Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев

Катастрофичното говорене е предпочитано от президента, смята тя
Обновена: 24 яну 2018 19:12 | 24 яну 2018 19:09, Анисия Иванова
185
Караянчева: Ниското доверие към НС е заради Радев
Снимка: БТА

Катастрофичното говорене изглежда е предпочитано от държания ни глава похват, каза на брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева по повод отчета на президента Румен Радев.

Тя отбеляза, че в годишния си доклад президентът е говорил за критичен период от развитието на България.

"Мрачната картина беше подсилена от обвинения към Брюксел в безразличие и липса на разбиране и съдействие - толкова тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството", коментира Караянчева.

Още по темата

В днешния от тъмен, по-тъмен пейзаж, който беше нарисуван от президента, една обида успя да се открои в катранено черно - че парламентарната република атрофира, заяви председателят на Народното събрание. "В какъв смисъл, г-н президент? Защото парламентарните групи гласуват в синхрон с взети партийни решения ли, защото мнозинството защитава правителството ли?", попита тя.

Караянчева посочи, че всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, с която е избрана в Народното събрание.

Мнозинството подкрепя избрания от него Министерски съвет, който е в изпълнителната власт само докато въпросното мнозинство го подкрепя, и това не се нарича нотариат, официализиращ решения, нарича се отговорност към избирателите, отбеляза Цвета Караянчева. 

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава, който по Конституция трябва да бъде обединител на нацията и да води диалог с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации", заяви още председателят на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари