Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!

Иска да ги отлъчат от църквата заради Истанбулската конвенция
247
Отец Дионисий към Борисов и министрите му: Вън от храма!
Снимка: Булфото, архив

Министерският съвет, който е гласувал Истанбулската конвенция би следвало да има забрана да посещава храмовете на Българската православна църква. Това смята бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий.

Още по темата

"Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Екатерина Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата", настоя той пред Нова тв.

А Истанбулската конвенция, чиито спорни текстове ще бъдат обсъдени в на широк дебат днес, предстои да бъде гласувана и в парламента.

На дискусията днес ще присъстват депутати, представители на изпълнителната власт, неправителствени организации и експерти.

Докато се провеждат дебатите, пред прозорците на Народното събрание ще се проведат два протеста – в защита и "против" Истанбулската конвенция.

Близо 200 организации изразяват категоричната си подкрепа за ратификация на Истанбулската конвенцията.

В нейна подкрепа те организират и демонстрация в градинката между Народното събрание и Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По същото време обаче има организиран и протест против Истанбулската конвенция пред Народното събрание.
Митингът ще призове президента Румен Радев за дебат по темата.

"Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители", добави отец Дионисий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
2
 
123
 
! Отговори
нещо важно!!! преди 6 години
Сега ще си проличи какво ни чака, защото на Борисов му е подадена комнанда да прием конвенцията. Ако не я приемат, това означава че той няма тежест и реална власт и неговите - "партньори", няма да имат нужда от него и той си заминава...
213
2
 
124
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно тоя дето го коментира е рязана боргия. *** си в дания или най добре в турция.
212
2
 
132
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимния, който е отговорил на Обикновен човекАбе, приятелю, вземи чети преди да пишеш, бе. Човекът просто казва, че тази юстиция я има и в Скандинавските държави, и в Русия, за да не почнат коментарите, че се делим на изток, запад и прочие. Освен това, ти кога последно беше в датски затвор, аман не се научихте да не пишете без покритие, много ги знаете и тая и оная държави отдалече, като толкова ти харесват датските затвори ходи живей там пък после пак ще поговорим.
211
141
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Обикновен човекДания е в първата тройка на държавите с най висок стандарт на живот. Да сравняваш Дания с Русия е повече от нагло. Надхвърля глупостта милиони пъти. Просто за сравнение, в датските затвори условията са по добри отколкото в 90% от руските домове.
210
3
 
135
 
! Отговори
Обикновен човек преди 6 години
Мили хора. Никой не споменава нищо за т.н. Ювенилна юстиция. Това не зная дали е включено в конвенцията, но то е нещо, което "ни предстои". Та чрез тази юстиция могат да ви вземат детето завинаги дори и по неверен донос. После детето пропада по домовете, а по Скандинавските страни като приложат и традиционното насилие, горките дечица свършват със самоубийство. Гледайте в Ютуб. Интересно, че " консервативните" руснаци са много по-напред от нас с тази юстиция.
209
122
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя 'отец' се оказа, че е бил 2 години в Москва без никаква доп. информация. Е ли е агентче на Кремъл или да ?
208
119
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чрез която Бог опазва жените и децата съвършено.
207
29
 
9
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Браво, Отец Дионисий!!!....е това вече прилича на СОФИЙСКА (мъдрост) КОНВЕНЦИЯ за защита на мъжете...
206
44
 
2
 
! Отговори
Trifon преди 6 години
Aide utre togava da vidim damskite toaletni v katedralata i monastirakito na Dionisii... :-) valeriiiii video... :-)
205
109
 
1
 
! Отговори
Gasti преди 6 години
Tea popove kat sa mnoo napiani i si zabraviat pola tuk, pola tam...i sade go tarsiat setne...pak sa pregreshili s manastirskoto shushukane....
204
1
 
121
 
! Отговори
Жена преди 6 години
Истински МЪЖЕ...истински жени...ГЛАС НАРОДЕН-ГЛАС БОЖИИ!
203
108
 
3
 
! Отговори
Radev преди 6 години
Da varnat parite za carkvire v bg haznata na Goranov togava...
202
2
 
125
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Опитват се да пробутат сред обществото идеята, че човек е такъв, какъвто се чувства и определя, включително и като пол. И да кажем, лицето Х се чувства и се самоопределя като коза. Утре въпросното лице излиза на пътя и го блъска камион. Следователно, шофьорът на камиона би трябвало да носи отговорност за убийство на коза. Демек, това, че някой си се мисли за коза, не го прави коза. И това, че някой си се мисли за жена, не го прави жена, а обикновен ***.
201
3
 
130
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво отче,народа е с вас,Борисов и сие вън крадци и безбожници
200
3
 
117
 
! Отговори
абе къде ми е сопата преди 6 години
Най сетне разбрах исъамбулскатаМного хубава ктасива ама идва с мамаааБааахахааа.Уж за не насилието обаче за компенсация ставаме многополови тралестити гербертрасти от предучилищна ранна възраст.
199
30
 
1
 
! Отговори
С.Стоилов преди 6 години
БИВШИЯ-иска ОПОЗИЦИЯ иска всеки иска и нарежда и гледам цирк театър99
198
4
 
138
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ОТЧЕ ДИОНИСИЙ!Народа е с теб!
197
148
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както са подгонили всички, накрая ще си останат сами в църквата. И тогава всички ще разберат кои са тия "варосани отвън гробници, пък празни вътре, слепци, които водят слепци; тия,които хем държат ключа и не влизат, пак хем и друг не пускат".
196
102
 
2
 
! Отговори
Ogras преди 6 години
Gushnaha milionite pari na bg narod ot bg haznata za remonti na zlatnite im pokrivi i stanaha arogantni teroristi pak....chudovistno...
195
3
 
119
 
! Отговори
@ преди 6 години
До 201. Въпреки че чета и пиша на няколко езика това което си го написал си е жива мъка за четене! В България все още е на Кирилица както и в братска Русия..