Нинова видя вина в отсъствието на Борисов на дебатите по вота

Всеки е срещал в живота си корупцията, заяви соцлидерката
Обновена: 23 яну 2018 14:55 | 23 яну 2018 14:15, Камелия Цветанова
118
Нинова видя вина в отсъствието на Борисов на дебатите по вота
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С недоволство заради отсъствието на премиера Бойко Борисов започнаха дебатите по внесения от БСП вот на недоверие.

"Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за вина за корупция", обвини червената шефка Корнелия Нинова.

Още по темата

"Вотът приключи преди да е започнал", отсече тя.

Веднага след откриването на заседанието, след като се оказа, че премиерът не в залата, а само част от министрите му заеха местата си, соцдепутатът Драгомир Стойнев настоя депутатите да изчакат и Борисов да дойде, преди да започнат работата си.

Шефката на НС Цвета Караянчева обясни, че ще бъде предадено на Борисов искането на левицата да дойде в парламента.

След това пък Антон Кутев от БСП настоя тя да даде почивка, докато Борисов дойде, защото все пак става въпрос за вот на недоверие спрямо неговия кабинет.

Нинова пък използва това, че дебатът се предава пряко по националната телевизия и БНР, и се обърна директно към хората.

"Уважаеми български граждани, правим този вот на недоверие за вас. Всеки от вас е свободен човек да подкрепя БСП, ГЕРБ, ОП, "Воля", ДПС. Това е свободен избор, но всеки от вас е срещал в живота си корупцията", заяви Нинова.

Тя посочи, че вотът на недоверие е за хората, за да имат смелост, сили, да ги освободи от страха и да им даде самочувствие, че никое правителство не е по-голямо от тях.

"Този вот не е само за БСП и на БСП. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в онзи списък за детските градини с предимство. Той е за работниците, които не са си получили заплатите, но работодателите ще се измъкнат от отговорност, защото са си платили, на когото трябва или са близки до властта. Той е на собствениците на малки и семейни фирми, които няма да получат обществена поръчка", каза лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЪРБОТРОЛОВЕТЕ, ТРОЛОВЕТЕ НА 10 ГОДИШНОТО КОРУПЦИОННО ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ СА НАЛАЗИЛИ ТЕМАТА.
103
1
 
1
 
! Отговори
Куку преди 6 години
Ба тая наистина се взема на сериозно. Ще си остави Бойко работата и ще дойде в парламента, заради глупостите на Корнелия. Другарке, виж се в огледалото ***, минало ти е времето да дойде някой заради тебе
102
3
 
5
 
! Отговори
Калинка преди 6 години
Вместо да ходи нагоре надолу да уважи българския парламент! За какъв се мисли банкянския човечец, не е по-голям от парламента? Всички знаем какво очаква високомерните ръководители
101
1
 
2
 
! Отговори
КОЛАПС преди 6 години
И анаграми на думата КОЛАПС:ПОЛ, КОЛ, ПАС, ....избери, намери....
100
4
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 6 години
Евалла Бат Бойко!Голем си!
99
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко не дойде, защото замина за Давос на среща с милиардерите! Власт, власт ама паричките са му по-важни!
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бе тая ли ше бори корупцията бе, и оня от червен бряг, финансиста - дето занули спестяванията на хората! тия са за линч!
97
5
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Хич не му пука на ББ за напъните на Нинова. Тя много го харесва, ама нещо сърцата им не се посрещат
96
6
 
5
 
! Отговори
Червената шайка преди 6 години
Изпълнява политически поръчки на масква ... не че някога са правили нещо другоНо не им се получава ... даже и най запалените русофили не искат да живеят в расийката ;)
95
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази Нинова или политическата Анита Мейзър наистина е полудяла от злоба . Така си е повярвала , че е станала за смях на всички нормални хора в БСП .
94
7
 
11
 
! Отговори
55 преди 6 години
Прав е Слави, няма такава държава. Нагли и прости гербери взели властта с фалшификации на изборите, които крадат яко като за последно. Щели да се справят с корупцията след 3 г. Така ще е нали затова правехте протести, окупации, измислени кризи да вземете властта докато има европейски средства до 2021 г. След това, българина кучета го яли, а вие с милионите да си живеете живота. Време е да изринем ***. Народът спи, управляващите си развяват байряка, медиите и прокуратурата прикриват далаверит
93
7
 
7
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
92
7
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 6 години
Не знам, каква е Нинова, но Борисов е страхливец и нагъл човек. Кой мин.председател до сега е отсъствал от вот на недоверие. Никой. Е тогава какъв е Борисов и мисли ли въобще за България и за българите ???
91
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, на Нинова Борисов й е виновен за всичко: за падането на комунизма, за кредитните милионери, за провалените правителства на БСП, за ланския сняг... За всичко.
90
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тролчета, не се напъвайте да пишете глупости. На всички вече е ясно, че ГЕРБ и БСП са като дупе и ***. Нито ГЕРБ са управляващи, нито БСП са реална опозиция. Боко им подхвърля трохички и комуунетата го играят недоволни. Заедно окрадоха България.
89
11
 
13
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Нинова , Борисов има важни срещи , както бе казано и няма време да се занимава с глупостите ти. Да не си измислила нещо ново?
88
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията трябва да се разглежда на закрита партийно заседание на БСП като основатели, ползватели, покриватели на свойте и дебилско нагло обвинители.
87
8
 
10
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
Отишъл за пореден път да спазарява кожата.
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ е в много деликатна ситуация!!!Борисов, направи няколко много големи геополитически грешки и ако досега не му обръщаха внимание, този път му обърнаха.Тук, даже няма нищо лично, но този път.., а без бащицата не знам какво ще правят..Той самият го усеща това, лошото е че и БСП реално трябва да се реформират из основи, тъй като 27 години по-скоро не искаха властта, а сега я искат?! Има ли единомислие в редиците им и може ли да се разчита? Или пък ще се чака новия политически субект - спасит
85
10
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ СА КОМУНИСТИ преди 6 години
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК ВОЖД, НА ПОЛИТИК ОТ СВЕТОВЕН МАЩАБ И ПР.НЕ СТАВА. ИЗПОЛЗВАТ ГО САМО ЗА ПРОБЕН БАЛОН - ДА ОТИДЕ ПРИ ЕРДОГАН КАТО КУРИЕР ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО.