Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
41
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-жалкият и зависим президент, който сме имали.
72
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цв.цв и шефа не искат да са излагат и бутат нас да говорим глупости.За и да замазваме, не сме виновни ний, хубу си бях в Болярову,що ми трябваше да идвам в Софето.
71
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 73Сбъркал си последната дума.Пише се към диктатурата.
70
1
 
46
 
! Отговори
До 68 преди 6 години
Ей джендер, да не си се дрогирал за вечеря ?
69
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГОСПОЖО НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ НАЯСНО ,ЧЕ ВИЕ ТЪРТЕИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В Н .С. СТЕ С НАЙ-НИСКОТО ДОВЕРИЕ НЕ ЗАРАДИ РАДЕВ А ЗАРАДИ ВЕЧНИТЕ ВИ ПРИТЕНЦИИ И ЛАКОМИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ ЗАРАДИ БЕЗПОЛЕЗНОСТТА ВИ. АКО РАДЕВ НАПРАВИ ПАРТИЯ И СЕ ЯВИ ДНЕС НА ИЗБОРИ ЩЕ ВИ СЛОЖИ В ДЖОБА СИ ,ЗАЕДНО С ВОЖДА ВИ ....НО ВИЕ СТЕ НАЯСНО С ТОВА И ЗАТОВА БЕСНЕЕТЕ....
68
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй големо урунгел бе!!!
67
31
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидентската институция в тая държава е ненужен апендикс към демокрацията.
66
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рядко тъ-по парче ... и мега нахално.
65
3
 
59
 
! Отговори
От НС преди 6 години
Дами и господа, вии сте прости и аз съм проста, начи да са разбереме: Шефа писа нема мърдане, така че си упичайте акъла.
64
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек каквото сам си направи,никой не може да му го направи.С приемането на конвенцията,герп си подписаха смъртната присъда.Воленчо,душко къде са загуби.Ще правиш синчето ***?!
63
41
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В случая Караянчева е права, Резидентът отново е в синхрон с шефката си Нинова.
62
2
 
60
 
! Отговори
гост преди 6 години
Тая па тая - стига глупости , ами нещо се вземете в ръце че сте за смях и жал от всякъде а България загива бе .......!
61
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е извинявай другарко Караянчева ,но и аз съм русофоб ,но мнението на Радев за политиката ,която водите в страната е правилно и ако трябва да избирам от мненията и реалната политика ,която е пред очите ми години наред предпочитам Радев пред Борисов !
60
2
 
65
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Цвето, на вас тъпите гербаджийчета Редев ви виновей. Айде омутайте се да не ви изметем ние!
59
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ле-ле-е-е! На тая Цвета Куроямчева устата и е по-голяма от "джендъра", бе!Откакто намери на картата Пекин във Виетнам, много и порасна работата! :)
58
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-жо Караянчева аз гласувах всеки път за Герб и това ,което ще кажа е ,че президентът е прав във случая за вътрешната политика .Вие се оляхте отвсякъде , е аз дето бях на протестите против Орешарски сега ще изляза против Герб ,защото вашата ЛАКОМИЯ просто няма граници. Кога ще се наядете ,и да се сетите и за народа си,който гладува и мизерува за да сте ок вие политиците. Защо трупате милиони от субсидии а пари за пенсии все няма....Малко се огледайте селата опустяха, просещите се увеличават...пр
57
3
 
67
 
! Отговори
Polla преди 6 години
Цвето какво е това катастрофично говорене Само си измисляте словосъчетания които нямат смисъл Ега ти близогъзката
56
21
 
40
 
! Отговори
Плевалиалиев преди 6 години
Аз ако бях на мястото на Радев щях да развея байряка и с маршова танцова стъпка да тръгна на война с корупцията в Русия,щото у нас такова нещо няма.
55
3
 
75
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
За какво се е разревала тая ? Прав е президента Радев. Парламента е гнездо на корупция, некадърност и политическа мафия.
54
1
 
54
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 6 години
До ЛекарКолега, диагнозата е ясна, напреднала хипотрофия на мозъка, и пълна липса на мозъчна ***. Тежка форма на мозъчна недостатъчност.