Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова

Думите му предизвикаха гневни реакции сред опозицията
Обновена: 23 яну 2018 17:10 | 23 яну 2018 17:02, Камелия Цветанова
118
Не Мей, Мейзер.... Вицето Симеонов vs. Корнелия Нинова
Колаж: Dnes.bg

"Вместо в една българска Тереза Мей, Вие се превръщате в една политическа Анита Мейзер". Това обвинение отправи вицето на премиера Бойко Борисов Валери Симеонов по време на дебатите по вота на недоверие, внесен от левицата за провал в борбата с корупцията.

Очаквано думите му предизвикаха гневни реакции сред депутатите от опозицията.

Червеният Антон Кутев се възмути от думите на Симеонов, защото били обидни.

Йордан Цонев от ДПС отсече: "Ще използвам неговия тон, това недоразумение не може да си позволява такива определения за партия, която има принос към нашето членство в НАТО, в ЕС!".

Корнелия Нинова също взе думата, но уточни, че това не е заради нея, а за да защити съпартийката си Елена Йончева.

"Недопустим език и груби обиди, не към мен лично, но както има и една приказка: "Не трябва да се обиждаш, когато говори умен човек, а когато говори глупав, какво изобщо да се обиждаш“. Симеонов потвърди това, което казах - когато някой посочи корупцията, върху него се изсипва цялата система на манипулации, на груби думи, на цинизъм", отсече тя.

Още по темата

Симеонов пък обвини социалистите, че това, което правят, е унизително, защото вотът на недоверие е много силен парламентарен механизъм и трябва да се използва смислено.

"Това, което извършвате в момента, е поредната свинска опашка, с която унищожавате всичко здраво в БСП", скочи той.

Симеонов взе думата, за да защити всеки похарчен лев за изграждането на оградата на границата ни с Турция заради обвиненията, че и там потъват пари. Той определи всички упреци като "нелепа пропагандна кампания".

Вицето отсече, че соцдепутатката Елена Йончева говори лъжи, като твърди, че оградата падала от само себе си и зейвали огромни дупки, през които мигрантите минавали свободно.

Червената депутатка пък разгневи и депутата от ГЕРБ Делян Добрев, като отново спомена "Хасковогейт" като модел на управление на държавата.

"Явно ГЕРБ имат чувство за хумор и така в закачки и шеги корупцията се превърна в норма и неизбежност, днес вече има цели общини, където политици чрез роднини източват милиони, модел на управление, който превръща областните градове във феодални владения, където законът не важи за този, който е приближен на кмет, полицай, липсата на конкуренция отнема всеки бизнес, отнема правото на бъдеще на всяко поколение, но превръщането на България в корумпирано владение на ГЕРБ, на Борисов, в територия без перспектива за българите, няма да мине", зарече се Йончева.

Делян Добрев в отговор я засипа с въпроси дали е съдружник в офшорка, дали е получила 700 хиляди лева от дружества, включително с държавно участие, когато живееше с експремиера Сергей Станишев.

Тя отрече всички обвинения на депутата от ГЕРБ и го призова, ако има информация за нещо нередно около нея, да подаде сигнал в съответните органи.

А иначе дебатът по вота за недоверие мина без премиера Бойко Борисов, въпреки многократните настоявания на социалистите да бъде повикан. Обяснението беше – премиерът провежда важни международни срещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след трето отделение триполови мое да се видът и в тринаисти калс и трети курс както и в икономическия-специялност куропциъ
96
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това изказване този мишок заслужава да му вържеш два шамара, да му кръстосаш цифките! Ние не сме длъжни да слушаме простотиите на всички политически изтърсаци! Вън, **** ти!
95
4
 
3
 
! Отговори
Остават ли? преди 6 години
най-прогресивното което това правителство ще сътвори е че само ще си подаде оставката и ще остане да остава до следващата оставка
94
0
 
2
 
! Отговори
Корекция преди 6 години
Коментар 97 и отговор на 94, а не на 95.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95Не е задължително Русия винаги да бъде съюзник на червените. Никой не е патил повече от Русия от тази идеология!
92
7
 
8
 
! Отговори
Стига толкова! преди 6 години
Е, доказаха. Това правителство с всичките му зам.пред. и мин.пред. вече съвсем загубиха доверие. Да си отидат, защото омръзнаха. Омръзнаха селските хитрини на банкянския водач (като не може да каже две приказки, измисля си работа). България заслужава достойни управленици. Тези не стават.
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 94Преди това трябва да докарате руските зелени човечета щото иначе власт няма да видите.
90
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия Нинова е бъдещия премиер на България.Крадците и унищожителите на България от всички партии в затворите-Меглена Кунева,Д-р Петър Москов,Дора Янкова-крадливата смолянска кметица от БСП, масонът-олигарх-свинар Гергов и много други.
89
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корнелия Мейзер още ли не е окошарена за мъжеубийство? Не спазва истамбулската конвенция за ненасилие върху останалите полове по инструкция от свети Решетников и това е.
88
1
 
6
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Интересно нещо са коментарите под dnes.bg, а и не само там.Съдейки по мненията (а и оценките за други коментари), ще кажеш, че БСП е една доста харесвана партия.А като дойдат избори, друго излиза.Интересно...
87
12
 
13
 
! Отговори
Да преди 6 години
Той беше точен и остроумен, а тя го обиди махленски.Нинова наистина отблъсква симпатизантите на БСП. С врявата, която постоянно вдига, дразни повечето хора, защото народа не можеш да го измамиш, той усеща неискреността. Като прибавим и това, че в България бързо се научава всичко за всички, чудя се на тези, които я сложиха начело на БСП. Народът не обича пребоядисващите се и настръхва срещу тези, които са се облажили наготово от труда му.
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не биваше така да става,народа, държавата - сичко беше на комунистите!
85
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички днес говореха за откраднати милиони,друг даже каза милиард ,а ние стоим и гледаме и пишем с двете ръце на клавиатурата и кервана си върви и тия си крадът милиони и милиарди а вие си гледайте и си пишете и те така.
84
7
 
15
 
! Отговори
марш! преди 6 години
Тази третополовата дето се прави че е забравила за Техноимпекс, за Булгартабак и т.н.нама ли кой да и каже: Ама ЕЙ!
83
7
 
19
 
! Отговори
фарс преди 6 години
Комунист да се загрижи за народа - това е чудо невиждано.Комунистите приказват глупости за да опорочат парламентарната система.
82
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП корупцията - най-доброто управление!Ще се олапаме и оакаме ако комунисти вземат властта...
81
12
 
9
 
! Отговори
1836 преди 6 години
Грубиани като валери Симеонов са анархронизъм дори за незоразумението, наремено народно събрание.
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корниии питай ги има ли от Суджуците още
79
0
 
10
 
! Отговори
до Дон Дон преди 6 години
Имаш в предвид комунистите от Герб ли бе човек
78
7
 
15
 
! Отговори
ДонДон преди 6 години
Toчно комунистите да обвиняват някого за корупция! Тия дето са я измислили.Това е "крадеца вика дръжте крадеца"