Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова

Думите му предизвикаха гневни реакции сред опозицията
Обновена: 23 яну 2018 17:10 | 23 яну 2018 17:02, Камелия Цветанова
118
Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова
Колаж: Dnes.bg

"Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер". Това обвинение отправи вицето на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от левицата за провал в борбата с корупцията.

Очаквано думите му предизвикаха гневни реакции сред депутатите от опозицията.

Червеният Антон Кутев се възмути от думите на Симеонов, защото били обидни.

Йордан Цонев от ДПС отсече: "Ще използвам неговия тон, това недоразумение не може да си позволява такива определения за партия, която има принос към нашето членство в НАТО, в ЕС!".

Корнелия Нинова също взе думата, но уточни, че това не е заради нея, а за да защити съпартийката си Елена Йончева.

"Недопустим език и груби обиди, не към мен лично, но както има и една приказка: "Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, какво изобщо да се обиждаш“. Симеонов потвърди това, което казах - когато някой посочи корупцията, върху него се изсипва цялата система на манипулации, на груби думи, на цинизъм", отсече тя.

Още по темата

Симеонов пък обвини социалистите, че това, което правят, е унизително, защото вотът на недоверие е много силен парламентарен механизъм и трябва да се използва смислено.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП", скочи той.

Симеонов взе думата, за да защити всеки похарчен лев за изграждането на оградата на границата ни с Турция заради обвиненията, че и там потъват пари. Той определи всички упреци като "нелепа пропагандна кампания".

Вицето отсече, че соцдепутатката Елена Йончева говори лъжи, като твърди, че оградата падала от само себе си и зейвали огромни дупки, през които мигрантите минавали свободно.

Червената депутатка пък разгневи и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като отново спомена "Хасковогейт" като модел на управление на държавата.

"Явно ГЕРБ имат чувство за хумор и така в закачки и шеги корупцията се превърна в норма и неизбежност, днес вече има цели общини, където политици чрез роднини източват милиони, модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения, където законът не важи за този, който е приближен на кмет, полицай, липсата на конкуренция отнема всеки бизнес, отнема правото на бъдеще на всяко поколение, но превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, на Борисов, в територия без перспектива за българите, няма да мине", зарече се Йончева.

Делян Добрев в отговор я засипа с въпроси дали е съдружник в офшорка, дали е получила 700 хиляди лева от дружества, включително с държавно участие, когато живееше с експремиера Сергей Станишев.

Тя отрече всички обвинения на депутата от ГЕРБ и го призова, ако има информация за нещо нередно около нея, да подаде сигнал в съответните органи.

А иначе дебатът по вота за недоверие мина без премиера Бойко Борисов, въпреки многократните настоявания на социалистите да бъде повикан. Обяснението беше – премиерът провежда важни международни срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия *** няма ли да престанат. Само се карат и топят един друг, личните проблеми да си ги оправят в свободното си време. Няма ли някой да седне и да свърши работата за която НИЕ им плащаме ????
76
3
 
2
 
! Отговори
ариФметниката преди 6 години
1 +1 = 2 един пол плюс един пол- два пола1 + 2 = 3 един плюс два пак два полаот къде трети пол, не е ли редно да е пол и половина + пол и половина да стане трети пол
75
2
 
9
 
! Отговори
пол номер три преди 6 години
Нинова да вади и туря декюментите за куропциятъ и да ги ритат тиквите една подир една кам зандана на третия пол
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да не слагаме на един кантар Жана Дарк и един от тримата култови герои на Доньо Донев.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анита Мейзер преди 6 години
Ко са смеити ве?С Корната в Сливенския ше ги праим сами да си говорат.Тя е огън жена.
72
3
 
19
 
! Отговори
Авицена преди 6 години
Тоя дето открива кене.и ли?
71
0
 
13
 
! Отговори
Авицена преди 6 години
Тоя дето открива *** ли?
70
6
 
26
 
! Отговори
111 преди 6 години
Жалко, че в България не се извърши лустрация. Хора като комунистите Б. Борисов, Ц. Цачева, Ц. Цветанов, М. Стоянова и много други знайни и незнайни другари нямаше да тровят политическия ни живот. Няма нещо по долно от пребоядисан комунист. Той мрази и чужди и свои, защото е издигнал себе си на пиедестал и се държи нагло и просташки с всички , тъй като той не е в състояние да мисли.
69
21
 
17
 
! Отговори
Визионер преди 6 години
Не знам как изглежда един истински политик , но като гледам и слушам другарката Нинова, мога да я сравня само с ниско интелигентха силиконка. Днес доказа,че дори силиконка може да употреби по-смислени изречения. Всичко казано от нея беше като в добре познатите ни комунистически лозунги .Кофти,оставихме назад заветите на Ленин,другарко Нинова!
68
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Vinitu 67Наистина народа се събуди и изрита от власта бандитите от БКП-БСП .
67
1
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До изнервенКръгла маса на помирението. Може би на спасението.
66
1
 
3
 
! Отговори
Правопис преди 6 години
До АнонименЪ и А са различни букви и звуци, ако не знаеш...
65
2
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
До Vinitu. Добре де, а кои да дойдат? Ама бъди сериозен и отговорен - тази и тази партия, тази и тази личност. А просто с поредния изтъркан и глу.пав лозунг.
64
14
 
14
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Тошко, тошко, Борисов не е страхливец, а разумен човек, който не иска да слуша глу.постите на бесепарите. Изтърканите постелки от вестниците и смешните данни от социологически проучвания не могат да бъдат сериозен аргумент за този вот, а са подигравка, и правилно премиерът не иска да участва в този жалък пасквил.
63
7
 
16
 
! Отговори
Vinitu преди 6 години
Не могат вече бандити да ни управляват .Народе робски събуди се ........
62
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zgХа ха ха, имала била политически нюх.Никакъв нюх няма тази. Когато не изпълнява команди, тя действа като обикновена селска хитруша, затова се обяви срещу тази конвенция в момента - вижда как кипи негодуванието на българите.Но ние помним телевизионните репортажи за посещенията на представители на гей-клубовете на "Позитано"20.
61
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един пат с тоя да сам сагласен направо я опана
60
4
 
13
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Това ВеЦе като заговори се размирисва като от тоалетна. А думите му не се разбират, на какъв език ми плещи...
59
17
 
18
 
! Отговори
game1 преди 6 години
Браво Валерка - президент!!!Сложия я на масата мръсната комундела, дето не признава жертвите от комунизма!!!Другите дето плюят - пенсионери или с пенсионерски мозък!!
58
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина Нинова унищожава БСП със своята злоба към всички , които не са съгласни с нейните комични теории. Тя беше от СДС , а сега първа БСП-арка . Това някак си прилича на Анита Мейзър .