Дебатите по вота: Що е то корупция и само у нас ли е?

БСП и ГЕРБ с обвинения за борбата с уродливото явление
Обновена: 23 яну 2018 15:29 | 23 яну 2018 15:07, Камелия Цветанова
40

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ белязаха вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".

"Правителството изхаби повече енергия да се чуди що е то корупция, отколкото да й се противопоставя", скочи пръв червеният Крум Зарков.

Още по темата

Според правосъдния министър Цецка Цачева обаче това твърдение било дълбоко невярно.

Зарков пък отсече, че внесеният вот не е демонстрация на самоволна опозиционност, нито пък враждебен акт или търсене на евтина реклама, а на реална и сурова необходимост, продиктувана най-вече от собствените действия и бездействия на правителството по една много чувствителна за обществото ни тема.

"Когато едно правителство, което и да е то, не може да се справи, тогава корупцията властва, корупционният тумор разяжда нашето общество, виждат го в чужбина, виждат го и хората тук, срастването на власт и корупция е основният проблем", продължи с критиките Зарков.

Цецка Цачева пък му отговори, като се позова на последното социологическо изследване на "Евробарометър", което сочи, че гражданите на много други европейски държави също се оплакват, че в страните им се шири корупция.

"Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза", обвини от своя страна тя.

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с корупцията, а като аргумент за това Цачева посочи гласувания нов антикорупционен закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Бш преди 6 години
Млъкни бе треполовата ни майка на нацията. ОСТАВКА Не ни трябват третополови политици
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадат като за световно и като за последно. Елементарно нагли. Копат дъното - омаловажават и принизяват случващото се, дребни престъпни душици, и не им пука, че унищожават физически и морално цял народ, с хилядолетна история.Бог забавя, но не забравя!
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Цецка и такова правосъдие .... у историята ке влезем бре
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цачева казала че и в други страни имало корупция! Това какво означава? Да се премирим? Да свикнем че понеже и на други места има, и тук ще е така! Значи ако слагаш рога на жена си, можеш да и кажеш да не се притеснява, че съседа и той ги слага на неговата жена! Това го казва една пълна некадърница, която е там защото не успяха да я пробутат за президент, и сега и дадоха точно този пост, защото е удобна и на конци! Отвращаващо е точно те да казват че се борели против корупцията! Те са корупцията!
30
4
 
5
 
! Отговори
Цветко Цветков преди 6 години
Докато Борисов разговаря с Макаров, Путин е на тайна среща с Румен Радев в президентството. Договарят анексирането на Челопечене от зелени човечета. Подли руснаци и рубладжии.
29
4
 
7
 
! Отговори
член 1 преди 6 години
ГЕРБ са смели и честни. Откакто са на власт в България няма корупция. Борисов е флагман на борбата с корупцията. ТОЙ е знаме за западните Балкани. В момента договаря влизането на Русия в ЕС. дО 2-3 години ще ликвидира корупцията в Европа. Мамицата ще и разкатае!
28
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Обясни ми каква е разликата между Радев и БСП, защото такава няма. Лобиране за президентска република е лобиране за зелени човечета в България.
27
0
 
11
 
! Отговори
Ж. Желатинов преди 6 години
Гробарите се мъчат да надминат бесипету по наглост и корупция. Вярно че станишоглу беше вдигнал високо летвата на тези показатели, но тиквените членове дават всичко от себе си и през третия мандат ще застигнат и надминат тройната ламя.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сте за *** !
25
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-малко право да съди другите за корупция има БСП - флагманът на корупцията в България. Достатъчно е да споменем АЕЦ Белене и Южен поток, други примери не ни трябват. Похарчени 8 милиарда лева за нищо.
24
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само когато излезем на улицата и ги изметем ще се кротнат, вижте Румъния,Гърция, Герб се страхуват, те са крадлив колос на глинени крака. Бсп и другите също не стават. Президентска република и само експерти с конкурси и знания в управлението.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвор за Герб и техните патриотични пионки.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яловото Ленче си изгуби граматиката, след представените доказателства за явни връзки с фирми източвали КТБ.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои се опитват да се измъкнат от казана но други ги дърпат ли дърпат обратно ! - това се случва в момента.Жалко и трагично !!!
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се зарече да приключи с корупцията до три години. :))Вярвате ли му?
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност, Цачева лично каза, че българите са овце... Има го този аудиовидео запис на една от сбирките им!
18
1
 
29
 
! Отговори
Боже опази ни преди 6 години
След това " блестящо " изказване и то на министър на правосъдието, следва заключението, че корупцията не само не е престъпление за Герб, но и норма и нормално явление. Мисля, че изводите са ясни за мислещите данъкоплатци....
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Властта каза, че краката на Вожда миришат най-добре и нашата корупция е най-европейска! А прокуратурата спи и дебелее!
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър на правосъдието?!! Смях!
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглостта на ГЕРБ и Цецка!Хората не е избраха за Президент, на следващите избори дори с преференция я избутаха надолу в листата и не я избраха за депутат дори. Въпреки тези две шумни плесници от самите поддръжници на ГЕРБ, вездесъщият Бойко е направи Министър! И сега този Министър на правосъдието ни убеждава, че виждате ли корупцията било нещо съвсем нормално като явление.