Нинова видя вина в отсъствието на Борисов на дебатите по вота

Всеки е срещал в живота си корупцията, заяви соцлидерката
Обновена: 23 яну 2018 14:55 | 23 яну 2018 14:15, Камелия Цветанова
118
Нинова видя вина в отсъствието на Борисов на дебатите по вота
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С недоволство заради отсъствието на премиера Бойко Борисов започнаха дебатите по внесения от БСП вот на недоверие.

"Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция", обвини червената шефка Корнелия Нинова.

Още по темата

"Вотът приключи преди да е започнал", отсече тя.

Веднага след откриването на заседанието, след като се оказа, че премиерът не в залата, а само част от министрите му заеха местата си, соцдепутатът Драгомир Стойнев настоя депутатите да изчакат и Борисов да дойде, преди да започнат работата си.

Шефката на НС Цвета Караянчева обясни, че ще бъде предадено на Борисов искането на левицата да дойде в парламента.

След това пък Антон Кутев от БСП настоя тя да даде почивка, докато Борисов дойде, защото все пак става въпрос за вот на недоверие спрямо неговия кабинет.

Нинова пък използва това, че дебатът се предава пряко по националната телевизия и БНР, и се обърна директно към хората.

"Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, "Воля", ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията", заяви Нинова.

Тя посочи, че вотът на недоверие е за хората, за да имат смелост, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от тях.

"Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили, на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка", каза лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
17
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Абе,Нинова,какво значение има за теб и партийката ти че Борисов няма да чуе твоите пледоарии ?! Не мога да се съглася,че е страхливец - по-скоро няма защо да си губи времето с вас!!! Вие от БСП сте най -корумпираните хора в България а обвинявате другите !Не си права,че всеки от нас е срещал корупцията - е,аз не съм я срещал -така,че недей лъга отново!!! Другият път измисли нещо по-умно! И на мен не ми се слушат глупостите ти !!!
43
8
 
21
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Боко, защо не отиде бе? Страх те е да не се отвори дума за суджуците ли?
42
12
 
9
 
! Отговори
Апо преди 6 години
Комунистите са два вида:1.Честни комунисти - характерно за тях е че не са особено интелигентни , на моменти откровенно елементарни ( хората на Иво Христов не 80 а 98% ) 2.Умни ( хитри ) комунисти - лишени от морал и съвест , до един с подчертани престъпни наклонности и изяви , отявлени лъжци , крадци и убийци.И двата модела са еднакво опасни и вредни !
41
10
 
22
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Борисов отдавна е доказал , че е един страхливец!
40
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквото и да си приказваме,Корнелия е единствената алтернатива в момента на този мутренско-олигархичен модел на управление,наложен от ГЕРБ.
39
3
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Здравейте горди европейци !С колко десетки милиона ще ви окрадат днес ?С много ли ?Ами така ще е, щото от работа се става гърбат, а от кражби - богат.А богатия има сила и власт голЕми в Бг !!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Племето на *** днеска има сгляда! Показват вторични полови белези, тъй като другаря Станишев ще им забранява първичните!
37
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех ти Бойчо смелчаго ненагледен къде си днес, шушумиго стара,защо отново лъжеш ти народа беденНа който ти отново късаш му хастара.Лъжи, измами, корупция, гепачкана народа му остана само да си бачкакрадеш и лъжеш ти каратисте смел при първата опасност си се пак насмел.Страхуваш се от истината тъй налиа истината както винаги болистрахуваш се за твоите Милиярдикъдето на островите някой варди.Народа беден е и не иска вече лъжище търси сметка и ще ти се стъжни!
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българино,под 36,ти не си в час.Кой да вкара Пеевски в затвора като са яка комбина с Борисов и Цацаров.Слез на земята и виж реалността,ако можеш.
35
8
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Много ме ядосват БСП и ДПС. Къде се покриха Станишев, Доган, Пеевски и Орешарски? Трябва да ги изловят и в затвора!
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Измислил си е срещичка с (представете си) руския посланик,само да не е в парламента.Ако Радев се срещаше с руския посланик какъв вой щеше да се надигне срещу него,бедна ви е фантазията,но щом е Борисов-пълно мълчание.А в парламента за много неща трябва да го питат-и за корупцията и за джендъра и за Турция и за мигрантите и за бедността и за трафикантите на стоки и хора и,и,и за какво ли не?Само леля Меркел да не му дърпа ушичките за тази среща без полза.
33
16
 
11
 
! Отговори
уеяев преди 6 години
топ 3 неудачници Орешарски Бареков Нинова Неуместно ухилени целящи да ни внушат оптимизъмп Получих киселини
32
6
 
13
 
! Отговори
Точно тия ли бе? преди 6 години
Каква "политическа" "стратегия", на "партия", която стои върху такива "фундаменти" като: махленската кавга, хамалския речник, хистеричния скандал, ромската наглост и лъжа, азиатската склонност към терор, даалийски традиции в кражби и грабежи и поганско идолопоклонничество към антихристиянски вождове...
31
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Байх... се е заключил в нужника си в Банкя и дриска като за последно от неистов страх.Този вот няма да го събори,но краят му наближава и той го усеща.
30
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова ша ни управи ша изкорени корупции и кражби и всичко ама да е на влас
29
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянският питек се е скрил в миша дупка.Корупция,трети пол,нови цени на тока за бизнеса...Абе все неща,които не са за него.А пусто парите за лентички свършват.Май вървим към трета оставчица.Този път завинаги.
28
6
 
21
 
! Отговори
МИРО: преди 6 години
Мястото ти,веч истина!Всички виждат го това!Накъде ли днес заминас твойта тиквена глава?!
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова ако е на влас нема да има грам корупция па камо ли кражби ама кои ти разбира от управление
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо е слязъл долу това нее ли конкуреция тои не трябва да е горе а вън от системата ако нее в разрез и ущърб на клиенти и да има картел и сива икономика тая е далече от истинат пее само това е
25
2
 
5
 
! Отговори
wesel преди 6 години
На процент ли си или на надник