Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"

"Кой постави премиера в това положение?"
24 яну 2018 19:35, Анисия Иванова
156
Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"
Снимка: БТА

Питам премиера прати ли sms-и на депутатите си "няма мърдане“ за Истанбулската конвенция и кой го докара до положението, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице“ по bTV .

"Вярно ли е, че днес депутатите на ГЕРБ са получили sms с партийна поръчка от премиера: "няма мърдане - ратифициране на истанбулската конвенция", каза Нинова.

Лидерът на БСП отново обяви, че БСП не приема Конвенцията както по форма, така и по съдържание.

"Подписана е от министър Захариева без никой да знае в държавата. Приета е на Министерски съвет без доклада, който трябва да каже какви са последствията. Няма обяснителен доклад към нея. Вкарана е в парламента на абордаж и премиерът праща sms-и на депутатите "няма мърдане“. Кой постави министър-председателя в положение да няма мърдане?“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП ратификацията на документа не е партиен въпрос, а цивилизационен избор.

"Смисълът на тази конвенция е пазете децата. Не толкова жените от насилие. Ние имаме добри закони, ще ги направим още по-добри. Ще увеличим наказанията от насилници“, предложи Нинова.

Лидерът на БСП изрази недоволството си от критиката на омбудсмана Мая Манолова, че БСП не е приела Истанбулската конвенция.

Нинова определи като война между институциите изявлението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че катастрофичното говорене е предпочитан от държавния глава похват като война между институциите.

"Споделям на 100% мнението на г-н Радев. Откакто управлява ГЕРБ и министър председател е Бойко Борисов, парламентът наистина е превърнат в изпълнител на едноличните му решения“, коментира Нинова.

Тя даде пример с гласуването на приетото предложение на БСП в проекта за държавния бюджет на две четения за средства за манастира в Света гора и обърна внимание, че след това гласуването е отменено с еднолично решение на Бойко Борисов.

Като втори пример Нинова изтъкна липсата на министър-председателя от дебатите по вота на недоверие към кабинета и че от месеци не е идвал на парламентарен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
таз *** преди да пита, трябва да даде отговори на всички въпроси за -импексите!!! питала тя, тарикатката!
140
14
 
10
 
! Отговори
Фен на Курнерия преди 6 години
Така е другарко Нинова .... Няма мърдане ..... Колкото и повече шаваш толкова по-надълбоко ще го поемеш ... !!!
139
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз питам Нинова: Получаваш ли sms-и от генерала от КГБ Решетников и доколко "мърдаш под тежестта му?"
138
27
 
10
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
Явно БСП си имат депутат под прикритие в ГЕРБ , та знаят и SMS -те на Боко.Няма да ти се случи случката скъпа.Изтеглила си късата клечка.
137
5
 
36
 
! Отговори
БОКО! преди 6 години
ИЗТЕГЛЯЙ КОНВЕНЦИЯТА, ЩОТО ЩЕ СИ ХОДИШ И НА ИЗБОРИТЕ САМО ТРЕТОПОЛОВИТЕ ЩЕ ТИ ГЛАСУВАТ! А ТЕ НИКАК НЕ СА МНОГО...
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
135
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА! ВЪЪЪЪН!
134
0
 
33
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
На никого ли не му прави впечатление името "Истанбулска" Какво общо има Турция с ЕС". Ами нищо. Тази конвенция не е на ЕС, а на Съвета на Европа. Трябва да се има предвид, че Европейският съвет, Съветът на Европейския съюз и Съветът на Европа са различни организации, като последната не е институция на ЕС. Съветът на Европа е политическа международна организация на страните от Европа, която работи за целите на европейската интеграция. В организацията членуват 47 държави с 800 милиона души.
133
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гласуват под строй. :) И това ако не е диктатура по герберастки, здраве му кажете. :) Доказани престъпници са от ГеЙрб!
132
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 136Че то гръбнака на гепаджийте са точно комунисти 2-3 поколение. За пример бойко есемесов!
131
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй, каква партия са герберастите, чудо на чудесата. Пусне СМС Джендросания от Банкя, като войници изпълняват. Е, намери се един, Марков, който не издържа на идиотизма на Банкянския гюм, и гласува по съвест. Чудя се, що за членове за герберастите, задушил ги един Монокнижник, Сикаджия, амфетаминаджия, крадец, послец, лъжец, страхливец на N та степен, лаком, бивш агент на ДС, продажник и предател. И няма ли поне двама да кажат Basta? Е, с това сте си пътници, гадориите ви станаха безброй! Чао!
130
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е че няма алтернатива. *** са същите крадци
129
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е жената, Тиквата прекалява с навеждането, само и само да го оставят да си краде на воля
128
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Четете хораbgns.net/%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA/
127
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Конвенцията плаши комунистите, защото ще се разбере, че всички са гейове а Корнелия Нинова е травестит. За Цецка Цачева отдавна е известно, че е травестит, тя няма от какво да се плаши
126
6
 
15
 
! Отговори
Ашколсун преди 6 години
Корни да върже сите тикви, пипони и кратуни и нихните рупончета и ги набута в една теееевна стая а дюшеци , след което да пуснат активните членове на Разградско-Ардинската мануфи пъртуфи суджуфи третополова партийна организация и да свършат своето дело за това че обиждаха техниа Султан за един язовир.след това на исторически вагон от възродителния процес, в който Будката е участвал със шмайзер- та целата тая пасмина тъгъдък от Делиормана в Диарбекир
125
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ГЕРБ и БСП трябва да си заминат по затворите, за ДПС и техните патерици псевдопатриоти да не говорим.
124
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ си заминава...
123
3
 
48
 
! Отговори
трезв българин преди 6 години
Скъпи сънародници и братя и сестри българи озаконяването на тази конвенция е огромна стъпка в грешната посока за българският народ.Ще позволим ли да побъркват децата ни по детски градини и училища учейки ги на разврат и съпротива срещу християнската вяра.Ще предизвикаме ли Божият гняв срещу народа ни одобрявайки греха облечен в една загрижена форма за жените ни и децата ни а същината е съвсем друга и смисъла е изкривен.Нека никой родолюбец и истински българин НЕ ПОДКРЕПЯ ТАЗИ САТАНИНСКА ИЗМАМА!!
122
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Соц госпожата получила ли е sms от началника си тов. Решетников със съдържание "действайте напук на Европа, покажете им че сте със средновековна Русия"?