Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
22
 
! Отговори
До 156 преди 6 години
Специално Румбата взе отношение по темата и то е отрицателно,защото той е мъж и половина и подобни извращения не са по вкуса му.
153
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някога е имало революционери,хъшове,боримечката,хайдути,яки здрави и силни мъже,заради които сме оцелели като нация.А днес имаме ***,които не знаят на кой свят са и от кой пол са.
152
0
 
13
 
! Отговори
До 152 преди 6 години
За Борисов може и да си прав но за името бъркаш.Прочети и знай построяването и историята на храма.Може и да не ни се иска но той с построяването си е кръстен АЛ.Невски Прекръствали са го само веднъж за 2 години и от 1920 си е пак с това име. И Варна беше гр.Сталин ама за кратко.
151
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
..а храма руски - ал Невски !.Същият Невски който приема исляма на стари години ли?
150
4
 
6
 
! Отговори
Папа Жан преди 6 години
Румбата се е скрил в избата на президентството за да не вземе отношение по темата.
149
17
 
1
 
! Отговори
Черно фередже преди 6 години
Яяяя вземи си расото, кандилото и патрахиля и кааажиии на патриарха че съмтайбал...
148
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв бог?
147
0
 
25
 
! Отговори
БАТАК преди 6 години
От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак?Хе, там зад горите... много е далече,нямам татко, майка: ази съм сирак,и треперя малко, зима дойде вече.Това, което турците не успяха да сторят- продажните ни политици се опитват да направят! Не можаха физически да ни ликвидират-сега искат духовно да го направят! НИЕ СМЕ БАТАК! ЖИВИ СМЕ! МОЖЕ ДА заменяте Паисий с Робинзон Крузо в учебниците, може за забраните в учениците -"Даваш ли даваш хубава Яна на турска вяра"- но НИЕ ЩЕ ГИ ПОМНИМ И ПАЗИМ!Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/01/23/priemame-djendyr-konvenciiata-i-iurush-byl
146
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов не трябва да стъпва в този храм, докато не му се възстанови името -Св. Св. Кирил и Методий !Аз не посещавам и няма да стъпя в този храм, докато не си получи българското име !
145
0
 
29
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
НЕАПРАВИХА ГИ НА МАТ И МАСКАРАД ДНЕС НА СБИРКАТА В УНИВЕРСИТЕТА.ЦЕЦКО ГЛЕДАШЕ КАТО НАТРОВЕН.
144
24
 
5
 
! Отговори
джендо преди 6 години
брадат чичко в рокля бил против третия пол:-))
143
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българската ПЦ - съветска реликва ...а храма руски - ал Невски !
142
3
 
31
 
! Отговори
Покажете преди 6 години
Тези ,които ни насилват да приемем тази гнусотия-да дадат личен пример колко е "убава" тая конвенция. Да си облекат внуците и момчетата в полички, да ги гримират и да ги пуснат на чичковците бежанци. И момичетата им също, а тези момичета -техните, които не искат да станат момчета- да бъдат вкарани в мъжки затвор! Да покажете нагледно какво ни чака и колко "убаво" ще е!!! Гнусни извратени продажници! Г-н Борисов- ще облечете ли внука си в рокля ,ще му сложите ли червило?
141
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата само знае да гони това ли и е работата тя трябва да умиротворява обединява и помага не само да заклеимява то така ако гони значи става една сграда с пъдар
140
2
 
7
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
До JjТипичен българин си. Нищо не стои по високо от теб. Дори и Бог. Ти си върха на човешката цивилизация. Но виж къде те слагат Хората в класациите
139
15
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ха, ха, половината попове ходят с прашки и лакирани нокти под расото, сега тръгнали да учат на морал.
138
9
 
3
 
! Отговори
†баба Гуси† преди 6 години
Баби Гусита сигурно във всяка църква има..Аааа, немой така чадо. Аз съм само една. Другите братя само ме имитират, долни ментета са.
137
12
 
7
 
! Отговори
Джордано Бруно преди 6 години
Какви часове по богословие бре? В средните векове ли ще се връщаме? Аутодафета не искате ли? Клади на които да горим хора несъгласни с прогреса не искате ли?
136
1
 
7
 
! Отговори
88 преди 6 години
До mikoТози "поп" е бил на 5 годинки по времето на комунизма. Стига малoyмни постинги!
135
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Гуси хареса това.