Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
3
 
12
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
България бед комунисти , *** ,циг..ни и кучета.
173
1
 
39
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Всички тези продажни политици, които се опитват да развращават народа заради чужди интереси трябва да бъдат анатемосани с тройна Анатема! Нека Бог знае, че народът не подкрепя тази конвенция, но заради заповедта Не убивай сме с вързани ръце.
172
48
 
6
 
! Отговори
Юрист преди 6 години
Вие чели ли сте конвенцията? Никъде нищо не се споменава за трети пол. Аман от кремълски *** внасящи дестабилизация в обществото по всеки повод, с който могат да манипулират тъпанаритe.
171
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази канвенция в парламента няма да мине. Гробарите нямат мнозинство за да я приемат. Патриотарите няма да ги подкрепят и конвенцията увисва! Така че много пушек за нищо!
170
41
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата пълна с педофили и обратни седнали да се правят на много морални ... я ми са махате с глупавите си религии.
169
21
 
3
 
! Отговори
атакист юдейо болшев преди 6 години
и аз съм против.да се качваме на конете,да веаме конските опашки и да прогоним еврогейовете и соро--идите.да живее батушка русия. до скоро бях атеист.после ми спуснаха директива да съм руски православен,утре може да стана хуйвейбин
168
1
 
56
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
А интересно как така като от нищото се появиха тия двеста организации за защита против домашното насилие, за които преди едва ли някой беше чувал. Лукавият има пръст в тая работа.
167
0
 
46
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Имаме си пармалент където се коват закони. Ако искат ще въведат поправки в НПК относно насилието над жени. Защо трябва да приемаме чужди закони?
166
0
 
36
 
! Отговори
Омг преди 6 години
Само да попитам, че никой не дава нито в България нито от Европа, С КАКЪВ ПОЛОВ ОРГАН Е ТОЯ ТРЕТИ ПОЛ???
165
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близо 200 (платени от Сорос) организации (от по няколко човека) изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.
164
0
 
51
 
! Отговори
Омг преди 6 години
Браво на тези служители на църквата! Не става така да се върви срещу народа и вярата! Като някой иска да е трети пол да иде там, където Сатаната вече властва, защо е казано и Стария и Новия завет че е гнусно мъж с мъж или жена с жена да си лягат, защото Бог създаде Мъжа и за да не е сам създаде и *** Жана му! Ако искаше бог да сме само от един пол или три, пет щеше да го направи! Анатема за всеки който се противоставя на Бог!
163
0
 
32
 
! Отговори
Малко пояснение.. преди 6 години
Здравейте, относно темата с конвенцията и нейното реално приложението, може да се каже че е правена от изключително подготвени хора.Израза -"насилие на жени и деца", а това е само опаковка!По-страшното е, че тя по-скоро ще ощети и ограничи правата на жените, тъй като след подаване на жалба от пострадалата, например, то държавата поема инциатива по съдебното производство. За да стане по-ясно, обвинител става държавата, а след това никой нищо няма да може да гарантира - "Лов на вещици", това ще
162
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано съм объркан от всичко което се изговори за тая конвенция. Но все пак съм по-склонен да заема позицията на църквата. Не е нормално да вървиш срещу природата. Всичко останало са изменения в следствие на замърсяването на природата от човека /радиоактивност и т.н./
161
1
 
29
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Браво на отец Дионисий! Думата ''gender'' в английския означава самоопределяне, всеки с малко по-добър английски ще ви го каже! Има я в тая истанбулска боза
160
3
 
26
 
! Отговори
До архимандрита преди 6 години
Достойно ест, отче!Добро предложение правиш.
159
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 162Защо си решил че приемането на каквото и да е ще окаже някакво влиаяние? Те ако искат да обръщат резбата и сега могат да го направят. Могат да си живеят заедно и тн нищо не ги спира.
158
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КГБ'то яко се наместили в БПЦ'то !...и те русофилски метежници !
157
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Гуси харесва това.
156
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе....?Защо мълчиш?Все едно ли ти е утре децата ти на какво ще прличат???
155
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 152: Храмът е изграден от признателна България като храм - паметник на загиналите за Освобождението български опълченци, както и руски, украински, румънски, финландски, молдавски, черногорски войни и намирам това за добре, но също не одобрявам да носи името на назначен от Кремъл измислен светия !