Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"

"Кой постави премиера в това положение?"
24 яну 2018 19:35, Анисия Иванова
156
Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"
Снимка: БТА

Питам премиера прати ли sms-и на депутатите си "няма мърдане“ за Истанбулската конвенция и кой го докара до положението, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице“ по bTV .

"Вярно ли е, че днес депутатите на ГЕРБ са получили sms с партийна поръчка от премиера: "няма мърдане - ратифициране на истанбулската конвенция", каза Нинова.

Лидерът на БСП отново обяви, че БСП не приема Конвенцията както по форма, така и по съдържание.

"Подписана е от министър Захариева без никой да знае в държавата. Приета е на Министерски съвет без доклада, който трябва да каже какви са последствията. Няма обяснителен доклад към нея. Вкарана е в парламента на абордаж и премиерът праща sms-и на депутатите "няма мърдане“. Кой постави министър-председателя в положение да няма мърдане?“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП ратификацията на документа не е партиен въпрос, а цивилизационен избор.

"Смисълът на тази конвенция е пазете децата. Не толкова жените от насилие. Ние имаме добри закони, ще ги направим още по-добри. Ще увеличим наказанията от насилници“, предложи Нинова.

Лидерът на БСП изрази недоволството си от критиката на омбудсмана Мая Манолова, че БСП не е приела Истанбулската конвенция.

Нинова определи като война между институциите изявлението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че катастрофичното говорене е предпочитан от държавния глава похват като война между институциите.

"Споделям на 100% мнението на г-н Радев. Откакто управлява ГЕРБ и министър председател е Бойко Борисов, парламентът наистина е превърнат в изпълнител на едноличните му решения“, коментира Нинова.

Тя даде пример с гласуването на приетото предложение на БСП в проекта за държавния бюджет на две четения за средства за манастира в Света гора и обърна внимание, че след това гласуването е отменено с еднолично решение на Бойко Борисов.

Като втори пример Нинова изтъкна липсата на министър-председателя от дебатите по вота на недоверие към кабинета и че от месеци не е идвал на парламентарен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
11
 
! Отговори
До тонката преди 6 години
В затвора.
100
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре се управлява в Тиквената държава. Демократично. Посредством СМС-и.Гиди дърти ***!!!
99
8
 
4
 
! Отговори
тонката преди 6 години
До анонимник 89.А признай другарю къде са децата ти щом не са в България(:(:(:Ама честна комунистическа(:(:(:(:
98
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До До бауАз не вярвам в тази история с Ротшилд и проклятието над България,просто не се връзва откъдето и да го погледна.Той действително е обожавал българката,била е невероятна жена,искал е дете от нея,но след като тя не го дарява с дете,той се развежа с нея и се омъжва повторно,а преди смъртта си прави признание в любов на втората си съпруга.Освен това майката на Родшилд е поискала прошка от българката преди да почине,което означава,че е изпитвала вина към българката,вероятно
97
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, Караянчева и Радев - две селянки и един селянин.
96
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честни избори?Ама такива, в които Цвък брои гласовете, нали?Идва ви времето, скоро ще е!
95
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато между Парламента и Резидентството прехвърчат фойерверки и са заети с махленски спорове и закачки, Бат Бойко решава проблеми и се среща със световния елит в Давос.
94
1
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
До СТРАНДЖАТАШъ видим.Този път май попрекалихте.А на бас,че няма да ви се размине.Абсолютно!!!
93
35
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ГЕРБ ще си ретифицират каквото пожелаят, защото са избрани на честни, демократични избори, а *** има право да рИве, защото сме демократична държава...
92
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Организираната престъпна група Герб наистина ще загасят лампата в тая жалка територия от алчност! Сега ще усвояват *** фондове. Евала!
91
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кукундела Захариева се оказа голямо....Жена на всички времена и всички постове,без грам сиво вещество.Втора кукуневица.
90
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка Нинова. Лика прилика са си и с Караянчева и с Резидента.
89
21
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Освен белия кон... - Корнелия иска да яха и народното недоволство...
88
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност сте прави гербавите ***! Да се затрива по-бързо тази квазидържава. На мен вече ми е все тая, не съм първа младост и децата ми отдавна не са тук. Дерзайте, ратифицирайте! Успех!
87
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По тая тема ВСИЧКИ ПРОТИВ ГЕРБ,ако много знаят да си отиват АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ ПОДЛИЗУРКОВЦИ,малко ни е кремълските под..ги ами и вие ще ни унижавате с извратени измишльотини.
86
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да се разбере за смс-ите,значи на някой гербер му е писнало от простотиите на сланинестия и го е издал.
85
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов и герберите в парламента яко си го набутвате,абе мискини вие не четете ли мненията на хората ОБЕДИНАХА СЕ ОТ ВСИЧКИ БОИ,АБЕ ЗНАЕТЕ ЛИ И СИМПАТИЗАНТИ НА ГЕРБ ВИ ПСУВАТ бе вие юе излезете по-долни продажници и от каскетите.
84
23
 
4
 
! Отговори
Червена бабичка преди 6 години
жените в БСП(Йончева,Дърева,Янкова,***) много им се отразява менопаузата. Затова са толкова злобни :)))
83
1
 
27
 
! Отговори
До до 71 преди 6 години
Като ти отнемат детето службите ще се сетиш. Почети малко повече за Норвегия, гербави човече! Прочети и за *** образованието!
82
12
 
0
 
! Отговори
Otbis преди 6 години
Koi tochno tekst ne haresva Kornelia, da go kaje i pojaje v video. :-)