Вотът днес:" Жълт" вестник, безсилие в БСП...

Социалистите сами не се възприемат като алтернатива в момента
36
Вотът днес:" Жълт" вестник, безсилие в БСП...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вотът на недоверие ще бъде разискван днес в парламента. Социалистите заложиха на тема несправяне в борбата с корупцията.

Още по темата

"Ще бъда крайно изненадана, ако този вот бъде ефективен и изпълни целта, която си е постави - сваляне на правителството. Няма такъв случай в историята на България. Вотът на недоверие е предвиден за дебат, изваждане на ключови теми в обществото, така че да не могат да бъдат заметени", коментира политологът доц. д-р Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея дебатите в пленарната зала показват, че в БСП има тежко безсилие. Тя е на мнение, че кампанията да прокарваш някакви политики започва да прилича на "жълтите" страници във вестници, но това не значи ефективност.

"Трябва да имаш много ясни инструменти как се бориш с корупцията. Очевидно управляващите ще бъдат борците срещу корупцията, независимо от този вот на недоверие", каза още доц. д-р Татяна Буруджиева.

Георги Харизанов от Института за дясна политика смята, че вотът може да мине на високи обороти в НС, но не и с високо качество.

"Някой кмет в Дулово имал братовчед, който май бил роднина на евродепутат... Ако това ще са мотивите да пада правителството, е изключително несериозно. Дебат за сериозни пропуски в управлението не виждам", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"В БСП сами не се възприемат като алтернатива в момента. Не може да излезе шефът на НЗОК и да каже, че здравната система е в технически фалит и до две години ще се сгромоляса, и това да не е тема, а темата да е братовчедът в Дулово", коментира още Харизанов.

Той бе категоричен, че корупцията е манталитетен проблем, започва от най-ниското обществено ниво и всеки един от нас се е обаждал за връзки.

Харизанов посочи, че трябва да се създаде електронен регистър и да има публичен отчет на средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
5
 
! Отговори
Курнелия-милионерка преди 6 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи. Ако Д. Благоев ги види от някъде ще се обърне в гроба
33
4
 
4
 
! Отговори
Единственния преди 6 години
от Харизанов по отвратителен е само Манойл Манев
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герб са организирана престъпна група, създадена с цел грабеж!
31
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес ще гледаме как управляващите бранят корупцията! Без нея нямаше да се натискат три пъти на яслата! Приятно гледане!
30
6
 
14
 
! Отговори
напоителни системи преди 6 години
Жорка - от политика не разбираш, не се пъни да мислиш. Верно че следваш сляпо мантрата която са ти казали - Герб добър, БСП лоша, ама много се изтърка тази плоча, само шум и пръщене се чува! Я по добре разкажи какцо се случи с подопечните ти'напоителни системи'? То не че и от тях разбираш - всички знаят че си неук - ама успя да ги съсипеш. Та или си много *** и ги съсипа, или си корумпиран - и ги съсипа. И в двата случая - не говори доре за теб! Та скиисе под някоя тръба ако е останала и трай!
29
12
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
БСП е ялова опозиция - с вестникарски изрезки и смешни аргументи, базирани на социологически проучвания, не може да има сериозен мотив за вота на недоверие. А пък искан от най-корумпираната партия в България е просто наглост.
28
8
 
9
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Днес при коментиращите по темата съотношението на комунистически *** към хора е 5:1.Хора, няма смисъл да се хабите.
27
11
 
16
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Менюто: както обикновено, моля. Целта е загуба на парламентарно време, на всяка цена! За да можем да кажем при следващия вот - какво прави този парламент - НИЩО!Видната ездачка е предвидима като вчерашния вестник.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приятела на Цецко който го убиха наскоро бил сикаджия!!?Защо сте такива комунисти бе вашата...и то тяхните слуги-мутри.
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едните се надпреварват с другите кой повече да открадне и да излъже. от трън та на глог е положението. клатят ни вече колко години и само си прехвърлят кокала като им писне на едните да клатят. 240 наглеци и подлеци, ***
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 21Вие кажете за истанбулската глупост.е кво да кажем - написана е да защитава лгбт в БСП и БПЦ.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виж ти кой говори за комунисти?!Някакво герберче. Ами виж биографиите на Лили Павлова,Цецка, Борисов.Цецко,баща шофьор в ДС.Партизани, министър на хим. Промишленост.
22
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и бсп-то вече са дали фира, дори и техните не ги eбaват за нищо.
21
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие кажете за истанбулската глупост.Писана от лесбийка.Герб лесбийки и гейове ли сте само?
20
2
 
13
 
! Отговори
До Руснака преди 6 години
а на БС(к)П силата каква ви е?
19
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представете си за миг / не дай боже / Нинова да стане Премиер , а Кирчо Добрев министър на финансите, защото той обича да носи сакове с пари по границата и да ги обменя . И тези хора говорят за корупция . Отврат.
18
12
 
19
 
! Отговори
Българина преди 6 години
А на герб силата е в БАЦИС, Бойков Ахмашки Цинизъм И Соросоизъм
17
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най се радвам на опорните точки. Същите сте като работодателите си, само суджуци са ви в главата. Това беше тема преди 6 месеца и отдавна се изтърка, но комуниста търси враг, без враг не може да живее, и като няма за какво да се хване, вади кирливите ризи, забравяйки че самият той е в дрипи. Издъркахте се с тез суджуци другарки и дугари, измислете нещо друга а? И да не забравяте старите си опорки, към всяка помия да слагате ФАКТ ! накрая много ме радвате но правите мечешка услуга на партията
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буруджиева беше депутат от БСП преди.Разкараха я и почна да плюе.Не плюй в кладенеца от който си пила вода,поговорка
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последните коментари-един ***,гербав