България и Турция в областта на културата.

Възстановяването на духовни сгради на територията на двете страни беше заявено още при срещата на премиера Борисов с турския президент Реджеп Тайип Ердоган на 7 януари в Истанбул, когато двамата откриха реставрирания български храм "Свети Стефан".

Българският премиер и посланикът на Турция са обобщили, че България и Турция ще продължат да поддържат активно двустранно сътрудничество, защото освен непосредствен наш съсед, турската държава е и важен партньор в областта на миграцията, борбата с тероризма, земеделието и енергетиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дойче и Веле много попържате бе?! Къде отиде добрия, соро соиден и толерастен тон?
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тези карабинерии ли не е в народното събрание да се защити срещу вота, но на другите избори путриотите няма да са толкова много да го подпират а и магарешки ще е зрител само затова се скъсайте от кражби и далаверки
20
6
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Кърджали бивш Вишеград, вече е харизан, сега вероятно Разград и североизтока, на предателите децата им да умрът
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гълъбчето на мира, Сикаджийчето така се е нагъзурчил на фесляците, че е много гнусно и противно!
18
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука не се спря. Ега ти "българския" премиер!?На тоя явно Турция му е в кръвта и нищо друго не го интересува...Ега ти партията за "Европейско развитие"...
17
2
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Виж сега,това което е видял твоя човек по испанската телевизия със сигурност не е точно така,вероятно объркан в превода.Не вярвам нашия да е изперкал чак толкова,че да иска да се "съединим" с Турция.Вероятно е имал пред вид да обединим усилията си за да и помогнем да влезе в ЕС.Не го защитавам,но не вярвам в тази конспирация.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такъв застъпник на *** не съм виждал....., кат ей тоя См.шко
15
6
 
16
 
! Отговори
PD преди 6 години
Българската външна политика, се движи от САЩ, основно. За това се налага да го играем помирител между ЕС и Турция. От друга страна, ЕС също ни диктува разни позиций. Хубавото на този театър е, че играем ролята на добър съсед, а истинските решения, ще ги вземат други. За нас остава ни лук ял, ни лук мирисал. А Боко е точния човек, за този филм.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турци, руснаци, американци... няма празно на всички даваме!
13
11
 
21
 
! Отговори
хх преди 6 години
Бойко е новия предател и еничарин .Постоянно ходатайства на Ердоган.Типичен васал..
12
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напъва се да лобира за Турция,а от Брюксел казват,че Турция скоро няма да влезе в ЕС и се съмняват дали изобщо ще влезе.Лобира за западните балкани,а от Брюксел казват,че западните балкани скоро няма да влязат в ЕС,защото не са готови.Така че,нашия прави безмислени упражнения с цел ПР,западняците се подсмихват и го потупват по рамото,зер-прави си упражненията,не ни пречиш,а иначе ни е ясно,че борбата с корупцията в страната ти е кауза пердута.
11
5
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Във фейсбукаа едни наш емигрант В Испания е снимал и качил текущ надпис на екрена на телевизора си, по време на новините им. Превел го е на български:"Меркел отказа на България идеята, да се съедини /обедини/ с Турция, за да я приемат в ЕС."Ако не е фалшива новина, Бойко е за разстрел, за национално предателство....
10
2
 
18
 
! Отговори
Печални факти преди 6 години
Ами то,такава държава България ,вече няма. Всичко е отдадено на концесии,земята разпродадена,природните ни богатства също. Вече сме само една чужда територия,подвластна на чужди интереси. Сбогом Родино!
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо много често нашия започна да се среща ту с Ердоган,ту с посланика,а после се чудим защо е подписал за третия пол.
8
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Dobre 4e boiko se misli sa velik vojd taka i jivkov se mislische evala na turzite. A koi oravi evala na bg nikoi bravo na garzite ne si davat dupetata na turzite nama deistvaschti djamii merkel im dava miliardi koito nikoga garzia nama da varne obratno pive4e ot 390 mimiarda nai niska pensia 500 eur bes da sa rabotili 43 g gerb milionerite mutrite mutresite im jivejat. Vartat dalaveri korupziata e ujasna befnosta v bg ujasna 28 g edni i saschti laji
7
4
 
17
 
! Отговори
Бартер преди 6 години
става въпрос за джамии като първенци сме Аман вече от джамии Турция възсатовила църква щото толкова си има ние да възстановямаме хиляди джамии
6
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ЕйййййМного си ограничен... - нали само по тоя начин ще ги принудим да спазват правилата... - и няма да представляват опастност за нас...
5
8
 
24
 
! Отговори
Престъпника от Банкя преди 6 години
Бойко - турското ***!!Заради контрабандния си бизнес с Ердоган е готов да продаде България!
4
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Емисар и посланик на мира... - достоен за Нобелова награда за мир...
3
5
 
18
 
! Отговори
Еййййй преди 6 години
Абе ей, въобще не ни интересува дали Турция иска да влиза в ЕС или не иска! Ти си гледай държавата бе, гледай си народа бе, затова си избран! Голям посредник стана-няма що! И вместо нещо положително за България да направиш-презира ни цял свят за корупцията и неморалността! А на всичкото отгоре -сега и гнусната конвенция искаш да ни наложиш! Ти съгласен ли си твоя внук за зет мъж да доведе в къщи, а? Съгласен ли си твоя внук в женски дрехи да го обличаш и да го гримираш, а?